Allt och ingenting

Har lite blogg torke just nu. Håller på med alla projekten här hemma. I dag har jag målat 2 dörrar ett skåp, ska snart åka in och köpa nya dörrhandtag. Daniel och Matilda är bättre och än så länge har jag och Oscar klarat oss.
Oscar sitter just nu och väntar på Daniels morbror som snart kommer och hämtar honom då han ska sova där i natt.
Ska väl ta tag i mitt liv och börja läsa men faktum är att jag hellre målar just nu. Så jag får väl ta och plugga varje kväll nästa vecka.

Nästa helg blir det bröllop i wassbacken min morbror gifter sig där. Barnen ska sova hos farfar och Carina. Ska verkligen bli kul. Har skickat efter en plommon färgad klänning som jag hoppas passar, klippning har jag bokat till på torsdag och 2 spinning pass är inbokade sen hoppas jag att jag är fitt for fight för ett bröllop.

Matilda håller fortfarande på och tränar på att gå på toa. Det händer allt små olyckor men hon är jätte redig.
Älskar verkligen mina barn mer än allt annat och jag är så stolt över dem båda.
Ha en bra dag nu
kram

Lite kort

Här kommer några kort från går dagen när vi var i parken inne i Skövde.







Visst ser det skönt ut!
En helt fantastisk liten idyll mitt i stan dit lär vi nog åka fler gånger men då ska vi allt ta med en picknick korg
Ha en bra dag
kram

Sjuka!

När vi kom hem efter att ha lekt i en park i stan med barnen så hade daniel 38,6 i temp. Vilket slog ut honom helt. I dag var jag hos min farmor som är sjuk i cancer och nu inte mår så bra. Barnen var hos mormor under tiden. När jag kom och hämtade dem var matilda dålig en temp på 38,7, så nu får vi väl se om Oscar och jag slipper eller om vi också blir liggande.

Annars har jag i dag plockat 1 kg hallon som jag kokat sylt på, plockat 3 st gurkor från växthuset varav grannen fick två.
Ha en bra dag
kram


Regn, rea och höst?

Vaknade till regn i morse. Jag har 2,5 veckors semester kvar men det känns nästan som om det är höst redan. det är tyvärr inte bara vädret som bidrar till den känslan, när vi kom hem och tittade i reklamen ser vi att de flesta affärer rear ut alla sommar saker redan. Det är egentligen inte klokt. Juli är ju inte slut än och det är ju i alla högsta grad en sommar månad anser jag.

I går var vi och handlade köpte faktiskt 2 st jeans till mig själv då de 2 jag hade började ge sig i tyget, gissa om jag använt dem flitigt. Sen var vi bara hemma och slappade, jag bar ut lite grejer som ska till soptippen men sen blev det inte så mycket mer gjort. Hoppas det blir mer i dag. Vi har ju tre projekt påbörjade så det är bara att välja det som passar. I eftermiddag ska vi till ett par vänner som flyttat tillbaka till Skövde, det ska bli kul.

Oscar han längtar efter att få sova över hos Daniels morbror så det ska han få göra i dag eller i morgon.
Ha en bra dag 
kram  

Hemma igen

Ja så var vi hemma igen efter nästan en vecka i husvagnen. Vi hamnade på en camping ca 2 mil utaför Norrköping som var helt underbar. Vi fick en plats mitt ute skogen. Utanför förtältet fanns det blåbär och Matilda hon satt i blåbärsriset och mumsade helade tiden. Vi gick skogspromenader nästan varjedag 5km och 2,5 km. barnen traskade på bra och sen satte vi oss och fikade och bara njöt v den härliga naturen. Lite blåbär och kantareller plockade vi också.
En av dagarna var vi på kolmårdensdjurpark och det var en riktig höjdare. Barnen älskade det. En annan dag passade vi på att bsöka busfabriken där barnen blev helt svettiga av all lek. Sen badade vi och bara njöt så sammanfattat en helt fantastisk semester.. Här kommer lite bilder.















