Falun

Ja så var man framme i Falun. Fick samma cell på vandrar hemmet som jag hade när jag var här sist. Det var kul att träffa Susanne och Susanne igen. VI gick faktiskt och åt på kunarestaurang. Riktigt trevligt.
Att säga hejdå var däremot svårt. Började  faktiskt gråta när Oscar sa att han inte ville jag skulle åka." Tänk om någon tar dig då mamma sa han" ja nu saknar jag dem Pratade dock med Daniel för en stund sen som sa att allt var bra.
Nu ska jag in i min cell och sova lite
Kram

Resfeber

Ja i morgon bär det av mot falun. 11:30 går tåget. har lite resfeber vill inte vara borta så länge..
Värsta jag vet är att packa vad ska man ha med sig för kläder och vilka skor. Det brukar ordna sig när man kommer i väg men jag hatar att packa blir så osäker på vad jag ska ha med mig!! Lite fånigt kanske men sån är jag.

Daniel fick ett stipendie i går!!! Gissa om vi är stolta över honom!
Min tenta i dag kändes bra men man vet aldrig.
Nej nu ska jag upp och krama mina pojkar lite
kram

Hurra Hurra Hurra

I dag tar min älsling examen. Jag är så stolt över honom. Han har verkligen kämpat med sin skola. Förutom att han läst en KY utbildning på heltid har han även läst in Sv A, Sv B ,Engelska A  och Matematik A på komvux. Detta på 2 år och med två små barn. Ja han är duktig och nu är han utbildad till Logistiker Det ni!



Min älskling och våra två små barn!

Ska nu försöka äta lite i dag blir det lax med sallad och tzaziki sås (stavas det så?). Sen ska jag läsa lite till och sen bär det av till Falköping för middag med Daniels klass. Sen i morgon bitti kl 09 är det tentamen så håll tummarna
Kram

allt möjligt

Kläderna jag skickade efter passade alltihop så nu kan jag ut och svira i nya kläder. Inte nog med det jag kommer snart att få ett superfint armband som min svägerska gjort med posten så nu är jag helt nöjd (nästan) ska bara hitta ett par skor med!

På Söndag åker jag till Falun, det bär emot faktiskt ska vara borta ända till torsdag kväll och jag har aldrig varit i från mina barn så länge! Jag vet att Daniel passar dem och han är verkligen en bra pappa men jag kommer att sakna hela min familj. Sen är anledningen till resan inte så kul. Ska försvara min och Susannes projektplan, opponera på mina klasskompisars. Är väl bara att inse att man i bland måste göra saker man inte vill!
Sitter med en annan upgift nu som vi verkligen fastnat med jag tror att min hjärna nu är helt blockerad av allt läsande jag får inte in något nytt och jag har en tenta på lördag morgon och en nästa fredag. Så hur det ska gå med dem det har jag ingen aning om! Längtar så tills nästa vecka är över!!!!!

skola

I dag ska jag sitta framför datorn hela dagen framför föreläsningar. Daniel han ska redovisa sitt arbete i skolan i dag.
I går kväll orkade jag verkligen ingenting. Jag kände mig helt utmattad. Så när kl var nio låg jag framför tv.n till kl 22:40 vilket jag inte gjort sedan jag började i skolan i januari..
Ha en bra dag kram


Förskolan

I dag har jag varit med Oscar en stund på hans förskola. Han har frågat om jag kan vara det och i dag blev det av. Så mellan kl 7:40- 10 var jag med och jag tyckte det var jättekul. Han visade stolt runt mig när han ätit färdigt sin frukost satte han sig i mitt knä och väntade på att de andra skulle bli klara så säger han "Mamma jag älskar dig" gissa om jag blev rörd. Han börjar bli stor nu min lilla kille. På kvällen i dag var vi på Matildas avdelning för utvecklingssamtal vilket kändes jätte bra. Hon har humör men hon är jätte duktig på massor av saker.
Så ja det har varit en bra dag i dag. Nu har barnen precis somnat så nu ska jag varva ned lite får se om jag orkar läsa mer' Ha en bra kväll
kram

Förbannad

Känner mig förbannad i dag. Jag hatar när folk vrider och vränger på saker och ting. Man får stå för vad man gjort och sagt.

