Förskole förälskelse?

Var så roligt när jag lämnade Oscar i dag. För första gången sedan han började efter sommaren så sprang han in och lekte och hann inte med mig, Orsak en jätte söt liten tjej som han brukar leka med. När vi kom så sprang han in och sa hej till henne och hon kom blygt ut till hallen. Detta är Emilia mamma sa Oscar och sen sprang de in och lekte! Det var så gulligt...
Tjing så länge


Måndag igen

Så var det måndag igen. I går var vi ute i skogen och grillade korv vilket var riktigt mysigt trots att det kom lite regnstänk. annars hade vi en hemma dag i går och hämtade oss efter helgen.
I dag eller rättare sagt nu ska jag kasta mig över mina böcker.
Tjing så länge

Matvestival och kalas.

Ja i går var en bra dag och en fullkomligt horribel kväll. Tänker dock inte gå in närmare på kvällen mer än att det var mycket trots och tjafs. 

Oscar började ridskolan i går igen och mitt härta klappade extra när jag såg hur glad han blev över att få rida igen. Han älskar verkligen djur min lilla kille. Annars bestod fredagkvällen och lördags förmiddagen av besök på matfestivalen. Trevligt faktiskt. Barnen fick åka lite karusell, och sen fick de var sin stor polkagrisklubba.
Kommer lite bilder senare. Någon mat ur tälten blev det dock inte utan det blev det gamla hederlig Mc Donalds på fredagskvällen och en lunch på Eriks kök under lördagen.

Efter ridningen bar det av till Karlsborg för att fira Ängla som fyller 5 år. Det blev hamburgare och kakor och givetvis tårta..

Det var nog allt för nu!
Tjing

I stormens öga


I går var jag och mannen på bio. Den nya Beck! Tyckte filmen var helt okej faktiskt. Så gå på den.
I eftermiddag ska vi in till matfestivalen och kika lite med ett par kompisar och jag förmodar att barnen vill åka lite karusell. ska bli kul.

Angående erbjudandet vi fick.
Som de flesta vet som läser här är vi kontaktfamilj och har därför samarbete med socialtjänsten. Erbjudandet vi tackade nej till kom från dem mer kan jag inte säga på grund av sekretessen.
Tjing så länge
kram

Tackade nej

Vi kände att vi fick lov att tacka nej till erbjudandet då vi känner att vi inte hade kunnat ge det som krävs för erbjudandet just nu. Det var inget lätt beslut men jag hoppas det blir bra i slut ändan.

Ja annars sitter jag och pluggar till min pediatrik tenta och det är väldigt svårt, kan inte förstå hur jag ska kunna memorera allt i min hjärna.

Farmor var och tittade på ett rum i dag och ska flytta på måndag. Hoppas verkligen det blir bra för henne..
Nej nu ska jag åter till mina böcker, kommer bli en riktig boknörd snart (hahahaha).
Tjing

Funderingar

Oj nu är det mycket att fundera över. Har fått en förfrågan som vi ska ta ställning till. Kan inte avslöja än vad det är förrän vi har funderat noga. Det är något som kommer att förändra allt här hemma för en period i så fall..
Vi får se
Tjing så länge

Tack

Tack för alla gratulationer till att jag klarat tentan i läkemedelsräkning. Ni är verkligen gulliga allihop.
Det var en jätte lättnad att slippa ha den hängande över sig!
Ska fira lite i kväll då jag och mannen ska på bio!
Tjing så länge
Kram

Glädjande mail

Fick just ett mail om att jag klarat läkemedels tentan! Tjoho

Spindlar!

Usch och fy. jag har lärt mig att ta hand om de lite mindre spindlarna själv men när det gäller de där riktigt stora som bara dyker upp från ingenstans klarar jag det bara inte. I går var det 2 st. Först en i tvättstugan som Daniel försökte döda men som lyckas springa och gömma sig. Sen när jag kom upp i vardags rummet var det en likadan där på golvet och nu orkade inte Daniel komma upp och ta bort den. Där stod jag med tårarna rinnande och vågade inte gå någonstans. Som tur var sprang även den i väg och gömde sig så att jag kunde springa förbi. Låter kanske löjligt men de stora spindlarna är bara för äckliga.. La mig sedan inne hos Oscar och somnade det var mysigt.
I dag får jag fajtas med möjligheten att dessa kryp kommer fram igen och då ska jag se till att andas lugnt och slänga en bok eller något på dem..

Annars i går var min svägerska med familj här. Det var verkligen roligt att träffas. Önskar vi hade bott närmare varandra så att vi kunde ses oftare.

Så till den tunga biten..
I går var det vårdplanering med farmor. Min pappa var med. Hon kommer att få komma till ett sjukhem i närheten där hon bor. Jag hoppas att hon får det så bra som det går där men det värker inom mig när jag tänker på att hennes största önskan är att få somna in i sin egen säng ...

