IKEA

Det blev Ikea i går. Oscar ville verkligen vara på leklandet de har där, heter det småland? Mitt minne är bra men kort. Vi förberedde honom på att det kasnke inte fanns plats eftersom vi  laddat med att det skulle vara massor m,ed folk. Turen var dock på vår sida. Både han och Matilda fick plats så medans de lekte och hade roligt gick Daniel och jag och shoppade. Underbart att få gå själva.

Det blev

Ett skrivbord till Oscar + en stol
Lampa till Matilda
Sängbord till Stora tjejen
Vitlökspress
Julgrans saker
Värme ljus

och lite annat smått och gott.

I dag väntas det Bio för mig och Oscar. Sammys äventyr ska vi se. Han har väntat länge på detta hoppas nu bara han blir nöjd.

Kom ni ihåg att ställa tillbaka klockan i natt?
Kram på er


Hunnit med mycket

Efter att vi lämnat Oscar i skolan åkte lillan och jag och handlade. När vi kom hem gjorde vi denna 



som nu står på vår trapp. Det var lite kletigt och kladdigt men vi hade kul.
Passade på att köpa dessa till lillan 


kunde inte låta bli hon älskar ju hello kitty.

Sen inhandlade jag en del saker som ska ingå i det paketet som Oscar och hans klass ska skicka till behövande barn i andra länder. Man får en lista på saker som alla i klassen som vill får köpa. Alla skickar så ett paket var. Det är bland annat

blyertspenna
suddigum
skrivbok
kritor
ritblock
tandborste
tandkräm
tvål
reflex

Så nu är det bara 2 grejor kvar att inhandla till det. Gillar att vara ute i god tid. 
Kunde sen inte motstå denna 


eftersom jag älskar vit choklad! Vi har precis tagit varsin bit lillan och jag mm mm mm.
ha en bra dag 
kram  


Efter ytterligare

en natt på jobbet är jag nu vaken och har hämtat barnen. Har slängt i en tvättmaskin och bara önskar att det slutar regna.

Har varit bra här. Daniel har mycket på nya jobbet men jag tror han kommer att trivas och det är huvudsaken.
I går fick jag hjärtat i halsgropen men blev samtidigt väldigt stolt.
Oscar fick en häst på ridningen som han inte haft på 2 år. Han hade önskat denna hästen och var jätteglad.
Så vad händer jo hästen sparkar bakut på lektionen på grund av att hästen bakom kom för nära. Trodde han skulle flyga av men han klarade av att sitta kvar och stanna hästen. Han blev jätte rädd och grät men han satt kvar och fortsatte sen att rida. Så stolt jag var då. En av de andra mammorna kom också fram efter lektionen och berömde honom. Roligt.

Matilda hon älskar att rita de frågade när jag hämtade henne i dag om hon ritar mycket hemma, men det gör hon inte så mycket ibland kommer väl färgerna fram men inte över drivet mycket. På dagis ritar hon otroligt mycket vilket jag märkt för alla teckningar ska ju med hem. Det är kul och jag sätter alltid upp några av dem och försöker byta ut dem med jämna mellanrum.
Hoppas ni har en bra dag i regnet.


Inget att

oroa sig för. Det gick bra i dag på dagvården. Alla var så snälla mot mig och jag hade en riktigt trevlig och rolig dag. Så varför oroar man sig så egentligen så fort man ska göra något man inte känner sig säker på eller inte har gjort förut.
Oroar ni er när ni ska göra nya saker?

I morgon går jag på natt och ska jobba 2 nätter sen är jag ledig i helgen.

