Sista dagen innan hemresa

I morgon aker vi hem igen. Vi har (peppar peppar ta i tra) Klarat oss hyfsat fran magsjuka! Hoppas det haller i sig sa vi slipper det pa flygresan. Solen har lyst med sin fran varo i stort sett hela veckan men lite bad har det allt blivit. Oscar ar nu pa bamseklubben och han trivs bra. I gar kom han hem och sag ut som ett lejon!

I gar nar jag duschade hittade Oscar en sax och tyckte det var en bra ide att klippa sin lilla systers har! Sa det var bara att forsoka gora det basta av det ! Det blev en ganska kort pott frisyr (ha ha ha).

Nej nu ska jag snart mota Oscar
Kram allihop


Ubat, djurpark och MAGSJUKA

Hár det bara bra har pa semestern men hotellet har drabbats av nàgon magsjuka. En vitkladd herre gar och tar kort i restaurangen och prover och de tar prover i bassangen. Sjalv tror jag att det ar barnbassangen. MAtilda kraktes i onsdags natt och torsdags formiddag och Oscar bajsar lost i dag. Nu hoppasa jag bara att vi klarar oss over flyg resan pa sondag!!

Har varit nere pa 30 meters djup med en ubat. Det var en haftig upplevelse.
Allt fran oss. Ses pa mandag da vi ar i Sverige i gen !
kram


Mot Teneriffa :)

Så nu har vi packat och packat om. Tre resväskor och var sin ryggsäck i handbagage! Man kan nästan tro vi ska vara borta ett halv år (ha ha ha)

Oscar är så nervös. Han kom förut och sa " men mamma jag har ju inte lärt mig all engelska än och jag känner ju inte till det landet" Visst är min lille man go.

Nej nu ska vi sova några timmar innan vi ska kliva upp och ta bilen till landvettter! Får se om det går att blogga från Teneriffa annars får vi höras när jag landat i Sverige igen
Ha det gott
kram


Min dag



Var hos min bästa vän som nu är hemma och hälsar på i Sverige. En gammal klasskompis till oss från gymnasiet kom dit också med sina två barn så det var full rulle. Vi var 6 barn 5 vuxna 2 katter och en hund allt som allt. Fast roligt hade vi:)

På bilden är det Zandra med sin dotter Sara(1år) och Lindas döttrar Vera (4år) och Asta (1år). Zandra och jag tog med alla barnen och hunden ut medans Linda gjorde i ordning lunch!



Oscar och hunden Molly. Matilda och Peter är de två små figurerna en bra bit före.



Peter, Oscar och Molly



Peter och Oscar.

Jag kan ärligt säga att jag verkligen saknar att ha Zandra här hemma i Sverige! Det är så lätt och enkelt att mgås med henne och hennes familj. I dag var sista gången för den här gången som vi träffades och det känns lite! Önskar verkligen att jag haft mer tid och ork att träffa henne mer när hon väl är här! Jag åker ju på söndag och hon åker hem till USA på torsdag! Så nu får jag se fram emot sommaren då hon förhoppningsvis kommer hem till Sverige igen!

Jag hoppas att jag och min familj ska kunna hälsa på henne i Usa snart men än vill jag faktiskt inte flyga så långt med 2 barn! 12 timmar på flyg med barn som inte vill vara stilla det tar på tålamodet vill jag lova. Går det bra på resan till Tenriffa så hoppas jag att vi kommer i väg nästa år till Usa!

efter besöket hos Zandra åkte barnen och jag hem och spelade tv spel (indiana jones) och myste. nu sussar de små i sängen och själv ska jag väl hoppa in i duschen!
Hoppas ni också haft en bra dag!
Kram


Äntligen

Har skrivit förut om att Matilda slutat med blöja. hon gjorde det ett tag men föll tillbaka med blöja igen då hon inte var riktigt mogen för det. Nu har hon inte haft blöja mer än på natten sedan i lördags och det går riktigt bra. Nu säger hon till när hon behöver kisssa och vi hinner¨till toa. Det går lite trögare när det gäller det andra, men det kommer det med..

Är inte klokt vad stora barnen blir! Saknar i bland tiden när de var riktigt små, men alla åldrar har sin charm..
kram


Borde skämmas

Egentligen borde man skämmas som aldrig har med sig kameran! JAg är precis urkass på att ta kort. Det händer massor på dagarna med barnen och många gånger tänker jag att nu skulle jag ha haft en kamera! Ja det är definitivt något jag ska försöka bli bättre på.

