Välkommen till lunch:)

Så här ser det ut hemma hos oss just nu:)

Det är lunch dags. Ljusen är tända, Matilda och jag har lagat en god höst rätt som vi fick av min goa svägerska för över ett årsedan.
kram


Nu ska här städasEn sådan här golv mopp med tillhörande hink anskaffades för ett par dagar sedan. Nu ska det städas här hemma (när jag är bättre). Hoppas den är bra ska bli kul att testa den faktiskt.
Någon som testat den?
kram


Vi tjejer

Vi tjejer kan och orkar allt eller. I går fick jag ett utbrott. Mådde skit, hostade så lungorna nästan flög ut, febern steg och en skallebäng som heter duga. Gubben började också bli dålig på förmiddagen och kl 13 var han liggandes. När så kvällsmaten skulle lagas var det jag som stod där och fixade men helt plötsligt fick jag ett utbrott nej nu j-vlar få de andra hjälpa till. Det slutade med att Oscar stekte kött och hjälpte mig medans Matilda servade en dålig pappa i sängen för han var ju jätte sjuk... GRRRRR

Ja ja jag vet han blir verkligen jätte dålig så efter ett tag lugnade jag mig och insåg att det är nog så att vi tjejer/kvinnor/mammor orkar och kan så mycket mer... :)..

kram


Äckligt

Trodde jag klarat mig. Har bara haft lite hosta inget märkvärdigt utan det har funkat. Så i natt kom allt. Hosta så jag nästintill kissa ned mig och jag vill inte ens säga vad som kommer upp men det är illgrönt och så äckligt.. Så det blir ytterligare en karens dag för mig :(
Tur man har alla möjliga sorters hostmediciner och slemlösande saker hemma:)Vad gör ni i dag då?
kram


MummsSåna här har barnen och jag bakat och mummsat på i kväll...
vad gör ni för skoj då?
Kram


Klätterapa

Jag har en lite klätter apa nämligen min son. Han är så otroligt vig och smidig, önskar att han fått det från mig, men så är nog tyvärr inte fallet då jag är vig som ett kylskåp. Det är så underbart att se hur han helt orädd men säker på sin sak klättrar. Väggen på arena badet i skövde klarar han så snabbt utan att trilla ned i det kalla vattnet.

Härligt är det även om jag i bland blir lite kraj  när jag hittar honom nästan högst upp i björken:)


En bild från förra vintern:)
kram


Vab

I går och i dag har jag vabbat (vård av barn) då min lilla prinsessa har en fruktansvärd hosta. Hon har nu fått både mollipect och cocliana.. Så nu hoppas jag hon ska bli bättre.
Hur har er dag varit då?
kram


Barn kan

Alla barn kan olika saker, alla ser de olika ut, alla har de sitt sätt att uttrycka sig på, alla är de nyfikna på saker, alla barn är duktiga på något det gäller bara för oss vuxna att ta oss tiden att se dem.
 
I dag har min dotter visat att hon är intresserad av att skriva . Hon har skrivit lappar till mig, sin pappa sin storebror och en vän att hon älskar oss. Alla bokstäver var inte på rätt ställe och en del var åt fel håll men gud vad duktig hon var och vad glad hon var att få visa oss dessa. Jag blev så stolt och så varm inombords..

Min son han visade att han gärna ville hjälpa till så han dammsög hela huset och plockade in i sitt rum. dessutom fick jag höra att jag var världens bästa mamma:)

Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna dessa underbara barn.

så glöm inte att ta er en minut extra och se alla barn
kram på er


Skolor

Hur har ni gjort med era barn? Går de i den vanliga kommunala skolan eller går i montessori eller någon annan form?
Har tittat lite på montessori och det verkar rätt bra tycker jag..
Kom gärna med tankar och ideer om skolan ..Kram:)


Varför

funkar det inte.. Har gjort ett inlägg tidigare med bilder från turkiet men det verkar inte funka..
trist:(
kram


Längesen sist...

Ja nu är det väl en månad eller mer som har passerat sedan sist. Här har livet haft sin gilla gång med massor av saker att göra. Har inte haft tid eller ork att blogga funderade på att lägga ned det men jag gör ett försök till..

Sen sist har vi varit på en spännande semester resa till Turkiet. Vi hade fint väder de första dagarna sen fick vi avnjuta fyrverkerier på kvällarna i form av blixtar på himmelen. Det var trots det dåliga vädret skönt att byta miljö, bara vara och slippa det vardagliga .


så härfina dekorationer var det på sängen när vi anlände...


Lite paus..


Lekplatsen.Banan plantor utanför rummet...

Härlig buffe..Utanför vår altan när det regnat här var det tidigare super torrt..oscar i sin nya spindelmannen dräkt..Oscar och Matilda Vi vadar oss fram till frukosten...Hoppas ni har det bra
kramRSS 2.0