Daniel hade haft en bra första dag på nya jobbet. Han kände sig välkommen av alla så jag tror att han kommer att trivas.
Hoppas eran dag har varit bra.
kram


Söndag morgon

Vaknade kl 07 och kände mig utvilad men jag anar att jag har en förkylning på g!
I går var vï på dop. Det var min kusin som döpte sin son Leo. Han var så fin och dopet var härligt. Prästen spelade gitarr och alla barnen fick komma fram och sjunga Det lilla ljus jag har. Oscar gillade det skarpt han kunde inte hela texten men han var med på rörelserna och försökte.
De bjöd sen på fika och tårta i församlingshemmet. Gott och kul att träffa alla.
Barnen lekte och Oscar blev förtjust i en tjej som hette Jasmine. När vi åkte hem frågade han om vi hade hennes telenummer när vi sa nej säger han Vad synd jag ville gärna ringa henne. Han är allt go.

I dag ska jag jobba kväll för att sen i morgon göa en dag tur på dagvården. Ska bli spännande.
Ha en bra dag allihop.
kram


Äckligt

I morse såg Daniel en mus i vårat kök! Vad äckligt. Troligen har den smitit in när vi har haft vår altandörr på glänt för att vädra. Så nu får vi skaffa en musfälla i köket. Min mardröm är att den ska komma in i vårat sovrum och i våra sängar!

Annars ska vi snart till simskolan och jag ska simma som vanligt på lördagar. Jag fastnade framför en film i går som höll på till halv ett i natt så jag är lite mör i dag kan jag säga. Det blev sent för en gamling som mig:). Fick dock sov morgon till åtta i dag effter som  Daniel gick upp med barnen.

Senare i dag ska vi på dop i norrafågelås kyrka ska bli kul
hoppas ni får en bra lördag
kram


Ingen med hem

Vaknade kl 13 och drog mig lite i sofffan. Skulle hämta barnen kl 15 men jag fick inte med några barn hem. Oscar följde med sin kompis Emil hem och matilda var snabb med att fråga om hon också fick följa med och leka med hans lillebror Axel och det fick hon. Så nu är jag själv hemma. Gubben har inte kommit från jobbet än. Det är hans sista dag i dag på jobbet på måndag börjar han på lantmännen i Lidköping. Spännande.

I morse tog det mig nästan tio min att få bort all snö och is från bilen innan jag kunde åka hem till min säng.
Kändes si så där men det var ju inte så mycket att välja på?
VAd tycker ni om att snön redan kommit?
Kram


Misstag

Oj då. skulle raka Daniel (klippa) han brukar ha 9 mm. Jag hade mycket i huvudet så jag tog av det svarta på apparaten och började men oj. Jag hade tagit av den som bestämde längden så nu blev han verkligen rakad en rand i bak. Stackarn. Som tur var blev han inte allt för arg och inte syns det så jätte mycket heller.

Skar bacon till maten och vad gör jag för misstag då? Skär näst intill av mig fingertoppen på lillfingret. Har tejpat med steristrips och nu har det slutat blöda. Ser verkligen fram emot att sprita händerna på jobbet i natt, gissa om det kommer svida.
kram  


Nu har jag gått med

i face book. Fattar inte hur man gör riktigt men det kommer väl.
Kanske hörs vi där
kram


Snö!

Tittade precis ut genom fönstret och vad får jag se? Jo det snöar. Marken är vit. Känns lite tidigt men jag tror nog att barnen gillar det.

I går gick jag 10 536 steg. Håller mig runt 10 000 steg i alla fall:)
Har sovit lite på förmiddagen eftersom jag ska jobba i natt. Fick byta tur skulle egentligen jobbat fredag kväll nästa gång men man får vara lite flexibel:)
Chefen ringde även i dag på förmiddagen och på måndag ska jag gå över och hjälpa till på dagvården. Ska verkligen bli roligt. Hoppas bara jag kommer i håg rutinerna, det var ju ett tag sen jag var där. Får väl fråga om jag undrar över något antar jag. Hoppass verkligen att jag kommer att vara till någon hjälp bara.

I går pratade jag med svärmor och nämnde att barnen behövde klippa sig. Hon ringde genast upp sin frissa i Karlsborg och de hade tid för båda barnen på eftermiddagen. Billigt var det också 300 kr för de båda.
Så här såg det ut





Det var första gångne hos frisören för lillan men vad duktoig hon var:)



Oscar ville inte riktigt först men sen gick det bra.



