Äntligen















Äntligen hhar jag nu införskaffat en trådlös usb till min nya mobol så nu kan jag föra över bilder från den:)

Vi drar till hökensås över helgen! Inga mer kräkningar har det varit sen i gårkväl så nu kör vi
Trevlig helg på er
kram


Plopp

Oscar ringde till morfar i morse och beklagade sig över att han ramlat av hästen och att han spytt på morgonen. Morfar snäll som han är på sitt vis kommer ut till oss med varsin plopp som tröst till barnen:)

Vi satt ute på altanen och fikade då barnen och jag även bakat chokladmuffins och kola kakor. Sen slocknade Oscar i sin säng i husvagnen, helt slut var han stackarn.

Oscar har inte ätit mer än lite fil men det är alltid något. Vi har även plockat ut en del i husvagnen, tvättat och städat i dag. förutom det så har vi legat och myst i sängen med barnens sångbok. Så trots lite spyor i morse har det varit en bra dag och nu håller vi tummarna för att ingen av oss andra spyr utan att vi kan åka i väg med husvagnen i morgon.

Daniel ringde förut, tror han saknar oss:)
Oscars kommentar i morse när Daniel sa att han skulle åka i väg och inte komma förrän i morgon eftermiddag var " Tar du med dig marmeladen". Den var tydligen viktig att den blev kvar hemma(hahaha). Som sagt barn är allt härliga.

Ha det gott
kram


Hjärtat i halsgropen

I går var det dags för ridskolan igen. Det var Oscar som red och stora tjejen var med och ledde. Då det var bra väder så red de ute i terrängen. Oscar, svärmor, Linn, matilda och jag gick en bit efter. Rätt var det är ser jag bara hur Oscars häst rycker till och skuttar i väg och Oscar som faller av i farten. Såg ut som att hoven träffade honom i huvudet. Mitt hjärta åkte upp i halsgropen och jag skrek till Daniel som inte sett något att han trillade av. Daniel sprang fram ( medans jag tog ned matilda från min axlar). Som tur var så träffade inte hoven honom och det gick bra. Han var så modig, en minut efter satt han på hästen igen med tårar som rann och ett rivmärke på handen. Så rädd har jag inte varit på länge. Är så glad att det gick bra och att han vågade sig upp på hästen direkt.

I dag vaknade han och var törstig men sen började han att spy. maginfluensa? Vi får väl se. Daniel har åkt på trivsel resa med jobbet och kommer hem i morgon. Så vi ska vara hema ta det lugnt och hoppas på att det inte blir några mer kräkningar.

ha en bra dag
kram


Regnet öser ner och

jag sitter i soffan efter att ha lagt barnen. Daniel fick inte jobbet så det känns lite vemodigt just nu. Försöker peppa honom med att han faktiskt var bland de två sista de valde mellan men jag förstår att han känner sig nere.

I dag var det en familjebio på fritidsgården kl 17. Oscar och jag gick dit. Alvin och gänget var det som visades. Oscar satt som ett ljus och tittade med en liten chipspåse, en klubba och en festis. Det var en riktigt bra film och som sagt jag var riktigt stolt över att Oscar kunde vara stilla trots attdet var spring i benen på en del barn som var där.  

När vi kom hem hade Daniel och Matilda förberett varma smörgåsar och sen var Oscar med Daniel ute och gödslade gräsmattan medans Matilda och jag låg och myste med 2 böcker innan hon somnade.

De är verkligen goa mina barn och jag är så stolt över dem ( det är väl alla mammor över sina barn).

Nu ska jag snart hänga lite tvätt och sen är det dags att hoppa in i duschen.
Hoppas ni haft en bra måndag.
kram


Planterat

i dag är det söndag och vi har äntligen planterat ned sju st tujher (är inte säker på stavningen här) så vi får lite insyns skydd. Blev riktigt bra faktiskt. Sen ska vi gräva ur och lägga lite grus och till slut ska där stå en bänk och ett litet bord. Kommer bli kanon när det är klart.

I dag blev dett pannkakor till lunch, det går ju alltid hem hos barnen.
Nu har jag förberett mig inför arbetsturen i kväll ska åka om en liten stund.

På torsdag är der vår fest med jobbet. Tror dock inte att jag kan gå. Daniel åker bort och är borta torsdag till fredag. Mamma sa att hon kunde ta barnen men det blir tufft om jag inte är hemma förrän elva- tolv, hon jobbar ju hela dagen innan och sen är det ju tidig morgon för mig med barnen också på fredag. Nej det lutar år att det blir en hemma kväll bara jag och barnen. Inte helt fel det heller faktiskt, vi får se.