Ja det var nog allt för nu
Ha det
Kram

Ingen lust

Har ingen lust att skriva så mycket i dag. Hade det väldigt jobbigt i går kan bero på det. Kanske känns det bättre i kväll eller i morgon
ha det
kram

Gårdagen

I går när jag ringde min Farmor hörde jag att det ine var bra. Jag frågade om jag skulle komma och det ville hon.  När jag kom dit var det ingen som öppnade fast jag väntat 10 min då jag vet att hon har svårt att ta sig fram. Ringde till henne från min mobil och då svarade hon. `´ Är du här?`´ Ja sa jag jag står utanför ytterdörren kan du öppna.
Hon är så smal nu min farmor, det är nästan inget kvar av henne. Hon har slutat äta och dricker bara kall vatten. Jag blir så ledsen när jag ser att hon lider så för det gör hon. Hon har jätte ont fast att hon tar morfin. Hon har kämpat länge och varit väldigt stark men nu känner hon sig inte trygg i sitt eget hem längre. Tårarna börjar rinna när jag ser och hör hur hon har det.. Ska det vara så när man är gammal? Det är tur att man inte vet hur man kommer att må när man blir gammal. Jag hoppas nu att hon får det som hon vill ha det den tid hon har kvar för det är hon verkligen värld.


Efter att ha varit där åkte jag till Karlsborg där Daniel och barnen var. Kändes så skönt att se mina barn. Oscar och Ängla busade och lekte väldigt bra det är roligt tycker jag. Matilda hon gick mest och pulade. Ängla, Oscar, Matilda, Daniel och jag gick ut lite då de behövde få lite luft. Vi var uppe på en bana där militärerna brukar öva och de är verkligen duktiga på balans gång mm.

När vi kom tillbaka grillade vi och det var supergott. Oscar började bli trött och var uppe i varv och till slut så blev vi osams. Det gör verkligen ont i mitt hjärta när jag ser hur ledsen han blir men jag måste faktiskt sätta gränser. Jag höll mig lugn och pratade i arg men ändå lugn ton till honom, det slutade med att han ville vara i fred, vilket han fick. Sen kom han och skulle förlja med faster Zara och Emil till affären gissa om han var stolt när han fick hjälpa till att köra tvilling vagnen.

Han var vrkligen så duktig och mysig med bebisarna i går, så omtänksam han var.
Lite bilder från i går









Ha en bra dag
kram

LISEBERG

                          
 Här tänkte jag haft en bild på lisebergskaninen men mina data kunskaper hindrar mig. 
 i går bar det av till Liseberg. Halv elva gick tåget. Barnen var väldigr duktiga hela dagen måste jag säga riktigt imponerad faktiskt. Väl framme vid Liseberg mötte vi upp Fam Sigfridsson och det är alltid lika kul att träffa dem. Tvillingarna var verkligen jätte söta. Tyvärr han jag inte ägna dem så mycketuppmärksamhet utan jag var mest med de stora barnen och åkte karuseller. Kanske hinner jag med tvillingarna lite mer i dag när vi träffar dem. 

Det var mycket folk på Liseberg i går men Oscar och Ängla skötte sig som små änglar inget gnäll och skrik. Det var också väldigt kul att de kom så himla bra överrens. En av de stora favoriterna bland karusellerna var den de fick sitta själva i en liten båt som sen åkte runt i en väldig fart.. Första gången de åkte den var de mäkta stolta över att de fick sitta själva och åka utan någon vuxen.



Flumeriden (stavas?) var också populär men då det var en kilometer få så åkte vi bara den en gång. 
Vanns på chokladhjul och annat gjordes det också. Ängla var supergullig och gav en av vinsterna till Oscar, ett stort mjukishjärta. Sen var det ju en spelande orkester som gick runt där inne och speöade och dem fastnade Oscar för så han sprang fram och stod och stampa takten med ena foten, det såg verkligen för roligt ut. 

 



Tyvärr fick jag inte så många kort tagna i går och på Matilda blev det inget men ho åkte farfars bilar med stoförtjusning och givetvis sagoslottt. Så vi hade alla en riktigt bra dag. 
Hem resan blev lite tuffare vi skulle ta 21:30 tåget hem och kvart över nio klev vi på tåget. Sen blev det örsenat så vi kom inte till Skövde förrän 00:25. Trots detta var barnen verkligen jätte duktiga. Kl 01:02 kom vi i säng här hemma. Matilda som slocknade vid åtta tiden i vagnen inne på liseberg och sov i stortsett hela tågresan hem vaknade en stund men somnade om när vi kom hem vaknade pigg och glad kl 07.00. Konstigt nog kännner jag mig ändå rätt utsövd. Oscar och Daniel sover än och jag hoppas de kan sova lite till

Ja tack alla i familjen Kronvall/ Sigfridsson för en härlig dag i går..



Ha en bra dag 
Kram
                                                             

Tidig morgon

I dag vaknade Matilda kl 06:10. Många skulle säkert tycka det vore hemskt men ska jag vara ärlig så gör det mig inget. Är lite av den morgonpigga sorten. Så nu har jag ätit frukost, i dag fuskade jag med kaffe och smörgåsar och barnen ser lite på tv:n. 

Min lista

 1 Köpa present till Ängla   GJORT
 2 slå in Vildas och Älvins presenter GJORT
 3 overaller till barnen INTE GJORT
 4 Stor handla  FIXAT

3/4 saker gjorda Inte illa..