Tuff blev han i alla fall och hon som klippte var superduktig med barn.

I kväll innan jag ska till jobbet blir det äntligen av. En fika med min vän/arbetskollega Carro.
Ska bli kul.

Hur har ni det i dag då?
Kram till er alla.


Steg

I går gick jag 13041 st steg vilket kändes bra. I dag har det varit lite segare 9035 steg så inte riktigt 10000 i dag alltså men det känns ändå ok.

Var med stora tjejen på ridskolan i dag och i dag tränade de sitsträning. Det såg verkligen skoj ut och hon var jätte duktig. En av hästarna var så snäll så honom kunde de göra alla möjliga konster på. de stod upp i sadeln och satt på knä i sadeln när de travade. Ja de var så duktiga och väldigt roligt att se.
I morgon är jag ledig men pappsen skulle kika förbi en stund på förmiddagen. Sen får vi väl se vad vi hittar på, borde rensa ur garderoben men vi får väl se.
Hur har er dag varit då?

KRam på er


Tandtråd, mellanrumsborstar?

Vad använder ni?
Jag använder just nu tandtråd, mellanrumsborstar och tandstickor.
Nu kanske ni tror att jag ärhysterisk men det är jag inte jag försöker använda det varje dag men i bland missar man en dag så är det bara. Jag sköljer även med Flux någon gång per dag eller så tar jag en flour tablett.
Listerin använder jag någon gång i bland också.
Har ju teckant avtal med tandläkaren så nu bettalar jag per månad och jag tycker det är bra hittils.
Har inga stora bekymmer med mina tänder men jag har lite tandsten och början till några hål.
Min farmor sa alltid när jag var liten att jag skulle vara rädd om mina tänder och fötter eftersom jag kommer att behöva dem hela livet. Lite av det tänket sitter kanske i jag vet inte.

Nu till lite annat

I dag börjar stegräknar tävlingen på jobbet. Jag ska verkligen gå in för den denna gången
Mitt mål är 10 000 steg om dagen och det bör jag ju kunna hålla.
Har ni laddat alla som är med?


Angående face book. Vad roligt att ni är så många som skulle vilja se mig vara med. Känns värmande faktiskt:)
Ska titta på det inom de närmasta 2 veckorna så får vi se. Jag meddelar er om jag börjar använda det.

I dag är första dagen för en sjuksköterske student som ska gå med mig och en tjej till i 3 veckor på jobbet. Ska bli roligt och jag hoppas att hon ska känna sig välkommen och att jag kan svara på de flesta av hennes frågor. Lite spännande faktiskt.

ha en underbar dag nu så ses vi
kram och tjing


Face book

Har ni face book?
Känns som att de flesta har det. Jag har dock inte skaffat det än men jag funderar lite på det. Måste dock erkänna att jag inte riktigt förstår hur man använder det men det skulle jag väl lära mig rätt snabbt om jag började använda det.
Bloggandet tycker jag känns lite som en dagbok man kan bolla tankar och ideer eller bara gå igenom de delar av ens dag som man vill dela med andra. Det är också ett sätt att hålla kontakten med släkt och vänner som bor långt bort.
Ja det finns mycket vi får väl se.

Gårdagen var helt ok. Sov till kl 13 (la mig 08:30) sen slappade jag lite och såg på Greys anatomy, en liten rolig serie som jag upptäckt för någon vecka sen. Är det något ni ser på?
Sen hämtade jag barnen och satte på kaffe när vi kom hem. Mamma och Bo kom eftersom de skulle passa barnen medans vi skulle på utveklingssamtal på fritids. Sen blev det taccos till fredags mat. Inte illa det är lätt att göra och gott. Lilla Matilda hon var helt slut i går. Hon bara grät hysteriskt när kl var sju. Det gick inte att läsa för henne ens en gång och det brukar hon ju älska. La mig brevid henne i min säng och nynnade på en godnatt visa och 3 minuter senare sov hon men hon snyftade allt i sömnen en bra stund. Stackarn.