I morgon är det en spännande dag. jag hoppas verkligen att Daniel får ett positivt besked i morgon men man vet aldrig. Han är dock grym på logistik och det är ju hans största intresse så jag håller alla tummarna för honom i morgon. Dock blir det jag som får 5 veckor själv med barnen i såfall i sommar eftersom han då inte har semester:)

Någon som vill ha sällskap i såfall?

Ja ja det ordnar sig det gör det alltid.
Ha en fortsatt bra söndag nu
kram


Lördag

I dag tog Daniel jag och Matilda en lång promenad efter frukosten medans den stora tjejen och Oscar spelade tv-spel. Sen var vi ute för hela slanten. Sommaren är ju här:)
En tur in till plantagen och coop sen blev det soppa till lunch innan jag skjutsade stor tjejen på kalas. Kl 16 kom min vän Therese med familj och vi grillade kyckling mm. Barnen busade  och hoppade studsmatta. Lite kaffe och glass blev det efter maten. När Therese åkt så lekte vi med våra härliga barn. Vi tävlade om vem som sprang snabbast runt huset, vem som kunde stå planka längst ( jag vann, kunde ingen tro) kastade gris mm. Sen tog barnen en dusch & stora tjejen och hennes kompis bubblade i badkaret. Nu sover lillan medans de två stora ser på tv med Daniel.

Ja förutom lite trots hos barnen och en nervös man inför beskedet om jobbet på måndag så har dagen varit toppen. I morgon kväll ska jag jobba igen.

Hur har ni haft det då?

kram och
God natt


Lycklig under björken:)

I dag låg barnen och jag på en filt under björken och läste om dinosarier! Jag kände mig verkligen lycklig. Tänk att jag har 2 fina barn och vi har möjlighet att bara ligga under björken och vara tillsammans. Fåglarna kvittrade och solen sken. Kan detr bli bättre?

Efter en stund hittade dock barnen något roligare att göra, plocka sniglar! De plockade minst 20 st och la dem intill björken sen satte de sig och tittade på i fall de skulle komma ut ur skalet.
Vi lekte kurra gömma och kom alla mina kycklingar så vi har verkligen haf en hel dag.
På eftermiddagen när vi åkte för att hämta stora tjejen och storhandla så kom dock regnet och åskan.

Daniel stod för maten så det blev kyckling i thaisås och kokosmjölk med en massa olika rotfrukter, broccoli och blomkål med ris till. Jätte gott:)

Sen blev det mys för hela slanten till Talang på tv 4.
Nu ska jag försöka få stora tjejn att krypa i bingen innan jag själv dyker ned i min. De andra i faniljen har redan slockant.

Hur har er fredag varit då?
Hoppas den varit bra
kram så länge
 


Djup intervju

Spänningen är på topp: D var på djup intervju i dag för jobbet som produktionsplanerare och svaret på om han får jobbet kommer i morgon eller på måndag... Håll alla tummarna nu att det går vägen.
Han hade klarat testerna bra så han tyckte själv att intervjun i dag var trevlig och ganska lättsam så nu är det bara att vänta och se om han blir den som får jobbet..


I går var en härlig dag. Efter jobbet plockade jag upp vår stora tjej och sen mötte vi upp Daniel och barnen på ridskolan. Amanda ledde Oscars häst (när det behövdes för han rider ju själv nu) och Daniel, Matilda och jag satt ute i hagen och tittade på. Det var ju otroligt fint väder, sommaren har slagit till vill jag säga.

Matilda roade sig glatt med att titta på alla myror och spindlar som fanns under barken på ett träd och Oscar han red som bara den. Han klarade till och med av att rida lätt nu när han travade. Så himla duktig han är.
Han ser så stolt ut när han rider och jag blir alldeles varm inombords.

Efter ridningen blev det en hamburgare på Max och gissa om barnen blev glada när det var en hoppborg där:)
De kankse inte åt så mycket men roligt hade de och Daniel och jag kunde sitta i lugn och ro och dricka kaffe på maten så det var en lyckad kväll.

I dag ska Oscar till fritids en stund på eftermiddagen. Denna gången har jag verkligen dubbellkollat att vi föräldrar inte ska vara med. Det är inte klokt vad stor Oscar börjar bli. Har faktiskt lite ångest över att han blir så sto. Det känns verkligen inombords.