Barnen är spända inför tågresan till Göteborg vilket är förståeligt.
Avslutar morgonens inlägg med lite bilder
Ha en bra dag...







Kram


Kuggade

Ja så kuggade jag tentan i dag. En liten tröst är dock att det ser ut som att alla i klassen kuggade. Det var verkligen en lurig tenta med frågor jag missförstod och ord jag aldrig hört talas om, men som jag brukar säga det går fler tåg och det är bara att ta nya tag. Hoppas dock på att jag klarade läkemedelstentan jag gjorde i onsdag, svar på den hoppas jag kommer nästa vecka.

En lite otäck sak hände i går. När jag stod och vek tvätt så blev allt plötsligt svart och jag vara nära på att svimma. Sen mådde skit resten av dagen, yr i huvudet, illamående och det kändes som att jag hörde vad folk sa men inte riktgt förstod vad de menade. Halv sju fick jag lägga mig och halv åtta sov jag.  När jag vaknade i morse kände jag mig tung i huvudet och trött. Sen har det lättat under dagen. Konstiga saker man kan råka ut för..

På torsdag ska jag och min man faktiskt gå på bio! Det är ju inte alt för ofta det händer men nu är biljetter införskaffade till nya beck filmen.

I morgon blir det tågresa till Göteborg för en tur till Liseberg. Ska bli mysigt jag håller tummarna för att det inte kommer regna bara..

Ha en mysig fredag kväll
Kram

God morgon

Har precis ätit en frukost bestående av filmjölk havrefras, lite russin och en mugg kaffe. barnen leker på sitt rum och om en stund ska jag lämna dem på dagis. i går hade vi en jätte mysig kväll. Daniel var ute med en kompis och plockade svamp så jag och barnen hade en egen mys kväll.

Vi badade, alla tre samtidigt i vårat lilla badkar (trångt men mysigt).

Vi lekte med bilar i Oscars rum

Sen när Matilda lagt sig spelade Oscar och jag lite data spel. Det är inte klokt vad fort barnen lär sig datorer snart vet Oscar mer än mig om den här dumburken!
Annars har jag en del som ska göras innan helgen  


1. Fixa en present till kusin Ängla
2. Slå in presenterna till Vilda och Älvin
3. Kika på overaller till barnen
4. Storhandla (det är ekar tomt i skåpen).

Sen på lördag bär det av mot liseberg! Där vi ska träffa Daniels syster med familj och äntligen ska vi få träffa deras tre  underverk Vilda och Älvin och Ängla. Ska verkligen bli roligt. Vi har dock inte bestämt om vi tar bilen eller tåget än så det får vi se.


I dag ska jag repetera allt inför tentan i morgon. Det jag inte har lärt mig nu det  hinner jag inte lära mig tills i morgon heller.
Ha en bra dag
'kram


Tentat

Har nu varit och skrivit tentamen i läkemedelsräkningen. Nu håller jag alla tummar som finns för att det gick bra, det är verkligen nervigt att vänta på reslutatet.
Köpte med en bukett blommor till min morbros fru på hemvägen då hon fyllde 70 i söndags. Tog sen en chansning och svängde förbi dem men de var inte hemma. Lämnade buketten med en liten lapp på trappen så de får sig en liten överraskning när de kommer hem.

Ska snart börja med lunchen och sen plugga till nästa tenta som jag har på fredag. Annars är det som vanligt tusen tankar som snurrar runt i huvudet.
Ha en bra dag
kram


Vänner

Kom precis in från en härlig promenad. Gick och tänkte på mina två bästa vänner, så detta inlägg blir till dem..

                                                                     ZANDRA

Kom ny till min klass i sjuan (tror jag det var) sen dess har vi hängt i hop. Du var den som alltid fanns och som jag litade på till 100%. Till och med när du träffade din första kärlek var du alltid mån om mig och drog med mig på många härliga äventyr. Vi gick även samma linje på gymnasiet och givetvis i samma klass. Jag har så oerhört roliga och goa minnen från den tiden men nästan inte ett enda tråkigt. Du ställde alltid upp och var aldrig rädd för att säga till mig heller om det var något som inte var bra. I dag bor du i USA vilket gör att vi inte ses lika ofta men när vi ses känns det som om det var i går vi sågs. Är oerhört glad för din skull att du hittat ditt livs kärlek och fått tre underbara barn. Ditt bröllop var som en drömm inte bara för dig utan för mig med. Lilla jag från Sverige i ett stort bröllop i USA, det hade jag aldrig kunnat drömma om. Trots att jag är väldigt dålig på att komma och hälsa på dig så finns du alltid där och du hinner alltid med att träffa mig när du är i Sverige och hälsar på. Jag är bara oerhört glad över att du är min vän

                                                                   Glenn

Tror faktiskt att du började i samma klass mig mig i sjuan också ( ett bra år med andra ord) I början umgicks vi inte så mycket men efter ett tag blev du som min bror. Du är alltid så snäll mot mig och alltid väldigt omtänksam. Du fick mitt självförtroende att öka och hjälpte mig igenom många av de kriser som hör tonåren till. Du var den lugna och trygga personen i mitt liv. Du kunde alltid  få mig att skratta mitt i bedrövelsen och även få mig att se saker från ett annat perspektiv. I dag bor du i Norge och har gift dig med Ilka som är en fantastisk tjej och jag kan inte vara gladare för din skull. Vet du att jag började gråta när jag såg dina bröllopsbilder! Så fina! Önskar att du bodde närmare så att vi kunde ses oftare. Jag är inget vidare på att komma och hälsa på men vem vet snart kanske jag får tummen ur. Tack för att du är min vän (bror).


