Förtvivlan, smärta

I går när vi var på fjällen så långt från civilisation som går så hände det som inte får hända. En skål med kokande soppa välte ut på Matildas ben. Vi hällde allt vatten vi hade på benet men skinnet krullade sig. Så vi sprang med henne i famnen ned för fjälltopparna. Till sist kom vi äntligen till en hälsocentral och där fick vi hjälp. Allt gick bra men vilken förtvivlan och vilken smärta min lilla tjej fick utstå.

 

Hoppas ni har det bra

kram


Regn

I natt vaknade jag av att det regnade! Vilken härlig känsla, luften känns bättre och svalare vilket är skönt. I dag ska vi bara tvätta och greja lite här hemma, kanske orkar jag städa nu när vädret är svalare.

Daniel frågade i dag om vi hunnit göra det vi skulle på semestern. Ja sa jag vi har gjort en altan, målat grunden men framför allt bara suttit på altanen med en kopp kaffe och ett korsord och det är semester för mig att bara vara.
D har fortfarande skallebeng (huvudvärk) men jag hoppas verkligen att febern släppt.

Ha en fin dag nu
kram


Min kväll

nu har barnen gått hem och mina små gullungar har precis lagt sig.
Nu ska jag inta



denna grogg och bara njuta av min kväll
kram


En dag

som de andra. Har tagit det lugnt. D är sjuk har feber. Barnen och jag tog en promenad på morgonen och sen var det lek med grannbarnen som gällde. Efer lunch fick Oscar åka med dem och bada i en sjö här i närheten. Matilda var hemma och pulade med mig. Jag passade även på att måla grunden en andra omgång så nu är den klar.

Oscar kom hem välbehållen fast jag var allt lite nervös när han var borta, han har aldrrig åkt i väg själv med en kompis ( med dens förälder) förut. Nu har barnen fått lite havregrynsgröt, vilket var ett önskemål, till kvällsmat själv värmde jag rester. Ska alldeles strax passa grannbarnen en stund så de får väl leka lite till i dag. Just nu ser de på bolibompa.

Hue har er dag varit då?
Kram


Margaretha

I dag är det Margaretha som har namnsdag. I våran familj är det en speciell dag eftersom mamma, jag och Matilda  (även mormor hette det) heter det i andra namn. Så när mormorlevde träffades vi och åt en riktig jordgubbstårta. Sen hon gick bort så finns inte riktigt samma tradition men vi gratulerar alltid varandra. Så jag gjorde en paj med jordgubbar, rabarber och äpple till fikat i dag. Matilda var för god och sa " Grattis mamma Margaretha nu får vi säga grattis mormor Margaretha också"


Annars har vi tagit det lugnt i dag. D har tvättat bilarna och husvagnen och jag har målat grunden på huset (äntligen).
Nu är det detta som lockar



Mumsigt va!
Ha en bra kväll allihop
kram


Korsord

I går var det lite tant varning:)
Vi var hemma hela dagen och bara va. Barnen lekte med grannbarnen D mådde inte bra så han låg inne i soffan och  jag satt på altanen och löste korsord. Det är något jag tycker är avslappnande faktiskt. Får gammla allers från svärmor och allas från mamma så jag brukar lösa korsorden i de tidningarna när jag får en stund över.
Vad tycker ni? Brukar ni lösa korsord?

Min mormor, mamma, farmor och plastfarfar löste alltid korsord så kanske är det för att jag är uppvuxen med det. Det roliga är att man alltid körfast lägger ifrån sig det en stund för att sen kunna lösa några ord till.

Vi har inget planerat i dag heller faktiskt så vi får se vad det blir. En lugn dag till kanske.
Vad ska ni göra i dag då?
Kram


Inneboende

I dag såg jag att igelkotten som vi har inneboende under altanen även hade 2 små barn! Så söta men jag missade att ta kort. Barnen tycker det är jätte mysigt så nu har vi ställt ut lite vatten till dem.

Annarts har dagen varit bra! Det blev en tur till mini zoo i Tibro där svärmor med familj slöt upp. Skönt att kunna sitta där och ta en kopp kaffe och en glass i lugn och ro. Den arga kalkonen hade de dock inte kvar.