Nej nu ska jag käka lite ch sen ta enpromenad innan jobbet börjar.
Ha en bra dag
kram på er.


Ledig dag

I dag är jag ledig efter ha jobbat hela helgen samt i går. Barnen och jag ska till pappsen om en stund, han fyller år i dag. Sen har vi inte så mycket inplanerat förutom att försöka hinna tvätta upp all tvätt som har samlats och så är det ju ridskolan i kväll med den stora tjejen. 

Barnen leker tillsammans och än så länge är de inte osams. 
Ska verkligen försöka lära mig hur jag får över korten från min nya mobil så jag kan lägga upp lite bilder här, har bara inte orkat än. 

Små saker som betyder mycket:

Att få krypa ned brevid mina barn och min man på kvällen

Att få morgonkramen av barnen

Att få höra Matildas härliga "God morgon mamma"

Att få höra orden " jag älskar dig"

Att få ta en promenad med Mp3 på för fulla muggar. 

Att möta leende människor 

Ja det var lite små saker som betyder mycket. Hur ser er dag ut då?

kram


 


Still alive!

Hej

Jag lever fortfarande men mitt schema har varit späckat och när jag haft en minut över har jag inte orkat blogga!

Har jobbat hela helgen, blev inringd extra i fredags så jag är lite trött. I går gick jag och la mig samtidigt som Oscar så han fick somna inne hos oss (mysigt). Daniel var med Oscar på ridningen i onsdags och det hade gått bra. Han var riktigt impad över att Oscar numera rider helt själv man får inte leda hästen numera. I lördags så ville Oscar leka med sin "kärlek" Emilia. Han kom till och med i håg tele nr och ringde själv, sen hade de kumpat hela dagen och haft jätte kul.

Matilda hon leker med sina dockor och är en riktigt retsticka mot storebror. Hon har även börjat pärla på pärlplattor och var mäkta stolt över de 2 delfinerna hon gjort. Sen var det väldigt spännande att jag strök på pärlorna:).

Ha en bra dag
kram


Ledsen kille..

I dag hände något som inte skulle hänt. Oscar skulle inskolas på skolan. Vi har varit på möte tidigare i våras på skolan och även fått en lapp med information om tider för inskolning mm. Jag har läst lappen och skrivit ned vilka dagar i almenackan. Har dock tolkat det som att de barn som redan var på dagis skulle gå i grupp med en dagis fröken upp till skolan och des om inte redan var där kulle lämnas på skolan. Strax före kl 09 hade dagis ringt till Daniel och frågat var han var. Då visade det sig att föräldrarna skulle varit med första gången. Daniel slänger sig i väg från jobbet och när han kommer till dagis sitter det en ensam kille och vänta,r alla hans kompisar har redan gått upp till skolan! Stackars min lille kille.
Som tur var har Daniel inte långt hem från jobbet och de blev bara en kvart sena. Allt gick bra när de väl kom fram till skolan.

Fröknarna har heller inte sagt något till oss. Så det känns lite konstigt att de inte sa något när Daniel lämnade barnen i morse tillexempel. Hur gör era dagis fröknar? Pratar de mycket med er?


Annars har dagen lunkat på med jobb, utvecklingssamtal och en kvällspromenad. Så nu viar stegräknaren på 9700 steg i dag hittils får se om det blir 300 till innan jag hoppar i bingen. 

Minneskortet det sitter där det sitter kan man säga det kommer vi aldrig få ut igen. Hade satt det på fel ställe:)
Så kan det gå.


Hjälp!

Stoppade i minnes kortet från den gamla mobilen i den här gamla datorn. Lyckades då se de video klipp jag filmat men utan ljud, men nu till det värsta. Jag får itne ut minnes kortet det sitter verkligen fast långt in. Petade med ett gem vilket resulterade i att jag fick en liten stöt. Hur ska jag nu få ut minnes kortet?
Någon som vet?


Pc- provokation

I dag har jag varit med lillan på sjukhuset på allergi centrum. Eftersom hon reagerade i december när hon åt Kåvepenin så var det nu dags att göra en provokation. Först kikade jag och stumpan in i affären de har på sjukhuset. Matilda hittade en leksaks mobil (för 20kr) och den sa jag att hon kunde få, sen hittade hon en annan leksak som jag sa nej till och då utbrister hon högt och argt " Men varför har jag ingen peng".
HOn är allt bra rolig.