Ja ovanstående personer står mig varmt om hjärtat och jag hoppas de läser detta så att de vat att jag tänker på dem.
Nu ska jag krypa ned i sängen så att jag är utvilad inför tentan i morgon.
Håll tummarna för mig nu!
Godnatt

Blöjfri

Matilda börjar nu bli stor. har ingen blöja längre på dagen (bara när hon sover). Hon sitter på toa och skriker `´ det kommer kiss, kom och titta`´ visst är det härligt  Känns lite overkligt hon är ju min lilla bebis.. Hon är duktig, pratar nästan hela tiden så det går nästan hål i öronen men det är samtidigt underbart.
Även om hon för det mesta hinner på toa händer det ju lite olyckor i bland så jag måste in och handla lite mer trosr till henne hon måste ju extra på dagis oxå!!!

Dagis hade varit bra i går första dagen efter sommar ledigheten. Det är många nya småttingar som börjar på Matildas avdelning så det är väldigt mycket gråt när man säger hejdå där. Det är inte utan att det känns inombords även om det inte är mitt barn som gråter. det är ju tur att man vet att det släpper ganska fort.

I går var det dags för spinning igen. älskar det verkligen. I går körde jag så jag var nästan svimfärdig när jag klev av cykeln.. Jag blir riktigt taggad av att sitta på en cykel i samma rum soom 18 andra personer och köra som bara den.. kankse är jag lite knäpp!
Känner att jag har saknat det oerhört sen jag körde så mycket på hälsohuset (är ju några år sedan). Så nu har jag 2 kväller i veckan som jag trampar som en galning och svettas( hihi).

Så här står det på friskisoch svettis hemsida om spinning..
Ska tillägga att jag går på bas och medelpass men är sugen på ett intensiv pass...

 

Passens längd är om inget annat anges ca 60 min.

I Skövde kan du spinna med följande intensiteter:

 Bas

Rejäl träning med god effekt! Passar de flesta och är tekniskt enklare än medel. De "stående positionerna" bryts av med sittande i varje låt.

 Medel

Mer krävande än bas. För dig som kan grunderna och vill ha en effektiv konditionsträning.

 Intensiv

För dig som är en van spinnare! Ett tuffare pass med härlig konditionsträning. Du får arbeta med hög puls under längre tid. Kom väl förberedd!

Ha en bra dag
kram


Tillbaka till vardagen

I dag börjar barnen dagis igen och vi återgår till vardagen. Först ville de inte gå i morse men sen gick det jätte bra att lämna dem. Matilda ville som vanligt ha trosor på sig så det fick hon ha så får vi se hur många ``olyckor det blivit i dag`´.
Amanda stannade en dag längre hos oss så hon är nu hos en kompis och  jag ska väl snart börja med lunchen till oss. Tror det blir lax i dag. Annars har jag nu tagit mig igenom 5 kapitel i min tenta läsning så det klarnar tror jag.

Blev lite stressad i morse när min chef ringer 07:10 och frågar om jag vet att jag ska jobba i dag! Panik,  hade fattat för att jag fick ledigt för att läsa alla dagar denna veckan. Kunde ju dock inte åka in då Amanda är här så budet blev att jag skulle jobba kväll istället. Sen ringer hon igen då har hon fixat så att jag inte behöver jobba i kväll heller men jag får vara stand by hemma om de behöver mer folk i kväll. Hon är en riktig pärla min chef...
Kändes verkligen pinsamt att jag missat att jag skulle jobbat i dag men när jag läste mina mail så hade jag faktiskt fått ett mail från chefen där det stod att jag kunde vara ledig dagturerna v 34, så sen har det väl bara blivit en miss. Tur att det ordnade sig i alla fall.. 

Nej mot köket och fixa lunch 
Ha en bra dag nu 
kram  


Söndag igen

Så var det söndag igen och i morgon återgår vi till verkligheten efter en härlig sommar. Barnen ska börja förskolan (dagis) igen och jag ska rå plugga inför mina två tentamen som jag har i veckan. En på onsdag och en på fredag.
 
Oscars kräftfiske gick bra i går och de fick en del kräfor faktiskt. Hans kommentar när de åkte i bårtan var att `` farfars båt går inte lika snabbt och den är pytteliten´´. Tror faktiskt att han tyckte det var lite otäckt i början när båten gick så fort.
När jag frågade honom om de fått några kräftor svarade han `´ Ja men det var bara för att jag hade min fiske mössa på mig`` . 