Ha en bra dag
kram

Husvagnen

I dag bär det av med husvagnen som Oscar har längtat. Efter många turer om vart vi ska åka så beslutade vi oss för att vi vill åka till kålmården. Både Amanda och Oscar vill ju åka till en djurpark så de får vad de önskar. Ska bli riktigt skönt att åka bara familjen och inte behöva ta hänsyn till någon annan. Kanske att Daniels morbror och fru möter oss i gränna för en tur till visingsö i slutet av veckan vilket vore kul annars ska det bara vara min familj. Känns som att vi behöver det faktiskt. Så i går packade jag ut det mesta i husvagnen. Tycker det är mysigt med husvagn och jag tror att barnen tycker det är roligt. Oscar lekte hela tiden i husvagnen medans jag packade in.




I går firade vi Margareta med blåbärspaj och vaniljsås. Min mamma kom också. När min mormor levde hade vi en tradition (då både hon jag och mamma heter Margaretha) att vi träffades och åt tårta för att fira. I dag blev det ingen tårta men traditionen att träffas finns fortfarande kvar och jag tänkte allt mycket på min mormor just i går.
Oscar följde med mormor hem han behövde nog få lite lugn och ro och det får han verkligen hos min mamma.
Amanda sov över hos en kompis så i går kväll var första gången sen vi fick Matilda som Daniel och jag satte oss i soffan med varsitt glasvin och bara pratade om allt och inget. Kändes riktigt bra har nog saknat det lite faktiskt att bara kunna sitta en kväll och mysa.
Nu kankse jag inte skriver på ett par dagar då vi är ute med husvagnen eftersom vi inte har något mobiltbedband!
Ha det gott
kram

Regn och rusk

Nu när min semester börjar bjuder vädret på regn och blåst. Typiskt men inget att deppa över. I dag har jag målat taket i det blivande lekrummet en gång, rätt jobbigt faktiskt då jag målat det med pensel och inte med roller.. Sen har vi varit i skogen och plockat kantareller och blåbär så i morgon när min mamma, jag och Matilda har namnsdag så bjuds det på blåbärspaj med vaniljsås.

Matilda vårat lilla busfrö har lyckats repa sönder lacken på våran bil. Inte roligt men nu blir det till att betala och att verkligen försöka hänga med henne så att det inte händer igen. 
Här kommer lite bilder från vår tripp i skogen.



(Bilden är privat får inte kopieras utan mitt tillstånd)



(bilden är privat och får inte kopieras utan mitt tillstånd)

 

Ha en bra kväll
Kram

SEMESTER

I dagbörjar jag mn semester. Ska verkligen bli skönt att vara ledig även om jag måste plugga lite eftersom jag har 2 st tentor vecka 34. I dag ska Oscar ut och fiska med pappa och farfar. Han har tagit på sig sina fiskar kläder och väntar med spänning på avfärden mot karlsborg. Själv ska jag, Matilda och Amanda åka till min mamma och plocka lite hallon och äta lunch. Så det bir en lugn och skön första dag på semestern.

Ha en bra dag
kram

Sommarland

I dag bar skutan av tll sommarland när kl var strax före tio i morse.. Barnen har åkt karuseller, lekt på lekplatser, grävt grävskopa med mera.. När vi skulle handla lunch satt Oscar i  en backe och väntade, jag vände mig om för att ta ketchup på korven och när jag vände mig om igen var Oscar borta! Jag ropade men inget svar, fick världens hjärtklappning tänk om han sprungit och hoppat i bassängen.. Daniel gick och letade själv fick jag ta matilda och väskorna men strax ser jag Daniel med Oscar och jag har nog aldig blivit så glad i hela mitt liv... Han hade bara gått för att titta på tåget och glömt tala om det för mig.. Annars skötte sig barnen väldigt bra. Oscar har verkligen lärt sig att stå i kö och vänta på sin tur även om det var jätte många före honom stod han still och väntade. Han har verkligen blivit duktig.

I går blev jag erbjuden ett arbete som diabetessköterska på en vårdcentral, var faktiskt lite sugen på det men jag tackade nej då jag nu har gått halva barnvidarutbildningen vill jag inte slänga den utbildningen i sjön och vem vet kanske jag kan jobba lite med diabetes barn när jag är klar.. Missförstå mig inte för jag trivs jätte bra på kuvösen där jag är nu men kanske kan man blanda lite!