Kl 20 hämtade vi vår stora tjej som hade varit och spelat lite innebandy. När hon fått lite käk så fastnade hon, Oscar och jag framför tv spelet star wars till klockan var 22:15. En härlig kväll.

I dag ska Oscar till simningen och jag och stor tjejen ska simma under tiden. matilda hon ska följa med pappa till en kompis.
Vad sk ni göra i dag då?

Kramisar.


Jobbat natt

Har jobbat i natt och ska jobba en natt till. Gick från jobbet lite tidigare i morse. Det var ganska lugnt och mina underbara arbetskompisar tyckte att det var ok:)
Var skönt att komma i säng kl 07:20 i sstället för kl 08:10 som det annars brukar bli.

I går gick jag 12221 steg. Det ni!
I dag lär det nog inte bli lika mycket. Vaknade vid två och har sen slappat i soffan en stund. Ska hämta barnen och åka och handla lite. Saknar mina barn nu. Ska bli skönt att få krama om dem när jag hämtar dem.

I går var en så stressad dag och jag kände hur irriterad jag blev.
Skulle hämta barnen lite tidigare tänkte jag efftersom vi skulle hämta D på jobbet innan Osars ridskola kvart i fem. Hade totalt glömt av att de var i skogen med fritids men jag hämtade Matilda först och sen lekte vi ute en stund de skulle vara tillbaka kl 16 så jag tänkte att vi hinner. Just denna dag kom de dock 15 min försent tillbaka så det blev superstressigt och Oscar missade de första 10 min på lektionen. Han var så duktig i går. Hästen han red på var den hästen han ramlade av i våras. Hon blev rädd för något i går och gjorde ett extra skutt men denna gången satt Oscar kvar. Han började gråta men satt kvar. Så stolt jag var över honom.

Efter ridningen stresssade vi hem eftersom det var föräldra möte på dagis kl 18. Min kúsin satt på trappen och väntade när vi kom hem hon skulle ju passa barnen. Allt gick bra föräldra mötet med och vi var hemma vid kvart över sju. Då käkade  vi lite och sen en snabbdusch innan jag körde hem lill kusinen för att sen åka vidare till jobbet.

I dag hoppas jag på en lugn kväll innan jobbet! 

Kram  


10 000 kr och stegräknare

Ja ibland blir det dyrt. 10 000 kr har vi lagt denna månaden på reparation av bilar. Det är inte klokt men det var nödvändigt. Lämnade in andra bilen för en framvagnsinställning och vad händerr? Jo hela framvagnen är slut så det kostade 4000 kr att fixa. Första bilen gick på 6000 kr då kopplingen fastnade i golvet. Ja vad ska man säga? Det är bara att betala och se glad ut.

Stegränare.

Nästa vecka drar stegräknar tävlingen igång på jobbet. Har anmält mig och även införskaffat mig en ny stegräknare. Den är lite si så där må jag säga. När jag har den i midjan när jag har jeans så räknar den inte ett enda steg däremot går det bra när jag har arbetsbyxorna på mig. Den fungerar bra när jag sätter den på strumpan så det kör jag med sen vet jag inte om den är exakt men ganska i alla fall. Har i dag redan gått 4990 steg. Har gått med barnen till skolan och sen tog lillan och jag en promenad på 40 min runt igelstorp innan kjag lämnade henne på dagis och nu har jag gått hem för att krypa ned sängen eftersom jag ska jobba i natt.
Har även sprungit några vänder upp och ned då jag har kört 2 tvättmaskiner också. Får väl se om jag når 10 000 steg i dag. I går kom jag upp i 9654 st så det kändes bra
kram