Annars så sågade Daniel ut på altanen och förberedde för inglasning i går och Matilda lekte med Amanda. Fick förresten klippa Amanda i går och som tur var blev hon nöjd med resultatet...

På eftermiddagen åte vi till ett par kompisar och grillade det var riktigt trevligt förutom att jag blev lite iriterad på en del pikar. 
Alla barnen var lika goa och de busade friskt allihop. lite knuffar här och där var det men det hör barn till och vi föräldrar får visa hur man ska göra. En del av konflikterna löser de lite större barnen bra själva . Det tråkiga tycker jag är när bara några får skulden fast alla knuffas och bråkar lika mycket. Oscar skötte sig jätte bra i går lite gnabb med Daniel bara som faktiskt visade sig vara ett missförstånd dem emellan när de lugnat sig lite. Matilda har fått ett humör och testar en del men det gick faktiskt riktigt bra tycker jag.

Vi fick grillad fläskfile med potatissallad och grönsallad + bröd. Jätte gott var det. Till efterrätt hade jag tagit med en blåbär/hallon paj och en hallon/rabarberpaj som också var lyckade med lite vanilj sås till. Som lördags mys fick barnen lite chips och dipp framför tv:n.

Dagen vet jag inte riktigt vad den bjuder på än men något kul blir det väl
ha en bra dag nu
kram

Fiska kräftor och ägg i soffan

Tänk vad saker händer. Fast inte klockan är mer än 09:40 så har jag gjort frukost, tvättat en maskin, skjutsat Oscar till min syster då han ska få åka med dem ut och fiska kräftor, dammsugit upp ägg och plockat in tvätt.

i dag åker Oscar med min syster ut och fiksar kräftor, han tyckte verkligen det skulle bli spännande. de åker i en ganska stor båt så han kommer nog ha roligt i dag. I morse när han vaknade sa han `´ men mamma jag måste ha min fiske keps jag fick av farfar annars får vi inga kräftor`´ så sagt och gjort fiske kepsen är på så nu hoppas jag de får många kräftor.
Anders (min svåger) och hans bror är förresten europamästare i år se deras blogg

www.teamextremesweden.blogspot.com/

På väg hem från syster yster ringer min mobil. det var Daniel `` När kommer du hem Matilda har ätit ägg i hela vardags rummet`` Min fundering är vad kan jag göra åt det när jag inte är hemma?

Väl hemma så fick jag höra kommentaren `´´vi får väl köpa en ny matta det är ju ägg på hela den`´ men efter att jag gjort  ett dragande med dammsugaren ser mattan ut som ny. Hur svårt kan det vara och vad skulle karlar göra utan oss fruar?????

Annars tror jag dagen kommer bjuda på lite städning på förmiddagen och sen i eftermiddag blir det grillning hos ett par kompisar. Hoppas ni får en bra dag.
Kram

Pluggat

I dag åkte barnen och jag till mamma så vi var där redan kl 09:30. Efter två muggar kaffe tog jag sats och satte mig för att läsa. Efter 2,5 timme kändes det som om jag skulle få en hjärnblödning så då var det dags för lunch. Bo hade gjort kyckling och ris som var jätte gott. Tog ytterliggare en kopp kaffe på maten och sen läste jag en timme till.

Barnen hade hjälpt Bo i trädgården och sågat ned en gren, lekt och sett på film och efter maten var de nere vid kanalen och åt glass. Tack mamma och Bo för hjälpen i dag..

Matilda har verkligen fått ett humör utan dess like. Hon räcker ut tungan och spottar och blir jätte jätte arg när hon inte får som hon vill.Hoppas det släpper snart för i bland går det en på nerverna.

Daniel hade plockat nästan en hel ica- påse full med kantareller i dag. Förstår inte hur han hittar alla jag hittar bara lite när jag är ute, men jag är glad att han hittar dem för det är så gott.

Till kvälls mat i dag gjorde jag hemmagjord pizza med köttfärs på som blev en riktig hit. Barnen åt upp alltihop och nu har de lite mys med godis framför tv:n.
Ha en bra kv'äll
kram

Aspö gård

I dag efter lunch bar det av till Aspö gård här i stan där vi även mötte upp min syster och hennes barn. Det är ett fantastiskt ställe som ligger centralt och bra. Barnen får här titta på kor, grisar, getter, får höns och kaniner. Förutom alla djur har de även byggt en bana för barnen som de ska gå runt utan att nudda marken.
På hemvägen gjorde vi ett stopp och plockade lite kantareller, så det blev varma smörgåsar med kantarellstuvning på till kvälls mat (mmm vad gott).