Annars trallar livet vidar och i morgon jobbar jag kväl sen har jag SEMESTER!
Ha en bra dag 
kram


 

Bio

I går var jag på bio med två jobbar kompisar. The Proposal (hoppas jag stavat rätt). den var verkligen rolig och vi fick oss en hel del skratt. Det var längesedan jag var på bio så det var riktigt roligt och jag kan verkligen rekomendera filmen.

Annars är jag ledig i dag och förhoppningsvis i morgon. Ska bara ha en lugen dag i dag kanske en tripp in till stan och handla lite annars ka jag bara njuta av min familj  här hemma ser ju ut att bli lite bättre väder!

ha en bra dag allihop
Kram

Lite av varje

Nyss hemkommen från jobbet.. Har varit så trött de sista dagarna. har till och med haft huvudvärk vilket inte är vanligt hos mig.

i går ringde Daniel mig på jobbet och frågade om jag ville följa med på en guidad tur på vaberget, utanför Karlsborg. Så det gjorde vi. När jag kom hem fick jag ett kuver av Daniel och en kram. i kuveret låg det ett presentkort på spa uppe på billingehus. Visst är han gullig.. Sen åkte vi till Karlsborg och lämnade barnen hos farmor för att sen tillsammans med Daniels morbror och fru åka på denna guidade turen. Var riktigt trevligt fika hade vi med oss och det intog vi på ett ställe med en oerhört fin utsikt. Så min födelsedag var riktigt fin.

I dag har jag jobbat och och ska nu i kväll på bio med två tjejer i från jobbet. Ska bli kul.. Så jag ska väl hoppa in i duschen och göra mig i ordning..

Ha en bra dag.
kram

ELBIL




I går fick Oscar en elbil av min syster och hennes man. Jag blev så rörd så jag började nästan gråta. de är så gulliga och de visste att oscar fullkomligt älskar att köra elbil. Han har kört nästan nonstopp sen han fick den. Matilda får också åka med. Tack syster yster och Anders


Vill även tacka alla som kom i går och tack för alla fina presenter jag fick. Ni är verkligen för gulliga.
I kväll ska jag jobba igen
Ha en bra dag
kram

Grattis Zara

I dag fyller min svägerska Zara 27 år... Grattis gumman. I fredags fick hon äntligen träffa sina tvillingar som hon väntat så länge på men i dag är det hennes dag. Så ett stort grattis igen till 27-åringen.

Vilda och Älvin

Vilda och Älvin är namnen på de två små liven som kom ut till världen i går. Vad Zara, Emil, Ängla och många andra väntat. Grattis till hela familjen... Längtar efter att få träffa dem.

Annars har jag jobbat och faktiskt inte hunnit så  mycket mer. Regnet är här, den typiska Svenska sommaren vill säga men vi får vara glada för de solveckor vi fick. I dag kommer släkten på lunch då jag snart fyller år. Ser verkligen framemot att träffa alla det är ju inte så ofta längre som vi ses allihop. Har i alla fall beställt mat i massor så hungrig behöver ingen gå härifrån...

I går gjorde jag nog det mest pinsamma jag någonsin varit med om. Skickade måga sms till släkten i går för att bjuda in till lunch i dag. Ett sms skrev jag från Daniels mobil eftersom jag inte hade det mobil nummret. Skriver sms;et och avslutar det med kram anna-karin och skickar till lars w mobil (min morbror). Efter ett teg ringer telefonen. " Hej det är katarina vi kommer gärna på lunch i morgon säger hon jag blev lite fundersam men min morbrors fru heter ju katarina så jag säger glatt vad roligt. Sen fortsätter hon med att vi ska ju till peters pappa sen men då klickade det till i mitt huvud och jag fattade inget.. Vem är det jag pratar med är det grannen frågade jag??? "Ja det är det.".. Oj vad pinsamt sms:et jag skickade kom fel... skämdes så jag ville bara sjunka genom jorden. Förklarade att jag skickat sms´:et fel men att de gärna får komma en annangång. har aldrig råkat ut för något så pinsamt..  Kunde inte låta bli att garva åt mig själv i alla fall hur lyckas jag med allt??????

