Stressad

Är så stressad. är inte van vid att komma hem så sent som halv sex vilket det blir de dagar jag är på praktiken. Sen har vi som om det inte är nog med praktiken 2 stora rapporter och ett opponentskap som ska in Fattar inte hur jag ska hinna med detta. 40 timmar / vecka räcker verkligen inte.. 

Matilda är inte bra heller! Var inne på jourcentralen i söndags men de sa det var ett virus. Sen blev hon feber fri söndag har dock en enorm hosta! Jag vill inget hellre än att vara hemma med henne!! Hon var på dagis i dag men hon var bra trött.. problemet är att är jag hemma från praktiken måste varje timme tas igen..


Praktik

Så var första dagen på praktiken avklarad! Mång nya intryck och mycket nytt folk. Är helt slut i huvudet. I morgon ska jag gå med min riktiga handledare så då kanske det blir lite lättare! Annars har dagen varit bra. daniel har varit hemma med Matilda hon är mycket piggare nu så förhoppningsvis kan hon gå till dagis i morgon. Oscar han har kommit in i en städar period så han går här hemma och torkr golven,, Han är super duktig..
Ha en bra kväll


Morgon!

Matilda sov riktigt bra i natt fast hon har feber. Hon vaknade vid halv fyra men somnade om hos mig till kl 07(nya tiden). Då kom även storebror upp. Just nu ser de på Bamse och den lilla åsnan.
Matilda har fortfarande feber 38,4 i morse så hon får vara hemma ett par dagar. Tyvärr krockar detta med min praktik! sjukdom kommer aldrig lägligt!!! Daniel och jag får väl ta en dag var sen hoppas jag att hon är frisk igen!

I morgon börjar min praktik på barnavårdscentralen. Ser fram emot det men är faktiskt lite nervös men det hör väl till när man ska till ett nytt ställe. Vi ska göra 30 timmar i veckan och sen har vi  st rapporter som ska lämnas in där vetenskapliga artiklar ska vara granskade!! I bland känns det väldigt mycket fast det brukar ju lösa sig när man bara /kommit i gång! Har en omtenta den 17/4 också ja som ni förstår så vet ni vad jag har att göra behöver inte fundra på vad jag ska hitta på på min lediga tid...

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan i natt!! Daniel ställde om dem redan kl sju i går kväll för att vara på den säkra sidan.

Sjuk

I dag har Matilda feber som tur är inte så hög som hon brukar. Hoppas hon håller sig och är feberfri i morgon! Oscar har haft full rulle i dag, först var det ridlekis på morgonen och i dag var det pappa som fick leda hästen! Själv låg jag hemma och sov efter att ha arbetat natt! Linn var här och tog hand om Matilda, tur vi har henne!!! Efter ridningen kom grannpojken och lekte och sen kom även en dagis kompis. Det är vekligen roligt att han har så  många vänner! Just nu är han hos dagis kompisen och leker!Så ser han ut min lilla kille när han rider!

I dag har vi hunnit med en hel del nyttigt också vi har dammsugit, bytt alla lakan och tvättat

Vilken dag

Usch vilken dag! Vädret är ju hemskt just nu bara snö och kyla jag vill ju ha vår!
Har inte fått något vettigt gjort i dag känns det som. Efter att vi hämtat barnen på dagis så slappade vi bara tills Daniel syster kom då åt vi lite mat. Hamburgare stod på menyn i dag! Sen var det fredags mys framför tecknad film med godis som gällde! Matilda hon hoppar av lycka bara man säger godis( vilken godis gris hon är)! Daniels syster är favoriten hos Matilda så gissa om hon blev glad när hon kom! Hon ska dessutom vara hos oss hela helgen så Matilda lär stormtrivas!
Oscar låg hos mig och bara myste. Tänk vad jag är lyckligt lottad som får ha myskvällar med två härliga ungarJa en riktigt lyckad kväll trots att jag inte fått något gjort!  

Morgon trött

I dag är jag så morgon trött!! Gick ändå och la mig kl 20:00 i går och skäms nästan för att säga det men jag somnade omgående! Har dock en dotter som vaknar kl 05:00 och ska upp med en gång och oftast faller den lotten på mig att gå upp! Så fast kl nu bara är 06:20 har jag ätit frukost och chattat med en vän i N

Vårjackor

         

Så här fina var barnen i vårjackor för några dagar sedan när vi var på väg till dagis.
Visst är de söta!

Längtar efter vår

God morgon!
Längtar så efter våren nu. Var och handlade vår skor åt barnen i helgen som var. Två par var fick de. Varje morgon frågar de om de inte kan få ha de skorna men då det är minus grader ute så får de allt ha sina vinterskor ett tag till.
Längtar nu efter att få se de första tussilagona blomma och att få gå en härlig promenad och bara njuta av sol och fågelkvitter så skynda dig nu att komma vår!Dessa skor köpte vi till barnen på skopunkten. Söta va! Oscar älskade sina fin skor så dem går han i hela tiden inne.