Har även hunnit med ett oerhört tungt spinnings pass i dag så det känns riktigt bra.
Tyvärr har Matilda kommit in i en period när hon inte vill sova. Hon har alltid varit så lätt att lägga vi har bara läst en sag gett henne en kram och puss och sen har hon somnat själv i sitt rum. Nu blir hon jätte arg och skriker `´ Jag vill inte sova`´. så i dag tog det en timme innan hon gav sig. ja de är härliga ungarna med sina humör.
nej nu är det snart dags att knyta sig. Hoppas ni också haft en bra dag
Sov gott
kram

Min dag

Började dagen med att plocka ur diskmaskinen, dammsuga och tvätta 2 maskiner, ett nödvändigt ont som måste göras i bland. Sen drog barnen och jag till Mösseberg där vi hade en underbar förmiddag. Barnen lekte och givetvis hade vi fika med oss. Tyvärr kom åskan så efter två och en halv timme fick vi springa till bilen i ösregn. Vi avslutade med Mc Donalds och barnen skötte sig som små Änglar. Oscar var riktigt omtänksam. När jag hämtat all mat sa han `` jag kan sitta här brevid Matilda så att jag kan hjälpa henne så att du inte behöver göra allt själv`` Gissa om jag kände mig stolt.

Väl hemma gjorde jag i ordning kantarellerna det tog en timme och sen lagades det mat. Oscar lekte med grann pojken och Matilda målade. En bra dag. när jag lagt Matilda tog jag faktiskt en timmes promenad har rätt mycket jag funderar över och då brukar promenader hjälpa. Daniel håller nu på att lägga Oscar och jag ska väl in i duschen.

Lite bilder från i dag


Här tittar de på Påfåglar





ha en bra kväll och sov gott i natt
Kram


Barn och dagis

Min svägerska kommenterade ett inlägg på sin blogg om att ha stora syskon på dagis 15 tim i veckan när de får ett syskon. Jag tycker att det är bra att de får gå 15 timmar i veckan speciellt om de är över 2,5 år. De behöver leka med andra barn. Själv hade jag Oscar på dagis 15 tim/ vecka när matilda föddes och han var då 2,5 år. Anser att alla familjer får göra vad som passar dem bäst. Är i alla fall glad att kommunerna erbjuder 15tim/ vecka åt de familjer som vill.

Angående smitt spridningen så kan jag anse att det är en större risk att den nya lilla bebisen i familjen blir smittad om stora syskonen går på dagis så det är ett övervägande man ska väga in givetvis. sen är det viktigt att alla i familjen mår bra om det ska fungera. Det är ett tufft ämne att diskutera och många har olika åsikter vad som är bäst.

Har lite ångest överskolan det känns tungt faktiskt jag hoppas jag klarar det bara. I dag ska vi åka till biblioteket och eventuellt Mösseberg eller Aspö gård.

Här kommer lite bilder.
Ha en bra dag
kram









Pluggat

i dag körde jag och barnen till svärmor och hälsade på de skulle passa barnen medans jag plugga vilket de gjorde. 3 timmars effektiv pluggning blev det sen blev det total stopp i hjärnan känns som att jag inte kommmer i håg det jag läst.

Barnen hade det jätte bra, de hade verkligen saknat farmor, Anders och Linn. Matilda är lite varm men ingen feber och som hon härjat hos farmor i dag är hon nog helt okej. Flera gånger lyckades hon slå sig en gång rakt över örat så det är numera blått. De var helt slut när vi åkte hem, somnade redan i första svängen. Tack för hjälpen i dag allihop!

Nu har jag läst igenom några brev som Daniel har skrivit samt kikat lite på uppgifterna som kommer i skolan i höst och som vanligt stiger pulsen och ångesten kryper på mig JAG KOMMER ALDRIG ATT KLARA DET!

Ska verkligen ge mitt allt i höst men det känns lite tungt just nu.
nej nu ska jag träffa en klasskompis via nätet
Hoppas er dag varit bra.
kram

Åska

Nu åskar det utanför och luften är riktigt kvav. Skönt med lite regn och åska faktiskt. Matilda hon var så trött så hon la sig på golvet och somnade i Oscars rum. Hon vaknade inte ens av att jag bar in henne till hennes säng. Hon känns lite varm,  hoppas hon inte blr sjuk. 

Barnen och jag in för att handla lite kläder det blev en jacka till dem var, gymnastikpåse och gympa kläder till Oscar samt ett par skor och en mössa till honom  + en mössa till Matilda allt för 600 kr inte illa.  Vi stannade även för en glass på mc Donalds och när vi kom dit fick vi se svärmor, Anders och Linn. det var lite skoj att springa på dem där.

Väl hemma så åt vi lax och sen har de badat lite. oscar leker med gran pojken och Matilda sover så helt plötsligt har jeg en lugn stund vad ska jag göra av den?

Ha en bra dag nu
kram

En härlig söndag

Vilket härligt väder det var i går. När barnen kom hem från farfar åkte vi bort till bassängen här och badade. Verkligen jätte härligt. Barnen hade haft det toppen bra hos farfar (varför oroar man sig slltid när de sover borta) de hade badat hela dagen.

Daniel snickrade färdigt på altanen i går och jag hann plugga 2 timmar på morgonen. Efter badet i går kom Henrik och Sofie på lite fika så då blev det blåbär/hallonpaj med glass. Barnen de fortsatte bada i sin lilla barnpool här hemma. En riktigt skön söndag med andra ord.