Hoppas mina grannar inte tog illa vid sig och vi ska bjuda dem på grillkväll snart för det hade vi ändå tänkt men då lär jag gå över med inbjudan! Någon annan som gjort bort sig och skickat sms fel?

Nu ska jag slappa lite i soffan innan jag ska förbereda för lunchen
Ha en bra dag..
kram

Göra i ordning

Ja fliten lyser över igelstorp. I går Målade min man andra gaveln, väggen på insidan av altanen, alla fönsterbläcken (andra omgången) samt att vi tapetserade en fondvägg i vardagsrummet. I dag blir det mer målning utomhus samt tepetsering av en fond vägg i vår gillestuga. Efter det ska jag börja måla taket i det som ska bli lekrum. I dag kommer också ett par kompisar över som har tre barn några i samma ålder som Oscar och Matilda. Ska bli kul.

I går var en rätt rörig dag. Känner att min lilla Oscar mår bäst av lite mer rutiner så vi får försöka styra upp våra dagar lite mer och kanske ska han få komma till mormor snart en natt där är det lugnt och skönt och han får bara vara.  Älskar honom så och det gör ont i hela mig när jag ser att han tycker det är jobbigt. Han menar så väl men han har så bråttom och det blir ändå värre när han inte riktigt vet vad som händer. I går var en sån dag när han var så snabb på precis allt, jag hörde knappt vad han ville berätta för han pratade så fort. Så i dag ska vi försöka strukturera upp dagen och ta det lite lugnare! Han har inte vaknat än och klockan är tio i åtta så länge har han aldrig sovit så gårdagen tog på honom.

I morgon jobbar jag igen hoppas det håller upp så att jag kan cykla...
Ha en bra dag

IKEA

Ja så blev det en tur till IKEA i går detta inhandlades.

En lampa till lekrummet vi ska göra i ordning i källaren
En blomma i kruka och en i vas till Amandas rum
En stor ram som man kan sätta flera kort i
En lampa till källaren
2 st paraplyer (det ser ju ut att regna en del).
En förvarings korg till Oscars rum
Lite glas
Lite prydnads gräs

ja det var i stort sett allt..

Annars lekte Oscar med en kompis från dagis på förmiddagen de byggde med lego nästan hela tiden. Var länge sedan han satt och lekte så lugnt så länge. Kul. Han ser så häftig ut nu Oscar med sina tatueringar han fick av Anders på axvalla marknad.



Lite dålig kvalite men jag hoppas ni ser.

Matilda älskar sina halsband och armband ju fler desto bättre.



annars blir det en lugn dag lite lek för barnen, jag ska försöka komma i gång och måla taket i det som ska bli lekrum och så ska vi försöka åka och titta på lite tapeter..
Ha en bra dag

Regn

Vad det har regnat i natt. vaknade av att jag hörde hur det smattrade. Barnen kom in till oss runt kl ett och efter ett tag gick min man in och la sig i Oscars säng så att vi skulle få bättre plats (han är riktigt gullig). I går målade han förutom ena gaveln som han fick lite hjälp med även alla fönsterbläck och räcket på trappan. Blev jätte bra. Ska väl fortsätta med målningen i dag om det inte regnar för mycket.

Oscar var på 4 års kalas i går. Daniel följde med honom och jag och Matilda var hemma och tog det lugnt. Kalaset hade varit kul. Oscar hade fått se och köra en riktig tågbana som han blev mer än frälst i, tror faktiskt att Daniel också blev lite frälst så snart står det väl en tåg bana i vårat hus också (hi hi hi).
Just nu bygger männen i huset med lego och lilltjejen ser på tv. Hon har börjat gå på toaletten så nu får man springa och torka när hon inte hinner, men hon är duktig. Är nu ledig fram till torsdag sen jobbar jag till och med nästa fredag och sen äntligen är det semester!
Ha en bra dag