Nej nu ska jag umgås med min käre make lite
kram på er


Rastlös

I dag är en sån dag när jag känner mig rastlös. Vill måla, göra om hemma mm men det är alltid saker som hindrar det. Kanske släpper det vi får väl se.

I går lekte Oscar med Emilia en stund, Han och Matilda var så uppe i varv så effter regnet här hemma drog vi ut i skogen där de fick leka av sig. Vi kokade kaffe och D och jag satt i nästan 2 timmar och bara pratade medans barnen lekte själva i skogen. Härligt:)
Tänk vad lite skog kan vara bra.
Efter skogen blev det käk, bad och godnatt saga.
Sen klämde D och jag en film. riktigt skön kväll.
Hur var er lördag då? Vad har ni för planer i dag då?
Vi har inga än men får väl se vad händer
kram på er
Hörs snart igen


Lördag

igen och min första semestervecka har gått. Kan verkligen inte klaga denna veckan har varit helt fantastisk. I går kl  när barnen somnat gick jag och D ut och oljade nya altanen och målade räckena vid trappen samt tog ett glas vin. Grannarna kom förbi och slängde några ord en stund så det slutade med att vi satt på vår altan. Efter  glas vin och en likör  med mjölk då klockan var halv tolv gav jag upp och gick in och sov.  Trevligt var det i allafall och många slratt blev det.

Annars hade vi en lugn dag i går. En kompis med dotter var här i går mellan elva och tre och sen grillade vi på kvällen. Oscar lekte med grannbarnen och vi såg våran igelkott som bor under altanen. Barnen ställde ut leverpastej till igelkotten innan de la sig och gissa vad de gjorde direkt de vaknade i dag? Jo de var ute och kikade om leverpastejen var uppäten och det var den. Nu ser de på tv en stund och i dag ska vi inte göra något..

Ha det gott
kram


Ensam med

mamma och pappa. I dag kom mormor och hämtade Matilda hon ska vara där tills i morgon så nu är det Oscars tur att vara själv med mamma och pappa! Så vad ville han nu göra då? Jo åka till aspögård så det gjorde vi men det var itne så mycket där i dag så vi åkte till forntidsbyn i Skara och åt glass i regnet.





En härlig dag med skönt regn och bara mys.
Hoppas ni har det bra i regnet.
kram


Sjön

I går var vi ute på sjön.











En helt underbar dag.
Vi åkte ut vid elva och kom tillbaka vid halv fem. Så himla skönt. Barnen älskade att åka båt. oscar fick vara kapten och styra. Vi badade och fiskade givetvis också. På stranden värmde vi plättar och kokade kaffe på vårat stormkök.
Kan man ha det bättre?
Kram


Tack

Tack alla som gratulerade mig i går! Ni förgyllde hela min dag. Många sms, telefonsamtal, besök och kommentarer på här på bloggen. Ni får mig alla att känna mig speciell och glad så tack så mycket allihop.

Efter att ha torkat gröt på morgonen så tog D med sig barnen till stan vilket gjorde att jag kunde sitta på altanen i 1,5 timme med min bok. Helt underbart att bara få njuta av lugnet och boken.
Sen lagade jag maten. D och barnen kom hem med ett fång rosor och en cd skiva jag önskat mig så gulligt.

Mamma och Bo kom på lunch och pajerna var lyckade. Vi satt under björken för det var enda stället det blåste lite på men precis när vi ätit färdigt ändrade himlen färg och vi fick flytta upp till altanen som har tak. Sen kom världens åskskur med stora hagelbitar. Det gick till och med hål i altantaket av haglet men det blev mycket bättre luft efter det. Mamma hade nappat på att jag önskade mig ögon, ansikts och fot/handcreme så det fick jag plus en jätte fin blomma som nu står och värmer mitt hjärta så fort jag ser den.

Sen käkade vi efterrätten och den var också uppskattad. Det är kul att testa nya rätter som jag inte gjort förut och extra kul när de blir bra.

Sen lämnade mamma och Bo oss för att ta sig hem till wassbacken. I stället kpm svärmor med familj samt min pappa och vi åt smörgåsbord och tårta. Efter det kom syster yster med familj.