Har inte bestämt vad dagen bjuder på riktigt än förutom ett härligt spinning pass kl 19 i kväll för min del.
Ha en bra dag
kram

Tårögd

Tänk vad fint det är med bröllop. Var ju på min morbrors i går och jag blev helt tår ögd.. det var en tjej som sjöng två låtar och det var så fint. där stod precis vid kanalen med solsken och massor av kärlek. Det var verkligen fint och väldigt lättsamt. min morbror välkomnade oss alla och tackade för att vi ville dela denna stund med dem. sen skrattade han och sa till oss alla att ta sju steg framåt efter som han ville känna gemenskapen. Ja det var vacker. Efteråt bjöds det på smörgåstårta och kaffe med tårta. Var riktigt trevligt. Jag fick mig allt en heldel skratt under kvällen. Tyvärr så ville inte daniel sova över utan han körde hem vilket jag tyckte var lite sybd för man missar ju det där mysiga med att sitta och små prata med mamma och systeryster innan man lägger sig.

Vi beslutade också att försöka få till en kräftskiva vi kusiner med respektive och det hoppas jag verkligen att det ska gå.

Hoppas nu att barnen kunde sova i går tänkte allt på dem det är ju svårt att låta bli att oroa sig som mamma. Nu ska jag försöka plugga en stund.
ha en bra dag
kram

Bröllop

I kväll halv åtta blir det bröllop. Är verkligen glad för min morbrors skull. Var väldigt mycket hos honom när jag var tonåring. Så han har alltid varit en ganska viktig del i mitt liv faktiskt. Vi träffas inte så ofta nu trots att vi inte bor så långt i från varandra men jag vet att han finns där och det känns lite tryggt på något sätt.
Har faktiskt inte bestämt vad jag ska ha på mig är inne i en period när jag är helt missnöjd med mig själv så vad jag än tar på mig så blir jag inte nöjd, men jag får väl till att rota i min garderob och se vad jag hittar.

I går fick Daniel ett ryck och mekade med den gamla 440:n. En ny stereo sattes in och avgas sytemet byttes samt att det nya låset till bältet är på plats så nu är den nästan som ny!
Jag och barnen var hemma nästan hela dagen och bara var, det var ju otroligt varmt i går. nej nu vill barnen gå ut så jag ska pallra mig upp och packa deras väskor som de ska ha med sig till farfar.
Ha en bra dag.
Kram


Klippning, toning och träning

I går när Daniel kom hem åkte jag först och klippte mig och där i från direkt till att träna spinning. Spinning passet i går var verkligen tufft men vilka bra låtar ledaren hade. Hela jag rycktes med i musiken och bara det gjorde nog att jag orkade lite mer. Älskar verkligen att köra spinning har bokat två pass nästa vecka också!
Hemkommen från träningen så tonade jag håret så nu är det rött. Känns riktigt bra faktiskt.

I går tog vi det lugnt barnen och jag och bara njöt av den fina solen. Vi tog en tur till minizoo i Tibro där de fick varsin glass annars lekte de med grannbarnen hela dagen.

i morgon gifter sig min morbror. Daniel och jag ska ta med husvagnen och sova i . de ska ju gifta sig i vassbacken på campingen precis vid kanalen. Ska verkligen bli kul att träffa alla speciellt mina kusiner. Två av dem bor ju här i stan så dem ser jag allt i bland men den tredje bor i skåne så honom träffar jag inte så ofta. Barnen ska sova hos farfar och Carina.

ha en bra dag
kram

SOL

Äntligen tittar solen fram efter nästan en månads regn. Så underbart. I går gjorde jag rent barnens pool så att de hade lite att plaska i sen var vi ute hela dagen. Fantastiskt skönt. Barnen lekte med sina kompisar här på gatan i stort sett hela dagen. Jag sprang mest runt och tittade till dem ett tag var de 5 barn i våran lilla barnpool och då vill det till att man har koll. I dag har vi inget planerat hittills ska väl måla en dörr och lite annat. Har redan målat 2 med den nya färgen och nu blir det riktigt bra.

Har faktiskt börjat plugga lite har nu läst igenom de kapitlen som är aktuella i 2 av 3 böcker så det går framåt. Fast det känns som att det inte fastnar något kanske mitt fokus ligger någonannan stans jag vet inte. Jag hoppas bara att jag klarar de två tentorna nu så att jag blir av med dem.

Ha en bra dag
kram

Hann med mycket i går

Först åkte Oscar och jag in och bytte dörrhandtagen samt köpte ny färg rill dörrarna. Sen åkte vi till bilskroten för att hitta ett lås till säkerhetsbältet i gamla 440:n Tyvärr hade de inget men min käre man hittade ett till slut via nätet som nu är beställt. Sen var vi och retunerade ett paket och så blev det en lunch på Mc Donalds. oscar åt en halv hamburgare och morötter och jag provade Ceasar salladen som jag faktiskt kan rekomendera den var riktigt god.
 