Krånglar

Sitter och ska ringa el gigantens kundservice men de öppnar visst inte förrän kl 09.
Diskmaskinen har gått sönder. Daniel har försökt laga den men gick bet så nu får någon komma ut och fixa det.
Lite otur det sista med saker. Bilar som krånglar och som kostar skjortan att laga och nu diskmaskinen. Ja ja som tur är är det "bara" saker. Vi i familjen är ju friska och mår bra och det är huvud saken. Tyvärr så känner min man en press på sig när sakerna går sönder och blir bara helt trött och säger jag orkar inte mer nu nu får det vara bra.
Jag känner bara att ja men saker som bilar, diskmaskiner mm går sönder och det finns folk som kan laga dem. Visst är det ett bök att vara utan och visst kostar det att laga dem men i värsta fall så får vi väl i detta fallet diska för hand en månad värre är det inte. Så i går kunde jag faktiskt inte låta bli att skratta lite åt min man som verkligen blir depprimerad och arg. Givetvis förstår jag att han blir irriterad men jag har svårt att ta det så allvarligt. Vi klarar det ju och som sagt vi mår bra allihop.
Sån är jag i alla fall och det kanske är bra att vi är olika.

Jobbade annars kväll i går och vi har det ganska lugnt  just nu på jobbet men det kan ju ändras fort.
I går lunchade vi på en pizzeria faktiskt och barnen var jätte duktiga de brukar ju inte sitta stilla utan springa runt så D och jag hinner knappt äta men i går var de riktigt lugna och satt på sin plats.
Vi köpte 2 pizzor och tog varsin halva, vilket räcker gott och väl jag hade aldrig fått i mig en hel utan att må illa.

Hoppas ni har det bra där ute
kram


Metabola sjukdomar

I går bar det av till Örebro för att gå på föreläsning om metabola sjukdomar i nyföddhetsperioden. Det var jag och tre tjejer till från jobbet samt 2 av våra läkare. Först blev vi bjudna på en lunch som dock var en liten besvikelse. Det var nämligen makaroner och köttfärsås med kokt broccoli. Lite halv taskig fantasi men det var i alla fall gott. Sen var det föreläsningar. De var bra och lite tips fick vi nog som vi kan ha nytta av i arbetet med de små,
Var hemma vid halv åtta tiden så jag hann gosa med barnen innan de somnade också.

I går passade jag på att gå och simma alldeles för mig själv på morgonen. Så himla skönt. Det är verkligen avslappnande att få simma utan att känna någon stress. Simmade en kilometer vilket kändes precis lagom. 

I dag ska jag tvätta och i eftermiddag ska vi hämta vår nya andra bil. Ska bli kul. 
Vad ska ni göra i dag då?
kram  


Transport



I dag fick jag åka på min första transport med ett barn till Göteborg. Skönt att ha det gjort. Hade så himla tur att vi kunde åka 2 sjuksköterskor. Bilden ovan visar en slags transport kuvös som ser ungefär likadan ut som den vi har på avdelningen. Var kul att hinna prata lite om dittan och dattan på hemvägen med min jobbar kompis. Det är ju inte så ofta man hinner det på jobbet. Resan gick bra och vi hade en bra eftermiddag i ambulansen. Vi blev inte så sena heller utan var hemma vid kss igen vid femtiden.

I morgon ska vi ha studiedag på jobbet så vi börjar inte förrän kl 08. Skönt att slippa stressa på morgonen.
Hur har er tisdag varit då varit då?
tjing och kram


En kväll i bilars tecken

När jag skulle starta bilen i dag efter mötet på jobbet för att ta mig till mötet i skolan så suger kopplingspedalen sig fast i golvet och jag får inte loss den. Vad göra? Jag ringde min man som kom och hämtade mig. Vi hann till mötet vilket var skönt. Väl hemma så går telefonen varm på Daniels mobil. Vi satte ut våran gamla volvo 440 på blocket i går och den var populär. Kommer en kille nu och hämtar den. Vi skyndade i väg och hämtade den trasiga bilen för att köra den till verkstan och sen i ilfart till min syster där vi turligt nog kunde låna en bil annars hade vi ju stått helt utan i morgon bitti. Så nu kör jag en liten Toyota ett par dagar.