En lyckad och fin dag på alla sätt.

D var dock lite trött det sista han är inte lika förtjust i kaöas som jag är. Han tycker det är lite  halv jobbigt när dett kommer folk hela dagen men jag älskar det och glad att folk vill komma så vi är lite olika.

I dag ska vi låna svärfars lilla båt för att ta med barnen ut på sjön ska bli kul!
Vad ska nu har för er i dag då!
Vi hörs snart igen
kram


Speciella dagar

Det är många som fyller år nu.
I fredags blev Daniels farmor 85 så då var vi där på lite kalas. I lördags fyllde Älvin och Vilda ett år! Dit åkte vi inte eftersom det är en bit men vi hade turen att vara hos dem ett tag innan de fyllde så vi firade dem lite då! 2 helt underbara barn. De är vekligen härliga. Mina barn leker numera att de är Vildas och Älvins föräldrar och de pysslar så med barnen. Roligt.

I går fyllde min svägerska år som också är mamma till dessa 2 helt underbara barn. Jag hoppas hon hade en underbar dag i värmen.

i dag fyller jag år. Barnen skulle göra frukost till mig men efter 5 min  hörde jag hur Oscar skrek hämta papper Matilda. Sen kom han och talade om att de skulle göra tomtegröt. Jag gick upp och gissa om jag smålog när jag fick se hela spisen och golvet fullt att klibbig tomtegröt. De ville i alla fall göra frukost till mig och det är de som räkna tycker jag.

Har förberett lite för lunchen då min mamma och Bo kommer. Det blir kyckling och tacoo paj med grönsallad och sen en eftterrätt

Midsommartårta

(bild från ica.se)

Den består av en mandelmassa botten med Lemoncurde och jordgubbar på. Har inte smakat den tidigare men visst ser den god ut.

I eftermiddag kommer pappa, svärmor och framåt kvällen kommer syster yster med familj. Ska bli kul. Har allt gjort en vanlig jordgubbstårta också.

Hur firar ni era födelsedagar? Eller har ni slutat fira sen ni blev vuxna.?
När jag var liten kom alltid mamma, mormor och syster in med en frukostbricka och sjöng för glatta livet. Oftaast sjöng de olika låtar. Mormor brukade sjunga med en enkel tulipan medan mamma och syster sjöng Vi gratulerar. Frukost brickan bestod av varmchocklad, ostsmörgås och en ros. Jag minns än hur man väntade med spänning på att de skulle komma och hur man låtsades sova när de väl kom. Det vaar lika spännande att få göra frukostbrickan till syster eller mamma då det gällde att vara tyst så de inte vaknade. Ja det var en härlig tradition och jag tror jag var 20 år sista gången jag fick min frukost bricka.

Vädret är fortfarande hett. 25.2 grader hade vi ute kl 08 i morse och 27,9 inne. Kanske får vi duka under björken i dag där det är skugga vi får se.
Ha en bra dag allihop
kram


Vi har flyttat

ned i källaren nu när det är så hett. Vi har nämigen 27-28 grader varmt på övervåningen där vi har sovrummen men i källaren är det bara 18-19 grader. Så i går flyttade vi ned våra sänkläder och drog ut bäddsoffan till barnen medans D och jag lånar stora tjejens rum eftersom inte är hos oss just nu.
det var riktigt skönt
kram


Hetta

I går (och även i dag ser det ut som) var det otroligt hett. 31 grader det är inte illa. 
Vi klippte häcken på förmiddagen och sen var Daniel med Oscar på 5 årskalas medans jag och lillan städade lite för att sen bara päsa i solen en stund.  På kvällen tog vi ett dopp i Sjötorpssjön det var riktigt avsvalkande och skönt. 