Annars har jag precis lämnat barnen på dagis och ska nu börja plugga igen. Satt till tjugo i elva i går så gissa om det känns lite trögt. Försöker att inte stressa upp mig fast jag har 1 projekt plan som ska in i dag ett arbete som ska in på fredag, tenta på lördag, opponentskap x 2 och en försvaring av projekt plan samt en tenta nästa vecka. Så det kanske inte är så konstigt att jag är lätt irriterad och bara sitter framför datorn eller boken. Ska bli riktigt skönt att börja arbeta igen faktiskt har skant jobbet framför allt alla goa arbetskompisar jag har.
nej nu har nog den andra datorn kommit i gång. Daniel ska ha denna
kram


Söndag

Ja så är det söndag igen det är inte klokt vad veckorna går. i går var vi på bröllop som jag nämnt tidigare och det blev riktigt trevligt. Hittade inga nya kläder men jag hade en klänning som jag hade på min systers bröllop och bara haft den gången så den fick duga i går med. Kvällen var jätte trevlig vi hamnade bredvid ett jätte trevligt par under middagen. de var jätte lätta att prata med. sen var det dans vilket ine var det lättaste då jag hade skor med 10 cm hög klack men jag fick dansa rätt mycket faktiskt. Var väl inte hemma förrän runt kl 01 i natt...

imorse var det skola kl 09 till kl 12:30 sen kom mamma med barnen. De hade haft det  jätte bra, gått och tittat på stora båtar vid Göta kanal och bara myst sa Oscar. Efter att Daniel och jag fått i oss lite lunch åkte vi hem till barnens farfar där vi gick en promenad i skogen. Oscar hittade en fågelholk som han uppnade och i den låg det de minsta fågelungar jag sett de var nog bara en dag gamla, så söta. Vi rörde inget utan stängde den fort så att mamman skulle komma tillbaka. Sen kom vi förbi en gård där de hade hästar, kor och många kalvar. Gissa om barnen tyckte det var kul. Till kvälls mat bjöd svärfar på pizza och vi satt faktiskt ute i solen och åt. En riktigt bra dag alltså. nu ska jag plugga en stund till
kram




Oscar fick en ny kompis i skogen


Allt möjligt

Här kommer först lite bilder.





Så här söta var de en morgon på väg till dagis!



Mini zoo i Tibro. ett helt underbart ställe för barnen.

i går var en dag som var så fullspäckad att jag nästan mådde illa. Skolarbetet jag håller på med tar snart knäcken på mig. sen höll Daniel på att stycka gris, svärmor och man kom samt ett par kompisar. Mat skulle lagas , barnen testade alla gränser som finns och då nhade Daniel och Henrik börjat riva bort ventilationsröret i garderoben som ska rivas . Ja det var high life kan mna säga. Var helt slut sen på kvällen.
I dag ska vi på bröllop. Har ingen större lust men det är väl bara att göra sig i ordning och köra på.
Barnen ska sova hos mormor båda två så de kommer ha det jätte mysigt.

I morse trampade min lilla tjej på en spik som hon fick in i hälen stackarn. som tur var gick det bra och efter en klång kram och ett plåster var hon på benen och sprang igen.
Ha en bra dag
Kram

Glömde

Fy vad jag skäms! Glömde verkligen av min bästa kompis födelsedag!!! Hon fyllde den 21 maj och jag glömde totalt av det. kan bara ursäkta mig med att jag haft oerhört mycket i skolna just nu men jag skämms i alla fall.
Så Zandra jag hoppas du hade en jätte bra födelsedag och jag skickar massor av kramar nu
Förlåt!
Kram

Nyklippt



Ingen vidare kvalitet på bilden (tog den med min webb kamera) men så här ser jag ut efter att ha varit hos frisören i dag. Annars händer det inte så mycket här jag håller mest på med slutspurten inför att jag ska försvara min projektplan inför min D-uppsats. Daniel är i garaget och styckar och Linn är där och hjälper till. Hon kom i går vilket var riktigt roligt.det är alltid trevligt när hon kommer och hälsar på. Barnen ska snart hämtas på dagis och jag ska fortsätta mitt eviga skrivande ibland känns det som att jag har lust att bara kräkas på skolarbetena men det går ganska fort över som tur är.
Vi har regn här i dag vilket jag inte gillar men vem vet det kanske lättar upp snart
kram

Kläder

Jag tillhör de personer som inte tycker om att gå och handla kläder. Däremot tycker jag om att beställa via nätet. Tyvärr har kassan inte varit så stor sista tiden så jag har inte kunnat handla så mycket till mig själv men i går skickade jag in en beställning ftill Halens. 