Blir ju ca 6000 kr i reparations kostnader vilket är mindre kul, men vi är verkligen beroende av bilen så det är bara att bita ihop. På fredag får vi hämta den lilla Renau Clion vi köpte så nästa vecka hoppas jag att vi ska ha 2 bilar igen.

Hur har ni det med bilar. Är ni också beroende av dem för att få vardagen att gå ihop?
Har ni nya eller gamla? Skruvar ni själva eller lämnar ni bort det?
På de nya bilarna kan man ju inte göra så mycket själv som man kan på de gamla men sen ska man ju ha kunskapen och tiden att liggga under bilen och meka. Jag kan byta däck, fylla på olja och lite smått men allt annat lämnar jag till min man eller oftast till verkstan.

Ha fortsatt bra kväll allihop
tjing så länge.
kram


Måndag igen

Det är inte klokt vad veckorna går fort. Redan ny vecka. I dag ska jag in till jobbet på kollegial handledning kl 13 och efter de ska jag på ett möte med Oscars fröknar. Har redan lämnat Oscar till skolan och Matilda ser just nu på Barba pappa vilket är hennes favorit just nu.

Har precis beställt 3 st tröjor till mig som ska komma i mitten av oktober. Har ju inte så mycket att ta på mig nu när hösten/vintern gör sig påmind. Jag tycker om att handla via nätet det är enkelt och bekvämt och man slipper stå i en trång provhytt att prova. Byxor och skor brukar jag dock köpa i affären efter som det är svårare att få rätt storlek och passform. 



 Vad tycker ni?
 Handlar ni från nätet eller köper ni det mesta i affären?

Nej nu ska jag avnjuta en kopp kaffe till innan jag ska hoppa in i duschen och försöka få till mig så att jag ser lite vettig ut.
Kram



Vinden

I dag har vi påbörjat en utrensning av vinden och källaren. Så mycket grejer, det är inte klokt egentligen.
Hittade gamla cd sivor som jag inte lyssnat på men vilken kick det är att lyssna på dem. Jag känner hur jag livar upp av den gamla goa musiken. Nu kanske ni undrar vilken skiva det är jag spelar nu. Ni kommer inte tro det men det är " Shake that Booty" lyssnade på den mycket när jag tränade 7 dar i veckan. Hoppade då hopprep 15 min om dagen det ni och jag kan känna energin i låtarna. I dag kan jag vara glad om jag orkar hoppa 5 minuter.

Vad gör ni denna söndag då?
Kram


After Work

I går halv fem väntade jag utanför Harrys i stan. Visste inte om det skulle dyka upp någon eftersom jag visste att några var sjuka och några jobbade extra. Hade inte behövt vara orolig vi blev i alla fall 4 st som käkade av taccos buffèn, drack drinkar och pratade om ditt och datt. En trevlig kväll. Daniel var också där men han satt med sina jobbar kompisar. Vi tog dock nio bussen hem eftersom vi visste att morgonen blir tidig med barnen och att jag skulle köra till simskolan i dag. Jag som inte varit ute på länge provade 2 nya drinkar en med fläder och en med rabarber. Riktigt goda sen avslutade jag med en hot shot mumma.

Jag fick många skratt och det var huvudsaken.

I dag har vi inte gjort så mycket eller ja vi har köpt en bil. Det visade sig vara min gammla barndomskompis mamma som sålde sin bil så det var roligt att träffa henne igen. Vi får den om en vecka ungefär och det är en blå Renau Clio.
Perfekt för D att pendla till Lidköping i. 

Oscar simmade och kämpade på han är duktig.Matilda gick med pappa på stan under tiden och handlade kläder till honom. Han behövde lite nya nu när han ska byta jobb. 

På eftermiddagen var vi ute på lekplatsen och lekte. Riktigt skönt vdäer i dag faktiskt. 
Nu ska jag mysa med min älskade familj en stund. 
Ha en underbar lördag kväll
kram  


RSS 2.0