I dag har barnen och jag tillbringat dagen hos mamma och Bo. Oscar var kvar där en stund medans jag och lillan åkte och shoppade i Töreboda! Det blev

ett par sandaler (till matilda)
två par trosor ( till Matilda)
två par kalsonger ( till Oscar9
2 st sockar (till Matilda)
och lite mat varor...

Sen bjöd mamma och Bo på en härlig potatisgratäng med egengjord pizza sallad. Pizza salladen var verkligen god och Oscar åt mer av den än av maten:)
Efter eftermiddags frukten åkte vi och hämtade mitt paket i stan. Jag hade beställt lite kläder som kom i dag..

2 st leggongs
1 skjorta
1 jeans kjol
1 par trekvarts byxor
en bikini

Som tur var passade allt i hop så nu är jag lite mer laddad inför resan till Teneriffa på söndag..
Ja detta var min dag.
Hur har eran varit då
Kram

Ny dag

I dag har det varit en toppen härlig dag. Jag har lekt med barnen hela dagen och sen var min bästa kompis här som jag inte träffat på länge. Matilda vaknade med feber i natt (efter influensa sprutan). Hon har dock varit pigg och allert så jag hoppas det går fort över.

Ja något mer hade jag inte i dag
Hoppas ni har det gott
Kram


Tack!

Tack alla goa jobbar kompisar som läser min blogg och talar om att det ska bli kul att jag börjar jobba igen! känns skönt och visst ska det bli kul att träffa er alla igen!!!
Kommer en enkel tur på fredag kväll och sen kommer jag i början av februari igen!
Tack allihop:)


Tårar hjälper inte!

Har varit en jätte bra dag. Barnen fick sin spruta och det gick jätte bra inte en ledsen min utan lek och stoj.
Ändå känner jag en stor tomhet, ledsamhet och ensamhet. Tårarna rann förut men de hjälpte ju inte så det var bara att ta ett papper och torka bort dem. Daniel är nu och räknar matte och barnen har somnat. Själv vill jag bara bli omfamnad och omhållen! Vill inte må så här!
Kanske är det så att all stress nu visar sig jag vet inte, vet bara att jag känner mig ensam, trött och nere!
men nog om det jag har aldrig varit typen som trott på att det hälper att beklaga sig.

I morgon kommer min bästa vän och 2 av hennes barn hit! Det ska faktiskt bli riktigt roligt!
Vem vet kanske jag mår bättre imorgon:)

Förresten vill jag bara berätta att jag är så stolt över mina barn! De har verkligen lekt jätte bra i hop i dag och lyssnat, vi har haft en härlig dag och faktiskt när jag täker på dem så kommer ett lende på mina läppar!

Oscar har verkligen fastnat för att leka med lego! Det har han mer eller mindre gjort hela dagen.
Matilda hon har blivit en riktig retsticka mot sin storebror, men hon har en förmåga att säga "tack mamma" "förlåt mig mamma" och "jag älskar dig mamma" som är guld värt!
kram på er


Still alive!

Jag är fortfarande vid liv men jag har inte haft någon energ till att bloga! Var helt slut efter veckan uppe i Falun alla spänningr släppte. I helgen har jag bara umgåtts med familjen och tagit det lugnt.
I morse när jag satt vid frukost bordet ringde chefen och säger glatt att de saknar mig på jobbet  dag?? Nej sa jag (och fick lite panik) jag fick ju semester alla dagar denna veckan utom fredag kväll! Det började genast snurra i mitt huvud hur jag skulle fixa barnvakt med mera, men som tur var kom hon i håg att hon gett mig ledigt när jag sa det så jag kunde andas ut.
I dag ska barnen få påfyllnads dosen på svininfluensan. Hoppas nu att de håller sig friska efter den.
Sen ska jag i väg och prata av mig lite, Daniel skulle varit med men han hínner inte.
Mamma ska passa barnen under tiden.
kram på er allihop


Fredag

I dag har jag bra tagit det lugnt! Mamma och Bo kom förbi på en kopp kaffe och jag fick en jätte fin bukett med tulpaner:) Gulligt av dem tycker jag. Tack den buketten värmde.

Vår stora tjej är här i helgen så jag och barnen var och hämtade henne i dag.
Har även börjat plocka ned lite av julsakerna.