Efter det åkte vi hem och hämtade Matilda och åkte till min syster för en gemensam tur till Norrkvarn. Alla barnen åkte med mig dit och Trazan och banane gick för fullt i bilen.  Väl framme så fixade Anders så att alla 4 barnen fick varsin liten båt att dra efter sig i barnens kanal. De hade verkligen super roligt. Oscar och Max sprang till slut runt i kalsonger och tröja då vi totalt missat att barnen fick gå i kanalen och då givetvis blir blöta. Som tur är finns det alltid extra kalsingar i skötväskan. Matilda sa hela tiden att hennes båt sjönk. Sen fikade vi vid trollstubbarna, hembakade bullar som min syster bakat (mums) och efter det blev det glass. En tur vid kanalen för att se slussarna blev det också, stannade även vid Hajstorp faktiskt, tyvärr kom det inga båtar men barnen var lika glada ändå. Efter allt detta våldgästade vi min mamma och fick kvällsmat där. Tack mamma för en bra kväll. Anders var på topphumör i går så det blev en del skratt och han hann även med att fixa min mobil så nu kan jag skicka mms och gå ut på nätet igen. Tack Anders vad gjorde en flummig tjej utan en svåger som du?

 i dag har vi inte bestämt vad vi ska göra än. Daniel mår bättre och är åter på jobbet i dag så det blir jag och barnen som får fortsätta fira semester..







Ha en bra dag
kram

Målning av dörrar

Har nu slitit med dessa dörrar men inget går som det ska. Handtagen passade inte så de måste bytas och sen var inte färgen helt bra så det blir till att köpa en annan färg och måla allt en gång till. Det år tur att jag tycker om att måla.

Mina tankar går i dag till den familj som förlorade sin treåriga son i går. Jag ryser när jag tänker på vad de går igenom. Kan bara föreställa mig vad fruktansvärt och hur många tankar som snurrar i deras huvuden för att inte tala om känslor.
Det finns inga ord som gör det bättre men jag tänker på dem.

Syster yster ringde nu och vi ska träffa dem kl 13 för en tur till Norrkvarn vilket ska bli väldigt roligt.
Ha en bra dag
kram


spinning

Har nu varit och kört ett härligt spinning pass är helt svettig och lite darrig så tufft var det. Älskar spinning det är så skönt att få träna lite och bara rensa tankarna.

Annars har det varit en lugn dag. Tvättat mammas bil både invändigt och utvändigt har Oscar och jag gjort på förmiddagen. Sen var han och jag och handlade köpte lite kläder då det var rea. det blev 2 st byxor och en tkockare tröja till Oscar och ett par byxor till lillan alltihop för 330 kr riktigt billigt.

På vägen hem från träningen kunde jag inte spänna fast mitt säkerhetsbälte verkar som den har gett sig så det får väl bli en tur till nån bil affär och köpa nytt i morgon och sen hitta någon som kan visa mig hur man byter den..

Nu ska jag in i duschen
Ha en bra kväll
kram

Svärmor

Min svärmor är sjuk och ligger nu på sjukhus. Jag hoppas hon snart blir bättre. Barnen längtar efter henne.
Så vi skickar alla en kram till henne!

Annars är det inte mycket nytt. Regnet trillar ner och jag har 2 veckor kvar på semestern. Gårdagen tillbringade jag och barnen hos min mamma. Det blev lite lek, film, glass vid kanalen och en tur i skogen som resulterade i lite kantareller och blåbär. Bo stod för matlagningen, Oscar älskade den så mycket att han tyckte vi skulle laga den maten hemma också.

Ha en bra dag
kram


Fortfarande sjuk

Daniel är fortfarande sjuk. I går kom ett par kompisar och grillade. Riktigt trevligt faktiskt. Daniel kände sig fortfarande mosig och hade 37,9 i temp innan de kom och blev sämre vart efter kvällen led så när de åkte hem runt elva snåret hade han 39 graders feber. Han får allt åka till vårdcentralen på måndag.

Oscar hade haft det jätte bra hos Johan och ville först inte följa med hem när vi kom men efter att vi fikat en stund och han fått klippa gräset med Johan så följde han med hem. På vägen hem sa han att han faktiskt ville bo hos Johan ända till påsk! Älskade unge han är för go. Efter middagen flöt på Oscar körde sin eljeep som han fullkomligt älskar och sen kom ett par kompisar med deras dotter för att grilla. Matilda stackarn som har slutat sova på dagen nu var så trött när klockan var kvart över sju att hon bara skrek så då fick hon krypa ned i sin säng och somnade på 2 minuter. 

Målningen av dörrarna fortlöper men tyvärr så får jag inte till dörrhandtaget till toaletten, det passar inte så vi får se om vi måste byta det. 
Ha en bra dag 
kram  

Badrum

Nu har vi pratat med de som ska renovera vårat badrum och om allt går som det ska kommer de tredjeveckan i augusti och drar igång. Ska bli så skönt och roligt med ett nytt badrum. I går kikade vi på en duschörna och en handdukstork som vi vill ha så det lutar åt dem även om de var ganska dyra.
En sådan här duschhörna blir det.

Macro Duschhörna Smögen Semi
            (bild från pricerunnersida vid sökning på duschhörna)

Annars håller jag på med mina dörrar som jag målar tre stycken av 5 är klara.

Oscar sov hos Daniels morbror i natt och av Johans (morbror) sms att dömma har han gaft det jätte bra men det ska ändå bli skönt att hämta honom i dag, saknar honom när han inte ör hemma.

Ha en bra dag
kram

RSS 2.0