 Blus    

Denna blus fast i beige färgad blev det enkel och snygg tycker jag

Tunika                            

Denna tunika fast i färgen lila                                        Denna underbara kjol kunde jag inte motstå


Hittad

Läste på nyheterna i morse att killen kommit hem välbehållen sent i går kväll. Vilken lättnad för föräldrarna. Jag hoppas nu bara att han mår bra. Mina tankar har varit mycket hos familjen så det var med stor glädje jag läste att han kommit hem. otäckt man kan inte låta bli att fundera över hur man själv skulle känna om något av mina barn kom bort. Vilken fullkommlig panik jag skulle få. Ja så det var tur att det blev ett lyckligt slut på det äventyret.

Här kommer lite bilder från min helg som varit fullspäckad kan man säga med kalas hos svärmor i lördags då hon fyllde år, flyguppvisning och kalas hos min far som fyllde år i går.. Här kommer det lite bilder...







Det var visst bara kort från flyguppvisningen, får se om jag hittar några andra kort vid ett senare tillfälle.

Polis helikopter

När Daniel och barnen hämtade mig vid tåget berättade de att det landat en polis helikopter här i vårat lilla samhälle och att det var flera polisbilar som cikulerat här i området. när vi kom hem berättade grannen att det var en liten kille som kommit bort och att de nu var ute och spanade efter honom. Fick rysningar i hela kroppen, vad går inte den pojkens föräldrar igenom just nu. Jag hoppas och ber att de hittar honom välbehållen innan natten. Hör fortfarande helikoptern cirkulera så än har de nog inte hittat honom. Oscar hade massor av funderingar kring detta och sa innan han somnade " mamma hoppas de hittar killen snart annars får han ju sova i skogen" . Jag hoppas också att de hittar honom och jag tänker på hans föräldrar.

Hade tänkt skriva om min helg men jag kom faktiskt av mig nu så det får bi en annan gång.
Håll alla tummar som finns för att de hittar honom det ska i alla fall jag göra
kram

Vågen visar nedåt

Ja nu har jag ätit dieten sedan i måndags, Jag har tagit 4-5 påsar/ dag samt att jag ätit 1 knäckebröd(utansmör), och hur mycket frukt jag har velat ha. I dag visade vågen att jag gått ned 2,5 kilo! Känns jätte bra. Ska nu fortsätta nästa vecka också med denna diet sen ska jag sakta men säkert gå över till vanlig mat med mycket mindre portioner. Jag hör egentligen till de personer som inte tror på sådana här dieter, men jag kände att jag behövde få en spark i rätt riktining för att komma i gång.Vill inte vara så stor som jag nu är och det är inte för att jag tycker att det är fult utanför att jag helt enkelt inte trivs med det. Det svåra blir nu att komma i gång med motionen också men jag har inga höga krav utan mitt mål är minst en halvtimmes effektiv promenad/dag så det ska jag klara av.
nej nu ska jag börja plugga. har tappat stinget lite när det gäller skolan men det är väl bara att kämpa på!
Ha en bra dag
Kram

Cyklar

i går cyklade min lilla pojk helt sjölv utan stödhjul eller att jag höll i honom. Han var så duktig! Efter kom Matilda på sin 3-hjuling. Det är så härligt att se hur de utvecklas och vad de lär sig fort.





jag var inte så snabb med kameran när Oscar cyklade därav det konstiga kortet..

Har i dag beställt ett fantastiskt fint armband utav min svägerska. Hon gör verkligen fina smycken och det ska bli så kul att ha ett. Ja hon är otrolig som höggravid med tvillingar orkar hålla på med att göra smycken men hon är duktig. annars sitter jag framför datorn som vanligt och söker artiklar jag gör nästan inget annat.

I går beställde vi kakel och klinkers till vårat bardrum. Ska hämta det på fredag och sen kommer de och gör i ordning badrummet i juli. Ska bli skönt.


Visst är det fint!
kram

Härligt på landet









Så här såg det ut i dag när vi tog en promenad. Det är så skönt att bo nära landet..

Grattis till min Kusin Rebecka som fyller år i dag. Jag hoppas hon får en toppen dag.