I morse ringde det på dörren kl 08:30. Det var min far som kom. Vi tog en kaffe på vår nya altan där det var skugga som tur var för det är riktigt hett redan. Det är kul att han kommer förbi. Barnen leker med grannbarnen och vi ska försöka fixa lite i tträdgåreden i dag med och sen blir det väl ettt dopp i någonsjö någonstans. Jag har ju äntligen semester.
Ha en bra dag allihop
kram


Snurrande tankar

Vaknade kl 03 i natt och då började tankarna snurra! Hade en sån konstig dröm om jobbet, förmodligen något jag behövde bearbeta, men sen kom jag på att jag måste köpa regnkläder och gummi stövlar inför vår resa mot fjällen. Hur kan det bli så att alla tankar kommer snurrande på natten när man ska sova?

Ska jobba i natt så jag får väl försöka sova en timme i eftermiddag annars kan natten bli lång.
Ska ut och hjälpa Daniel med altanen
Ha en underbar dag
kram


Gubbargubbar



Dessa underbara gubbargubbar! Kallade dem det när jag var liten.
I dag for vi iväg före nio för att plocka jordgubbar. 10 kg blev det och barnen älskade att gå och plocka dem. Efter det åkte vi till brevik för att ta ett dopp men hu vad kallt det var i vattnet vi fick nästan frostskador på tårna så något dopp blev det inte men lite sol, kaffe och självklart jordgubbar.



Sen åkte vi hem och käkade omelett med kantareller, paprika och schampinjoner i mums!

Sen har Daniel hållt på med vår nya altan på framsidan och jag har kokat lite sylt.



Lite hjälp att snickra är aldrig fel!

Ikväll blir det grillning. Hoppas ni också haft en underbar dag.
Kram


Lyckligtskattad

Trots en tuff kväll på jobbet njöt jag i fulla drag av fågelkvittret och den härliga luften när jag kom ut från sjukhuset i går kväll. Det fick mig att tänka lite.

Jag kan gå vart jag vill, jag kan se allt det fina i sommar solen.
Jag hör alla fåglar som kvittrar, jag kan känna de härliga dofterna av kogödsel som sprider sig på sommaren. Jag kan prata om allt och inget. Jag har underbara arbetskompisar och ett jobb jag älskar.
Jag har en underbar man och 2 helt fantastiska barn. Jag är frisk och jag har folk som älskar mig och ger mig trygghet. Visst kan man då säga att:

 jag är lyckligt skattad!



6 dagar på raken

I går ringde chefen och frågade om jag kunde jobba extra och visst kunde jag det. Jobbar även i kväll så nu har jag jobbat 6 dagar på raken. Har sen bara en natt tur kvar innan jag går på semester:)

Oscar sov över hos farmor i natt. Har verkligen saknat honom och eftersom jag jobbar i kväll kommer jag ju inte få träffa honom förrän i morgon bitti. Vet dock att han har det bra hos farmor och han har säkert fått chips med dipp som mys i går kväll.

Innan jobbet i går hann vi med en heldel. Efter att ha lämnat Oscar hos farmor var vi hos Daniels farmor på en kopp kaffe sen bar det av till soptippen där vi tömde av all jord vi hade på släpet. Gräsklipparen lämnades in för lagning och har vi tur är det bara batteriet och eftersom vi bytte det förra året så går det på garantin så nu håller vi tummarna för det. Sen åkte vi till asfaltsverket och fyllde släpet med grus och efter det blev det byggmax där reglar till nya uteplatsen inhandlades.

Skönt att få lite gjort. Värmen består och visst är det underbart med riktigt sommar.
Tjing så länge
kram


Varmt

Vi har verkligen varmt inne i huset. I natt var det äckligt varmt. Jag fick gå upp kl 01 och hälla kall vatten på mig, öppna altandörren i sovrummet detta trots att fönstret redan var öppet. Det blir svårt att sova när det bara klibbar. Fast jag ska inte klaga jag är så glad att sommaren hittat hit och att denna underbara sol ger oss lite energi.

Det gick bra på jobbet i går som vanligt tack vare mina kollegor. Är verkligen glad över att vi kan prata, fråga om allt mm där jag arbetar. Känns skönt och tryggt.
Jobbar i kväll med och sen ni har jag bara 2 arbetspasskvar tills jag går på semester:)
En kvälls tur och en natt.

Barnen hade haft det bra på marknaden i går. De hade dock inte fått någon ballong trots att de ville.Det var det första de sa när jag frågade hur det varit. Sen hade de badat i bottensjön. Härligt.

