Ville bara säga



(Bild från redandblack.se)
kram


En härlig dag:)



Full fart framåt:)



Sparken var uppskattad.



Visst är utsikten vacker.



Fick låna en jätte härlig mössa av mamsen;)

Sammanfattat en härlig dag hos mamma och Bo i wassbacken. Jag har verkligen bara slappat och haft det skönt.
Har lovat mamma att inte lägga ut någon bild på henne vilket är synd för jag tog en sån härlig bild på min vackra mamma men men lovat är lovat.

Hoppas ni haft det bra i dag
kram


Nu har vi köpt en



ungefär så här ser den ut!
Håller på att sätta i hop den så nästa vecka kan vi börja, perfekt på det nya året:)

Kram


Så vackert!





( bild tagen från alisagonzalez.blogg.se)

Barnen och jag åkte in och kollade in provskjutningen av fyrverkerierna vid Billingehov. Så vackert det är. Visst blir man lite glad av dem:)

Efter det var det varm choklad och tomte gröt som gällde för att vi skulle tina upp.
Hoppas ni haft en bra dag
kram


Änlagård 3






I går bar det av till Biografen för att se Änlagård 3. Pappa kom och passade barnen. Tack pappa:)
Filmen var verkligen bra. Så härliga karaktärer, tror nästan alla kan känna igen sig lite. Jag rekomenderar verkligen att se den.
kram


Lite bilder



Så här blev våran julgran!





Så kom han äntligen som vi alla väntat på! Tack Anders för en kanon insats:)



Alla barnen var spända! oscar förstod dock att det var någon som klätt ut sig. Han hade ingen riktig mun mamma det såg jag var hans kommentar! Blev ju då tvungen att föklara hur det var så nu vet han.



När barnen fått ett paket var av tomten var han tvungen att rusa vidare till andra barn men under tiden hade ju hans nissar lagt dit en massa paket under granen.

Ja det var vår jul. Hoppas eran var minst lika bra
kram


Julen

Så var då julafton över, Vi skulle åkt till min svärfar men det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig. Ca 10 min innan jag skulle in i duschen hör jag hur Oscar börjar skrika och gråta. Han har något fruktansvärt ont i magen. Han bara vrålar och efter ca 5 min ringer jag sjukan och givetvis vill de att vi kommer in. Så på med kläderna och ut i kylan med en liten kille som bara gråter hysteriskt. Väl framme lättar smärtan lite. De tar prover och han får ett lavemang. Sen har smärtan nästan avtagit helt och vi fick åka hem. De vet inte riktigt vad det var men tarmvred eller kramp var en gissning. Stackars min lilla kille:(

Julen kom i alla fall och ja den blev trots allt rikgtigt bra. Svärmor och min goa svägerska med familj kom runt två snåret och då blev det julbord. Sen efter Kalle ( som jag missade i år) kom han som alla barnen väntat på.
Ska försöka se om jag hittar lite bilder och lägga upp sen.

I dag har jag jobbat och nu ska jag snart i väg på Bio med gubben och svägeskan. Ängla gård 3 blir det.
Ha en bra kväll nu
kram.


Julgran

Har ni riktig gran eller plast? Vi har haft plast i några år eftersom Daniel inte tål vanlig gran men i år funderade vi på att köpa en kungsgran. Min son sa dock en klok sak " Mamma vi ska nog inte ha en riktig gran för när jag kommer ned på morgon barfota så sticker ju barren mig" så det blev plast gran i år med. Nu är den klädd med mammas och Bo.s hjälp. Fin blev den allt med barnens pyssel i. Ska se om jag kan ta lite bilder och lägga upp.

Matilda spydde i bilen i går och hon klagar på att det svider när hon kissar, har ingen feber åt hela dagen kanske inte så mycket men hon åt utan att spy mer ända till kvällen efter lite fil då kom allt upp igen, magsjuka? Vi får se mer kan vi inte göra men håll alla tummarna är ni snälla.

Min goa svägerska ringde i går och undrade om vi ville hänga på och gå på Ängla gård på juldagen. Självklart ville vi det så nu är biljetterna köpta. Min käre far ska passa barnen! Tack pappa & tack Zara för att ni fråga ska verkligen bli kul.

Ha en bra söndag
kram


Mycket inom mig

Det finns så mycket inom mig. Glädje, sorg, kärlek, rädsla, lycka, tankar med mera. Så många saker jag skulle vilja, saker jag drömmer om att göra och förändra. Undrar om jag kommer att göra det inom min livstid!
Jag har gjort rätt mycket och ja jag känner mig rätt nöjd med mitt liv, visst kan man alltid göra saker annorlunda men jag tycker att det jag har gjort har jag gjort efter bästa förmåga.

Ibland funderar jag på om man skulle sadla om och göra något helt annat. Öppna eget kanske!
Sen känner jag efter lite och då sjunker de tankarna undan allt mer. Jag har ett jobb som jag trivs med och så har jag de bästa arbetskollegerna ma kan ha vilket inte är alla förunnat så varför ändra på ett vinnande koncept?

En sak som jag däremot vill och måste ta tag i är min vikt! Åh nej inte det igen kanske ni tänker nu men det är en ständig kamp ska ni veta. Måste få med hjärnan på det också, vilket inte alltid är lätt eftersomd en helst följer gamla vanor. Jag är en känslo människa och har alltid varit och maten hör lite ihop med mina känslor. Låter det hel knäppt?
I alla fall så vill jag kunna se mig själv i spegeln och gilla vad jag ser igen. Vägen dit kommer att vara lång med många gropar i, tror jag, men jag är ju envis.