Ska snart börja göra i ordning taccos som vi ska äta i kväll
Hoppas ni har det bra
kram


Hemfärd

I dag blir det hemfärd. Ska vara i skolan mellan 08-13 och sen är Susanne gullig och skjutsar ner mig till tåget som går 13:25. Om det inte blir några förseningar så är jag på hemma plan igen vid 18- tiden.. Ska bli så skönt tt komma hem.
Ha en bra dag
kram


En lättnadens suck!

Vår D-uppsats blev godkänd:) Yes Yes Yes
Nu är nästa steg att de ville publicera den och det tycker ju jag och Susanne vore jätte kul!!!!!
Ja nu vet ni
Kram


Rapport från Falun

I dag var vi i skolan från kl 08:30-18:00 sen blev det en snabb pizza och instuderande av statistik inför försvaret av vår  D-uppsats i morgon samt en genom gång av det arbetet vi ska opponera på. Så i morgon är det som gäller!!

Fick dock en fin kommentar av mina lärare i dag. Alla fick gå in en och en och få bedömning på det arbete vi redovisade i går. För det första sa de att du är godkänd men sen sa de något som värmde mitt hjärta.
"Du har verkligen förmågan att se hela männsikan och det är din starka sida, vi tror att du skulle passa perfekt att arbeta med ungdomar"

Denna kommentar värmde mig och jag blev verkligen glad:)

Dock hände en sak i kväll som gjorde att jag bara ville gråta. Oscar ringde och var jätte ledsen. " Jag vill att du kommer hem nu mamma. jag vill att du aldrig mer ska åka bort eller gå i skolan" Det kändes och jag ville verkligen inget annat än komma hem och krama om honom. När jag sa att det går inga tåg så här sent fick jag till svar " jo det går gods tåg mamma". Han är min gullunge och jag älskar honom så!!!! Nu hoppas jag att han får sova gott i natt..

Håll nu era tummar för mig och Susanne i morgon är ni snälla!
God natt från ett kallt Falun


Varmare natt

Inatt var det lite varmare i alla fall! Tog en härlig varmdusch i går innan jag la mig kanske var det det som gjorde att deet var varmare.

I går redovisade jag det ena av arbetet och det gick bra. Känns skönt att vara av med en presentation av tre...

Barnen ringde och sa god natt i går oj vad jag saknar dem! Ska bli så skönt att vara ledig en vecka när jag kommer hem och bara få umgås med dem!
Nej nu ska jag hämta frukostbrickan och sen bär det av mot skolan för att vara där kl 18 i kväll.
Ha en bra dag

kram från Falun


God morgon

Fy vad kallt. Fick sova med raggsockar tröja och byxor. Näsan fick jag försöka dra in under täcket den med för den var iskall. Annars sov jag bra när jag väl somnade:)
Nu ska jag ut och hämta min frukostbricka och efter det ska vi gå bort mot skolan för en lång dag. Slutar inte förrän kl17:30.
Ha en bra dag
Kram


-21 grader

Brr Är ni framme i Falun efter en händelserik resa som innebar buss en del av sträckan i stället för tåg samt en del förseningar. Som tur är var min klass kompis snäll och hämtade mig med bil på stationen så att jag slapp gå i kylan för det är -21 grader.
Sitter nu ch slappar opch tänker nog krypa ned i bingen tidigt i kväll med en ny bok pocket bok jag införskaffat till tågresan.
Hoppas ni har det bra!
Kram


Håller på att packa det sista!

Titan Secret Resväskor

En sådan här väska (som jag fått låna av mamma) står nästan färdig packad i mitt sovrum. Åker till Falun i dag. Kl 11:27 går tåget. Ska vara där ända till på torsdag. Känns både pirrigt, nervöst, kul och otäckt.
pirrigt för att jag ska redovisa 2 arbeten. Nervöst för att jag ska försvara D-uppsatsen, Kul för att jag ska få träffa alla goa tjejer i klassen igen och otäckt för att jag åker i från min familj.

Jag hoppas nu att de håller sig friska och att inget händer dem utan att jag får komma hem till min underbara familj på torsdag och pussa dem.

kram


Så var det dags igen!



När jag hämtade Matilda på dagis i dag såg jag att hela hennes hår som hänger utanför högeröra är och örat är kladdigt av gult var. så det var bara att åka till vårdcentralen där vi fick en ny dunder medicin. Hoppas nu bara att den hjälper. Tycker så synd om henne det måste ju göra ont!
Hoppas nu att hon får vara frisk.