Kram

D-uppsats

Ja det är verkligen klurigt det här med d-uppsats. det är massor.. Väntar just nu på att min handledare ska svara på mitt mail. Min kursare som jag skriver med börjar känna av stressen så på måndag styr jag kursen mot Arboga så att vi kan sitta en heldag och bara skriva och klura. Det kanske går lättare när vi ses i reality.. Ska bli kul faktiskt.

Ska snart i väg till stan och möta mamma. Vi ska gå och titta på lite kläder till mig. Daniel och jag ska ju på bröllop den 23 maj och då behöver jag ju ha något snygt att ta på mig.

Saknar mina barn faktiskt. I natt kom de in till oss båda två, Även om det blir trångt så är det så härligt att få ha dem där intill sig.


så här söta var de för några morgnar sen.

Diet



Detta är vad jag ska äta/dricka i 2 veckor nu. Vågen visade en siffra i dag som jag nästan blev rädd för, så för att komma i gång så kommer jag nu att ta denna diet som innebär fem påsar om dagen+ att jag kommer äta frukt och grönsaker. Håll nu tummarna för att jag ska ha kraften att klara detta i 2 veckor...

Annars har helgen varit härlig. I lördags var vi på kalas hos min kusin. oscar kom med ett så härligt inlägg på kalaset. De hade tv.n på i bakgrunden när vi fikade och rätt vad det är säger Oscar " Kolla vilken bra mopp" då var det reklam för en ny städ mopp. Ja barn är härliga. Sen efter kalaset kom svärmor med man och barn och vi grillade kyckling med klyftpotatis och tog sen en promenad där barnen tittade på hästar och kor. 

På söndagen vaknade vi fulla med energi. Innan kl var 11:30 hade vi bytt lampa i köket, dammat och städat övervåningen, städat ur och rensat våra garderober och möblerat om i vårat vardags rum. Fantastiskt härligt. Sen åkte vi och hälsade på Daniels farmor som nu kommit hem efter att ha varit en sväng på korttids boende, under tiden var barnen hos deras farmor. Sen bjöds det på taccos vilket alltid är lika gott.  på kvällen satt jag med skolarbete tills kl var 23:00. Visst ä

Badrum

Acapulco inomhus Spa

Vi ska äntligen göra om vårat badrum. Har nu börjat kika på klinkers och kakel . Det lutar åt att det blir svart och vitt.
Vi ska även ha ett hörnbubbelbadkar ( som bilden ovan) och en dusch hörna. Det är verkligen kul att planera och fundera. Det blir nog inte gjort förrän efter semestern men sen kommer vi att få ett kanon badrum precis som vi vill ha.

Ikväll är Daniel ute med grabbarna och just nu sitter Oscar och jag framför tv:n. Matilda somnade för en stund sen.
Ha en bra kväll
Kram

Mycket i huvudet

Nu är mitt huvud helt fullt med saker som snurrar runt, men det känns ändå rätt bra faktiskt. Pratade precis med far min vilket inte är allt för ofta nu för tiden men han verkade må rätt bra. Annars är det mest skolarbetet som surrar i huvudet. Känns så stort att jag kanske ska skriva en artikel som kommer att publiceras! Kommer jag klara det? Det är massor att läsa och som sagt så är det mesta på engelska. Samtidigt känns det som en rolig utmaning!

Har en suverän svärmor som nu har fixat böcker till mig i från karlsborgs bibliotek och kommer förbi med i morgon Tack Annika det räddade mig kan man säga. Jag får även göra tentamen den 5 juni i Tidaholm vilket känns otroligt skönt. Det innebär att jag kan åka hem på torsdagen. Ska ju vara i Falun från söndag - torsdag och det känns tungt att vara i från barnen så länge. Jag vet att Daniel tar väl hand om dem, de är hans ögonstenar men jag vill helst inte vara i från dem. Tack vare min klasskompis som tar med sig sin dator kommer jag i alla fall kunna säga godnatt till dem varje kväll och se dem vi programmet skype.
nej nu börjar min föreläsning
Tjing


Nyser

Usch. är verkligen dunder förkyld. Har tagit 2 alvedon och nässpray men jag nyser hela tiden nästan. Inte kul.. Mitt i detta ska jag nu försöka ta mig igenom engelska artiklar och böcker för att få i hop en projekt plan för D-uppsatsen... Ska även ha möte via nätet med min handledare i dag kl 16:00. Blir spännande. har nu på morgonen varit och lånat hennes avhandling: Att vara barn i sjukdom och sjukvård. Har skummat igenom den och jag kan bara säga att jag beundrar henne som kan skriva så bra.