I går var det full rulle här. Först kom svärmor med man och barn och sen var jag och hämtade min systers två barn eftersom jag lovat att vi skulle passa dem denna kväll. Vi bakade pizza som blev riktigt god och sen såg vi en film och barnen lekte för fullt, men de hade roligt i alla fall och det är huvud saken. Själv tyckte jag också det var riktigt roligt att få träffa mina syskon barn det blir inte så ofta även om vi inte bor så långt i från varandra. Nej nu är det bäst att jag återgår till skolans värld har föreläsning om en stund.

Förskoletid!

Blir tokig på det här med antal timmar på förskolan. Då jag arbetar inom vården och arbetar helger,nätter och kvällar så varierar tiderna väldigt som mina barn är på förskolan. Nu när jag studerar är det väl lite lättare men jag har fortfarande praktik som ligger på konstiga tider. Måste räkna ut snitt tid och lämna in till förskolan och kommunen. Komunnen säger att jag inte behöver ringa in var 5:e vecka och meddela men det tycker förskolepersonalen... Jag blir knäpp!
Förstår dock förskolepersonalen då det är besparingar inom barnomsorgen och de måste dra in på vikarier och för dem märks det ju om barnen är där 3 tim mer en vecka. Det som gör mig förvirrad och irriterad är att det inte verkar finnas något bra system för oss som arbetar ojämna och obekväma tider... Jag vet att jag inte är själv om det och nästan inom alla yrken förändras ju tiderna så fler och fler arbetar obekväma tider det vill säga andra tider än 8-17 mån-fre.Det måste ju gå att hitta ett bra system på något sätt än att jag ska behöva lägga ned några timmar i veckn på att ringa runt och krångla!

Detgör mig också förbannad att det är besparingar och att detta i slut ändan drabbar våra barn. Det är redan stora barn grupper  på förskolan på lite personal. På Oscars avdelning är det 22 barn mellan 3-6 år på 2,8 personal.. Hur hinner de med alla barnen? Måste dock poängtera att det inte är förskolepersonalen jag är irriterad på de kan ju inte hjälpa att det blir neddragningar och de gör ett fantastiskt arbete.

Vart är vårt samhälle på väg? Det är ju barnen som är vår framtid och som vi borde satsa på!

Kväll

Efter en eftermiddag med många starka viljor hos barnen och pannkakor till middag avslutade vi dagen med ett härligt skumbad. Barnen älskade det och nu luktar de hallon... Matilda håller på att somna men eftersom hon blivit stor och fått en stor säng som hon kan gå ur själv så kommer hon alltid upp några gånger innan hon somnar( älskade unge). Oscar och jag ska slappa framför den tecknade filmen Landet för länge sedan  innan det är dags för hans godnatt saga.
Annars blir det en lugn kväll för min del ska försöka plugga lite när Oscar somnat om huvudet orkar annars får jag ta det  i morgon. Är ju själv i kväll då Daniel är på studie resa kanske väljer jag att se lite på tv.
Ha en bra kväll och sov gott


MellanmålVisst ser det gott ut! Detta blev mitt mellanmål i dag, jordgubbar och banan med keso. Super gott.

Härlig morgon

Vilken fantastisk morgon. Vaknade halv sex då min man gick upp för att åka till växjö på någon studie resa. Lillan vaknade också och ville kramas. Det är så mysigt. Snart kom även Oscar intassandes och vi drog oss ungefär 2 min för längre kan inte mina barn ligga och dra sig. Sen åt vi en mysig frukost med äggsmörgås vilket jag älskar. Efter att ha lämnat barnen på dagis tog jag en härlig halvtimmes promenad i vintersolen. Det är så skönt när solen skiner och snön glittrar. Nu laddar jag med kaffe inför en för

Fika


     (Pecannötspaj)

Har varit och fikat med min syssling och åt en fantastisk god pecannöts paj med grädde kan verkligen rekomendera den! Var verkligen skönt att få komma ut och ta en fika. Har ju inte hunnit umgås så mycket på sista tiden.
Ha en bra kväll. God nat!

Vinter väder

Vaknade i morse och såg att det var massa  snö som kommit under natten. Vi som bytte till sommar däck på bilen i går och krattade upp i trädgården. Ja man får väl bara inse att det tar ett par dagar till innan den efter längtade våren är här.
Har i dag läst en så sorglig bok. Tårarna bara rann, den heter Felicia- en liten flicka kom log och vände om av Jaculine Bratt. Vi håller på med ett arbete i skolan (läser till barnsjuksköterska) där vi ska reflektera över barn och död.. Usch det är hemskt att tänka på ändå händer detta så många föräldrar att de förlorar sitt barn. Jag är så glad över att mina två små troll ungar är friska. Älskar dem så.

mitt lilla troll på Mc

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0