Kram


Äntligen inlämnat:)

Så i går kväll kl 22:00 ansåg vi oss klara och skickade in vår uppsats till Examinatorn. Den känslan när vi kände att vi var klara går inte att beskriva. Hela jag skakade. Så himla skönt.
Så i dag ska vi titta lite på det arbete vi ska opponera på men det känns i alla fall lite lugnare..

Att skriva en D-uppsats är något av det värsta jag gjort. Det har verkligen krävt all min tid och engagemang. Samtidigt så har jag lärt mig väldigt mycket.

Ska i alla fall bli skönt att få mer tid med barnen och gubben:)

Hopps ni har det bra där ute i all snö
Kram


Allt bara svartnade

Kl 14:45 i dag svartnade allt för mina ögon. Jag höll på att kräkas och det kändes som att jag gled in i en svart tunnel. Allt på datorn flöt i hop i en konstig massa. Var jätte otäckt. tror dock att det var stressen som tog ut sin rätt. att sitta så många timmar framför datorn (16 tim non stopp) är ju inte bra. La mig i sängen och tårarna bara rann längs med mina kinder. Efter ett tag mådde jag såpass att jag kunde hämta barnen på dagis och vi tog en promenad runt byn på vägen hem. Nu har jag lagat mat och druckit lite glögg med min familj. Känner mig fortfarande svag och matt men nu är det dags att ta nya tag med uppsatsen. Håll tummarn för mig och Susanne som jag skriver med.
Kram


Galen!!!!!

Jag blir galen! Sliter med denna stackars D-uppsats så jag är redan gråhårig (dags för toning igen:). ´Läser i Djurfeldts bok om statisktiska analyser i hopp om att allt ska klarna men för varje gång jag läser känns allt bara mer förvirrat, det är bivariata analyser med korrelationer och t-test om vartannat.

I dag tog vi ledigt mellan kl 17 och 18 och då passade jag på att bada bubbelbad med mina barn vilket var skönt och jätte mysigt. Oscar sa att ha kände sig hedrad av att få ha  badat med mig! Undrar vart han får allt i från? I går lurade han mormor när hon ringde att han satt och tittade på Walle (filmen) på sitt rum då han fått en tv av tomten, i själva verket tittade han på våran vanliga tv i källaren. Ja de är härliga i alla fall. Vad vore jag utan dem? Känns så jobbigt att jag inte hinner med dem just nu när jag bara skriver på d- uppsatsen. De har dock en fantstisk pappa som verkligen pysslar om dem medans jag gömmer mig framför datorn.

I morgon är det dags för dagis igen!
Nej nu ska jag nog försöksa få lite sömn hoppas bar att itne lla konstiga ord från djurfeldts bok dyker upp i sömnen.
Kram


Taxfree

Välkommen till taxfreebutiken
Denna härliga bild damp ned i våram mail box härom dagen.
Nu ska vi bara välja vad vi vill handla. En sak har jag i alla fall redan bestämt LIKöR 43. Det är något som jag kan längta efter i bland. LIkör 43 med mjölk. Jag säger bara mmmmm.

ananrs är jag nollad för tillfället. D- uppsatsen upptar hela mitt liv för tillfället. I går satt vi från kl08 till kl 17:30 . Lunchen bestod av en matlåda framför datorn. Det är inte klokt egentligen men jag hoppas vi ska klara det:)
Kram allihop  


God fortsättning allihop!

Tänk att det redan är år 2010. hoppas ni hade en bra nyårsafton. Vi firade här hemma med kompisar och daniels syster med familj totalt var vi 18 personer. En trevlig och ganska lugn kväll.

Oscar pyntade barnens middags bord.
 
Daniel var kocken för kvällen och fixade varm rätten som bestod av fyllda kottletter med potatis gratäng
Förrätt och efterrätt stod min svägerska för och det blev en härligt god risotto till förrätt och detta till efterrätt.


Cheesecake (rätt stavat?)


Här äter alla barnen glass vilket de tyckte var smarrigt.

Oscar och Matilda var väldigt fascinerade över sina två små kusiner Vilda och Älvin
 


Här är Matilda med Älvin.

Kl 22 blev det raketer för att alla barnen skulle orka vara uppe och se. Fick tyvärr inga bra bilder på det.
¨Summa somarium var det en härlig kväll.
Nu hoppas jag på ett bra år 2010.
Hur hade ni det då?
kram


RSS 2.0