Nej nu ska jag snart hämta de två som ger mig mest glädje här i livet. Mina barn det är klart
tjingeling
kram



Glasögon?

Har glömt att berätta hur det gick för Daniel på synundersökningen. Det gick rätt bra. Han ska få terminal glasögon som han ska ha när han sitter framför datorn, vilket han ju gör ca 10 timmar /dag.

I dag när jag hämtat Oscar så gjorde vi något härligt. Jag laddade upp en termos med varm choklad och en liten burk med pepparkakor och sen åkte vi  Oscar, hans vän Sofie, Matilda och jag upp till billinge hus där vi flög fram på våra pulkor utför backarna! Det var verkligen roligt! Till och med jag åkte några vändor. Sen satte vi oss och drack den varma chokladen och bara njöt!
En härligt rolig eftermiddag det blev.

Vad har ni haft för er då?
Kram


God morgon



Så här fina tomtar bor det hemma hos oss! Matilda hade sin tomte dräkt på Lucia tåget på dagis i morse. Vi tog givetvis kort men eftersom jag inte lär mig att hantera kort i datorn så valde jag att inte lägga upp dem då de andra barnen givetvis var med på dem och jag inte vet om det är ok att jag lägger ut dem här. Ni förstår va?

Jag älskar verkligen att gå och titta på de små på förskolan de är ju så härliga!
Oscar ska till skolan i dag och de ska till kyrkan och se på lucia tåg.
Hoppas ni har det bra
kram


Lite

Känner mig lite bätre. Har i alla fall ingen feber längre nu är det bara ren förkylning.
Daniel har åkt till stan för att kolla sin syn då han haft en otrolig huvudvärk det sista, han sitter ju 9 timmar framför datorn så jag tror han behöver glasägon. Om en stund får vi svaret.
Hoppas ni har det gott
kram


Nu är de

LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning

beställda!
Tjing


PT

Har anmält min dotter till Funky kidz i vår. Hon älskar musik och ofta får man höra " mamma titta nu hur jag kan dansa".  När jag anmälde henne läste jag om gymmet som dansen är på. Såg då att de har PT ( personlig tränare). Vore kanske något för mig. jag bör väl snart börja satsa på mig själv lite men som så många andra familjer undrar jag var jag ska få tiden att gå ihop! Vi har väldigt få resurser till barnvakt, kanske en annons om en barnflicka typ 2 tillfällen i veckan snart är på sin plats.
Ja det tål att fundra på i alla fall.

Har som jag tidigare skrivit provat LCHF ett tag och jag tror verkligen på den dieten men jag har liksom fallit lite. Har inte ätit pasta, ris eller potatis på en månad men knäcke bröd har jag allt tagit något i veckan. Har även bakat sesam bröd som faktiskt var gott. Nu behöver jag dock sparka mig i baken och se till att äta lite mindre portioner och framför allt mer grönsaker och inte bara omeletter, kött, pannkaka, paj mm. Jag hoppas självklart på att få med resten av familjen på denna dieten också. Märk väl att jag inte enbart gör dettta för att vikten ska rasa utan för att jag tror på att slippa blodsocker svängningarna. Skulle några kilon trilla av är det bara en bonus.

kramis på er allihop.


Oj oj oj

               
(bild från metrobloggen.se)

Så här känner jag mig ungefär. Näsan rinner, halsen sticker, huvudet värker och jag är varm.
Oscar hade sin första feber fria dag i dag om nu (37.9 är feber fritt mitt på dagen). Han är pigg i alla fall vilket är skönt. Matilda hostar så hon nästan kräks och hennes rumpa är väl snart skinn flådd så mycket ränneskita som hon har haft i dag.

Daniel var gullig och köpte med ostkaka hem som fick bli dagens kvällsmat. Barnen älskar det och jag orkade inte fixa något annat.

Hur har ni det då? 
Har ni fixat alla klappar?

Jag har hunnit med i princip alla faktiskt, har dock några kvar att slå in. Känns skönt.
ha en bra kväll
prosit



Tomtar

I går kom tomtarna fram hemma hos oss.

                                               

                                           

                                                              

                                     

Detta var bara en liten del av alla härliga tomtar. Jag älskar tomtar och man kan nog aldrig få för många.
                                                                                    kram

Så glad

Är så glad att jag har mina gamla vänner kvar. I helgen var vi hos en gammal vän från högstadiet. Han är mer som min bror faktiskt. Vi känner verkligen varandra och även om vi inte ses så ofta så är det som om det var i går vi sågs när vi väl ses.
lite bilder från helgen.










När vi kom så hade han taccos klart vilket ppskattades av alla. Sen tog vi en promenad i det härliga vinter vädret.
Lyckades inte få något kort på hans underbara fru tyvärr. Hon jobbade denna helgen och var tyvärr inte hemma så mycket. Barnen älskade sina sovsäckar, tror de tyckte det var spännande.
Tack än en gång Glenn & Ilka för denna helgen och jag hoppas vi ses snart igen.


Kram på er


Efter

Efter att ha burit ut en motvalls kille ( antagligen över trött) från fritids som inte alls skulle med hem och hämtat lilltjejen en halv timme försent (vilket poängterades av personalen). Så tog vi oss samman och åkte in till stan.

Där inhandlades detta 



Den lilla flaskan ska ha en smak av saffran vilket jag är ganska såld på faktiskt. 
Den andra ska ha en smak av apelsin och kanel tror jag. 
Efter det hälsade vi på syster yster som jobbade. För att avsluta med en fika!
 En trevlig efter middagg blev det trots att början var kaotisk. 

I dag bär det av mot Strömstad till en kär gammal vän Glenn och hans fru. Ska bli så kul
Ha en bra dag 
kram 


RSS 2.0