Provokationen gick bra inga prickar hittills eller reaktioner. Dock kan reaktionen komma senare varför jag nu ska ha henne under observation till i morgon bitti.


I går var Oscar på fotbollsskolan för första gången. Benskydd och strumpor fick vi köpa där så nu har han det. 1 tim och 15 min höll de på och han tyckte det var kul. De lekte mycket och sen var det en massa barn från hans dagis som var där. Hoppas nu att han kommer tycka det är lilka kul i fortsättningen.

Det är en rätt tråkig blogg just nu. Har inte kommit på hur jag ska få över kortten från mobilen än men jag har inte gett upp!
ha en bra dag
kram


Försöker igen

Började på ett inlägg men det försvann så nu gör jag ett nytt försök.
Helgen har rusat förbi och nu är det söndag igen. Har varit ute på en power walk nu på morgonen och medans D följde Oscar till en kompis så förberedde jag lunchen. I dag står, stekt fläsk med löksås, på menyn. 
Om en stund kommer Therese med familj på lite fika så jag har slängt in en äpple och jordgubbs paj i ugnen. 

Hur ser er dag ut då?
Hörs snart igen 
kram  


En stund...

I går fick jag en stund för mig själv. Lämnade barnen kl 11 på dagis eftersom jag skulle jobba kväll. Innan jobbet åkte jag in till stan där jag passade på att njuta av att få vara en stund för mig själv och bara vara. Köpte mig en stegräknare eftersom det är stegräknar tävling på jobbet. Efter det hamnade jag på kapphal där jag hittade:

Ett pat jeans till mig ( 25% rabatt på alla byxor)

Två toppar som var rea på till mig själv

Strumpor till barnen.


Efter stan hann jag gå en sväng runt karstorpssjön ( som ligger vid jobbet) och sen åt jag en kyckling paj med sallad innan jag började jobba. Var så himla skönt att få vara lite själv och bara hämta mig.
På jobbet var det full rulle i går men jag har helt otroliga arbetskamrater och allt gick bra.
Tur att ni finns alla kollegor:)

Dock kom jag inte ifrån jobbet förrän tio i elva (slutar egentligen kl 22:00) så jag kom inte i säng förrän kl 23:40.
Stegräknaren visade i alla fall på 10 000 steg så det var ju toppen:)

Kl 05:00 i morse kom Oscar in och frågade när vi skulle åka till farmor. Han ska sova där i natt och ville åka så fort han vaknade. Härliga barn..

Nu ska jag göra det sista innan vi åker till farmor..
ha en bra fredag
kram från mig   


Lätt irriterad

Har varit väldigt lätt irriterad det sista. Har varit en del på jobbet som krånglat och strulat ( händer väl på alla jobb). Sen känner jag som ni redan vet att jag inte trivs med mig själv!
Så hur går det då kanske ni undrar! Just nu går det varken framåt eller bakåt. Har tappat 4 kilo men där är det stopp. Vi får väl se jag jobbar med mig själv i den frågan.

Hemma knallar det på och jag njuter av mina barn och min man! Häromdagen (lördags) så trodde jag Daniel blivit sjuk. När Matilda kom in kl 06.20 så hörde jag D viska sch mamma sover vi går ned i källaren! Oscar följde också med och jag jag fick sovmorgon till kl 08:20 när jag vaknade av mig själv. Det var riktigt härligt.

I morgon ska han på intervju på ett nytt jobb, så håll alla tummarna ni kan.

Annars har jag mest jobbat och varit på ridskolan.

Hoppas jag får lite mer lust att blogga snart igen
kram


Så har ..

Så har denna helgen gott och jag ska snart åka till jobbet.
I fredags gick vi allihop ned till elden som tändes kl 21:30. det regnade och var kallt men barnen tyckte det var roligt. När elden börjat lägga sig så avslutades kvällen med ett stort fyrverkeri.
Det blev dock sent barnen kom inte i säng förrän kl 23:15 trots det vaknade de halv sju som vanligt.
I lördags städade vi hela huset vilket kändes välbehövligt och rensade ut lite saker.

I dag har vi inte gjort så mycket, barnen har lekt med grannbarnen och jag har tagit det ganska lugnt. Ska snart åka till jobbet som sagt. Daniel hjälper sin morbror som ska flytta till grannbyn och sen åker de till farmor.

Hoppas ni haft en bra helg
Kram


RSS 2.0