Besviken

Hej

I dag skulle an gammal kompis till mig komma och hälsa på. Gjorde en paj med rabarber, jordgubbar och äpple i + vanilj sås som jag tänkte bjude på. Såg verkligen fram emot att träffa henne då vi faktiskt inte setts sen jag var på hennes 30-års fest. Så får jag ett sms om att de inte kan komma denna gången heller.. Det är tredje gången som de skulle kommit men inte kommer på grund av för mycket festande... Kan inte hjälpa att jag blir lite besviken, fast å andra sidan fick ju jag och Matilda kalasa på den goda pajen.. Tror ärligt talat inte att hon kommer att ta sig hit någon gång heller, även om jag hoppas det.

Annars har min höjd rädde man varit uppe på taket och målat men när han skulle stå på stegen och måla gavlarna gick det inte, som tur är har vi en hjälpsam granne som inte är höjdrädd som kunde hjälpa till. En annan granne kom över i går kväll med två barn sovsäckar som hennes barn växt ur och undrade om oscar och Matilda ville ha dem. Jätte fina sovsäckar. Så vi har tur som har fått så omtänksamma grannar.

Gårdagen bjöd på en utflykt till axvalla marknad där vi sprang på svärmor med familj. Barnen fick ballonger, lite godis och annat smått och gott samt att de fick åka lite karusell. Efter det blev det ett kvälls dopp i bassängen innan vi åt taccos på kvällen en riktigt härlig lördag.

.








 

Ha en bra dag.....

Upp och ned

Livet känns lite upp och ned just nu. Känner mig trött och inte alls nöjd med mig själv för tillfället! Hoppas det släpper snart.

Gårdagen var trevlig. Var i stan och inhandlade en present då Oscar ska på 4- års kalas på söndag. Hela familjen passade även på att ta en fika på cafè Princess. Köpte även 15 liter jordgubbar för 150 kr på torget så nu har vi massor. Matilda var helt lyrisk för hon kan nog äta hur mycket jordgubbar som helst. Efter det plockade vi upp våran andra lilla tjej som är hos oss en helg i månaden. Kvällen bjöd på umgänge med grannen och barnen såg på film med två stora skålar popcorn medans åskan gick. Sen var de ute och badade i våran lilla pool. Oscar och William klädde ut sig till spindelmannen. Ja det hela var en trevlig kvälll. I dag vet jag inte än vad som står på schemat men det blir säkert kul har några förslag så något blir det i alla fall
Ha en bra dag

Walking with Dinosours


 (bild från www.scandinavium.se)

Nu är det klart. Lördagen den 10 oktober åker Oscar jag och Daniel till scandinavium för att se Walking with Dinosours.
Ska bli så kul. Oscar längtar redan då han är väldigt fascinerad av dinosarier. Fast det är så långt fram fanns det knappt några platser kvar. jag har just skrivit ut våra biljetter...
Ha en bra dag.

Jobbat

Det är inte klokt vad många bebisar det har fötts här i Skövde de tre sista dagarna en fullkomlig explosion. I går kl tre på jobbet kom chefen och frågade om jag ville gå hem och komma tillbaka halv tio för att jobba natten. Fick ledigt två andra pass så jag blev ledig en hel vecka. Kunde ju inte motstå det erbjudandet så jag åkte hem kl 16:00 efter en ganska tuff arbets dag sov mellan fem och sju och jobbade 21:30-07:15.  Det gick ganska bra men nu när jag vaknat känner jag mig helt överkörd. Är dock ledig i en helvecka nu och det känns skönt!
Undrar om min svägerskas små tvillingar har gett sig till känna och vill ut nu?

Ska nu bara vakna till lite till och sen hämta mina två favoriter!! Har hittat en överraskning till Oscar som jag tror han skulle älska! Måste bara kolla med Daniel först samt om någon kan passa lill tjejen medans jag och Daniel gör det ihop med Oscar!  Ska bli spännandne! Matilda blev inte sjuk som tur var utan det var nog värmen som  tog kål på henne i tisdags.
Ha en bra dag
kram

RSS 2.0