Har jag förresten berättat att min man fick betyget VG i svenska B! Grattis till honom. Han är verkligen duktig.
Han kämpar som ingen annan! Nej bäst att återgå till skolans värld
kram

Förkyld

Usch, näsan är täppt och halsen svider. Har åkt på en förkylning som så många andra nu i vår tider.. Annars är det fullt ös kan man säga. Till den 5 juni ska jag ha skrivit en projektplan till D-uppsatsen, lämnat in en rapport på 15 sidor, skrivit 2 tenter, gjort ett opponentskap på rapporten samt försvara min projektplan. ja som ni ser så kommer även maj månad gå åt till att läsa artiklar och skriva. Sen börjar jag arbeta den 7 juni och det känns riktigt skönt faktiskt. Då kan jag i allafall vara ledig när jag kommer hem från arbetet inte som nu när man sitter mellan kl 08:00-16:00 och mellan 20:00- 23:00 mån-fredag samt att det alltid blir några timmar på helgen. Det kostar på att studera vidare och visst i bland tappar man sugen faktiskt men det är bara att rycka upp sig man kan aldrig göra mer än sitt bästa.

Tänker nu på min svärmor och hennes man. De skulle verkligen behöva få komma bort en helg och bara vara de två. Jag hoppas verkligen de gör det snart. Deras dotter (min svägerska) är naturligtvis välkommen att komma hem hit till min underbart härliga familj och bo här en helg. Det skulle bara vara roligt.
nej nu ska jag göra lite skolarbete. Tjoho!!!

Vackert







Visst är det fint. De två översta bilderna är på vårat plommon träd. Den sista är från min dagliga promenadrunda.
man kan inte bli annat än glad när man tittar på de

Floating

Det främsta syftet med Floating är att uppnå total fysisk och psykisk avslappning och att lindra stressreaktioner.
Du ligger i en  tank med ca 28 cm vatten. Vattnet är blandat med epsomsalt (magnesiumsulfat) och salthalten är ca 35 % och håller 34,8 -35,2 grader. En Floatingbehandling tar ca 50 minuter.






Ja så här såg det ut där jag var i morse och äntligen fick prova på floating. Fantastiskt härligt var det att få ligga i detta varma vatten i totalt mörker och total tystnad. Jag somnade faktiskt till. Hon som har stället här i Skövde var fantastiskt trevlig. Efter att man legat i tunnan och bara slappat fick man duscha och göra sig i ordning i lugn och ro. När jag var klar kom Annika med ett härligt glas apelsin juice.. Ja detta var verkligen skönt och jag kan bara tacka dem som gav mig detta i julklapp. Ska försöka göra detta åtminstone varannan månad helst en gång per månad.
Vill ni läsa mer om floating så läs på www.skovdefloating.se
kram

Ny kökslampa


                                                                     KROBY taklampa dubbel

Vi var ju förstås på ikea på hemvägen i går. Hittade då denna lampa som vi ska ha i köket.
Annars köpte vi inget speciellt får ju hålla lite i pengarna.

Har precis lämnat mina små på dagis och ska nu avnjuta en kopp kaffe med min man. 

                                 

Så här såg mins

Lek

Denna helgen har verkligen varit full av lek.

           

        

            

                

Det var någa bilder från våran härliga helg som mesta dels bestod av lek. Vi tog husvagnen och åkte till Örebro i fredags med ett par kompisar som har barn i samma ålder som våra. När vi kommit fram och packat upp drog vi in till en jätte stor lekpark inne i stan. Fantastiskt fint var det och barnen älskade det. På Lördagen var det Äventyrsbadet som gällde. I tre timmar åkte vi vattenrutschkana och bara busade. Sen på kvällen blev det minigolf vilket var lite spännande med 4 barn i åldern 1,5-4 år men det gick relativt smärtfritt. I dag så bar det av till lek & buslandet . Ett helt fantastiskt ställe, Massor av roligt för barnen och inte minst för min man han var lika svettig som Oscar när vi åkte därifrån. Ja det var en lyckad helg till och med vädret stod på vår sida och sken hela helgen. Oscar älskade nog lek och buslandet mest där det var stora rutchkanor. Själv bara jag njöt av att få vara ledig och umgås med min familj..
ha en bra kv

RSS 2.0