Ska snart väcka upp min man som inte kunde somna i går eftersom han var irriterad över våran gräsklippare som krånglar. Vi får lämna in den på måndag och hoppas att inte hela semesterkassan går år tiöö att laga den.
Barnen har satt sig framför tv.n och ser på starwars en stund.

Hur var er lördag då?
Kram


27 grader varmt

Sitter nu på vår trapp i skuggan och vilar lite. Har tvättat på morgonen och sen gick jag ut för att gräva färdigt.



Kärran är nu fulllastad med jord och jag lär nog få träningsvärk i ryggen. Daniel tog med sig barnen för en stund sen för att möta upp farmor på marknaden i forsvik sen skulle de bada i vättern. Härligt för dem:)
I morgon har jag lovat dem att åka med till Örlen badet innan jag börjar jobba kl 14:30.

Nu ska jag fixa ordningen tvätten och sen ta en härlig dusch innan jag far till jobbet.
Ha en bra lördag
kram


Hektisk dag

Är helt slut. Barnen badar nu med Daniel och sen ska jag lägga mig och läsa god natt saga. Kanske somnar jag brevid dem i kväll har verkligen varit en hektisk dag.
Började direkt på morgonen när jag kom till jobbet och sen rusade allt på. Satte mig först vi 15  tiden på eftermiddagen. Har dock helt underbara arbetskolleger så trotss att vi hade häcken full så kunde vi skratta lite och alla gjorde verkligen sitt bästa. Så hurra för allas insats på jobbet i dag:)

Väl hemma så grillade vi och åt färsk potatis och sen grävde vi ur på framsidan. Nu är det bara lite kvar att gräva och det gör vi i morgon. Hoppas ni alla haft en brea dag. Själv har jag börjat räkna ned till semestern nu. Har bara 4 arbetspass kvar och senär jag ledig i hela 5 veckor. Ska bli så skönt.

Ha en bra fredag kväll nu allihop så hörs vi snar igen
kram


Hemma igen

Så är vi hemma igen efter några helt underbara dagar i Skåne hos Daniels syster med familj.
När vi kom dit i söndags kväll hade Zara gjort en supergod välkomst drink. Super god var den och så himla gulligt gjort. På måndagen bar det av till ett bad i närheten där de bor. Gissa vad Oscar och hans kusin Ängla gör? Jo de hoppade från trean. De älskade det, en annan hade hjärtat i hals gropen ett tag men sen vande man sig.

Ängla och Oscar lekte så himla bra alla dagar. Ängla som tyckter det var kul med husvagn sov inne hos oss i tre nätter och Oscar och Matilda tyckte det var jätte kul att hon gjorde det. Vilda och älvin har verkligen vuxit och så söta de är.


Matilda och Ängla när vi var på glassbåten i tisdags. Det var verkligen jätte stora glassar och väldigt populärt hos barnen. Innan vi åkte till glassbåten hade vi tagit ett dopp i havet.



I tisdags var vi bjudna till ett par bekanta till Zara. Där kom den gamla trä skrindan fram som var väldigt populär bland barnen. Här sitter Vilda, Älvin och Matilda medans vi vuxna drog runt dem sen drog de varandra och tycktes aldrig tröttna:)



Visst är han söt Älvin.
Var inte så uktig på att ta kort dessa dagar så så många mer blev det inte.

Vi hade i alla fall super kul. Så kul att träffa dem igen. Som tur är kommer de upp till Karlsborg snart så det dröjer inte så länge till nästa gång.

I dag köpte jag med tre liter jordbubbar hem. Barnen åt upp  
 två liter på en gång så vi andra fick dela på en liter till kaffet.

 

Matilda ligger i vår gunga i trädgården och myser med jordgubbar.



matilda på gungan vid bassängen en bit bortanför där vi bor.

Min kusin och hennes kille kikade förbi på lite fika i dag. Hon ska snart ha en liten knodd så vi väntar med spänning.

Nej nu ska jag ner och umgås med min man innan jag ska slänga mig i sängen ska upp och jobba i morgon igen
Ha en bra kvä'll
kram


RSS 2.0