Oj oj oj

Säger bara det i går kväll när min klasskompis och jag skulle sätta oss och mata in en massa data för att köra x antal  t-test så hade den datan vi skulle mata in försvunnit. Kände bara för att börja gråta! Sms.a vår handledare som svarade vi tar det i morgon! Så i morse började vi om och nu har vi äntligen lyckats köra testerna. Ska erkänna att detta håller på att knäcka mig, håller på med det dygnet runt och då menar jag dygnet runt för jag drömmer om dessa tabeller och hur vi ska göra! Vi beslöt i dag i alla fall att vara lediga i i kväll och i morgon för att köra igen på nyårsdagen på eftermiddagen. Vi ska nu skriva resuktatet, designen, analysen, metod diskussionen samt resultat diskussionen innan den 6; e januari. Min handledare sa i dag att hon tagit ett drastiskt beslut nämlien att aldrig befatta sig med statistik mer utan bli nunna:) Hon har i alla fall lite humor.

i dag var Oscar hos Emilia och lekte i flera timmar och de hade haft jätte skoj. Tyvärr har han fått förkylningsblåsor på tungan så han har jätte ont i den. Matildas öra börjar dock bli bättre alltid lite positivt.
i morgon är sista dagen på detta året, man undrar vad som väntar en nästa år?
Ha en bra kväll allihop
Kram

Wii

I går kom Daniel hem med tv-spelet wii han införskaffat. Så vid halv tio i går kväll tog vi oss en match i boxning, en i golf och en i tennis. Boxningen var klart roligast och på andra plats kom golfen. Blev nästan svettig av att boxas faktiskt:) Hade mycket agritioner som skulle ut också så det var ju lite kul sätt att bli av med dem på.

Matilda har haft ont i örat i natt så något sova har det inte direkt blivit om man inte räknar de 3 timmar jag fick sova. Nu ska jag börja med d-uppsatsen igen och efter gårdagens opponentskap så har mer att göra ä'n någonsin. Så ni som vill kontakta mig de närmsta dagarna får nog maila mig i stället för där finns det en chans att jag hinner kolla..
Ha det bra
kram


God morgon världen

Sitter nu här framför datorn igen ska börja om tio minuter och ladda inför opponentskapet som vi ska ha kl 08:30.
Matilda ser på tv och Daniel har inte gått upp än. Han ska ta Matilda till den öppna mottagningen kl tio så att de får titta i hennes öra och eventuellt skriva ut penicillin. Håll tummarna för att hon slipper medicin, hon har ju ätit så många kurer nu under hösten.
Undrar om min lilla pojk vaknat ännu, vore det inte gott om han fick sova lite längre i dag?
Tjing så länge


Ingen Oscar hemma



ikväll är inte oscar hemma. Han sitter just nu och myser med mormor och Bo i soffan och ska sova där i natt. Han har ringt och sagt god natt och mitt hjärta saknar honom.

Annars har jag som vanligt suttit med uppsatsen och det känns som att all min tid går åt till den. Barnen märker det också och daniel säger att han är ensamstående med 2 barn. Som tur är (hoppasa jag i alla fall det beror ju på om vi blir klara) så är det bara 1 vecka kvar sen ska den in och då blir det lite lugnare.. Hade jag vetat detta hade jag aldrig gått utbildningen det är så segt att skriva denna uppsats och jag känner mig helt dum i huvudet ibland!
Nej nu ska jag försöka hinna med min man lite
kram och god natt på er


Lilla Matilda



Stumpan hade ont i örat i natt. Då hon är snuvig fick hon lite Nezeril och alvedon. Sen har hon inte klagat över örat under dagen men hon reagerar när man rör örat. Sa till Daniel att vi får åka in till vårdcentralen i morgon så de får titta men i kväll kom hon till mig och då rann det grönt var ur örat som luktade apa!
Ringde jouren för att kolla men det var inget att göra utan vi får åka till vårdcentralen i morgon så hon får penecillin. Stackars min lilla teva. Sen när hon ska lägga sig säger hon att hon har en apa i örat och att vi ska ta bort den ( hon har hört oss säga att det luktar apa) stackarn fick förklara att hon minnsan inte har en apa där men att det luktar illa. Inte lätt att förstå vad vi vuxna säger alla gånger:)
Kram


Bilder







Det var lite julbilder från oss!
kram


13 timmar framför datorn!

Nu  har jag suttit 13 timmar framför datorn med min D-uppsats och inte är jag mycket klokare av det. ögonen svider , magen krånglar och huvudet dunkar! Visste inte att man måste vara statistiker för att kunna analysera datan man fått in. Har även förstått i dag att våran diskussion bygger på 2 teorier som vi ska sammanföra Ajzen (1991) och parish! Spännande va eller kanske rena grekiskan! Ja så rolig har min dag vait i dag hur har er dag varit?
kram

Juldag

I dag sov barnen ända till sju men vi låg och drog oss till halv nio innan min mage skrek efter kaffe!
Sen myste vi fram till kl 11 då vi åkte in till stan. efter att ha handlat åkte vi till mon morbror i Tidaholm och hälsade på. det är så mysigt att komma dit. De har så mysigt hemma hos sig och det är så lugnt där! lilianne bjöd som alltid på riktigt goa kakor och kaffe. Tänt den öppna spisen hade de gjort och i vedspisen brann det också så där satt vi och bara njöt medans snön föll utanför.
att köra hem var inte lika roligt eftersom det inte var skottat men Daniel körde lugnt.
Nu ska vi mysa lite framför tv:n.
ha en bra kväll
kra 

Julefrid

Tänk så mycket förväntningar och så mycket man har planerat inför julen och så är julafton över på bara en sekund (känns det som). Jag hoppas alla ni som läser här fick en fantastisk julafton.
Är så gald över att vi äntligen fick en vit jul:) Det känns som verklig jul när snön ligger helt vit över marken.

Vi började vår julafton kl ´06.10 när barnen vaknade. De sprang ned och tittade om tomten varit här och lämnat något under granen. De skrek av glädje och kom upp med varsitt paket. ( En tradition sedan jag var liten att man alltid fick ett litet paket på morgonen. Oscar fick gormitti gubbar och matilda en Fifi docka som sjung godnatt visor. Sen myste vi lite i sängen innan det blev en julfrukost med tomtegröt. Sen var det mycket förberedelser, Daniel städade, jag lagade omelett, skar prinskorvar, gjorde ägghalvor, skar upp sirapslimpa mm. Vid tio smet oscar och jag ut och satte upp 8 st tipspromenad frågor som jag fixat till barnen. Kl 10:30 kom min kusin och hennes kille och efter en stund kom de med en helt underbar nyhet! DE SKA HA BARN! Vilken härlig nyhet.
Vi drack lite glögg och Rebecka fixade såsen till köttbullarna. Sen droppade övrig släkt in en efter en totalt blev vi 16 st här över dagen. Det var Rebecka, Niklas, Daniel och jag som basade i köket. alla hade tagit med sig lite julmat var men vi var de som stod för logistiken så att allt blev varmt och kom fram på bordet. när alla tagit sig mat och satt sig kom Daniel på att vi glömt ta fram sillen, så den fick de ta på andra sittningen.
Sen hade vi lite lugnt min syster och hennes man tog med barnen ut i pulka backen och gick tips promenaden. vi andra fixade undan all disk. Sen berättade vi julevangeliet för barnen. Tycker det är kul om de vet varför vi firar jul så Emelie och jag satte barnen framför julkrubban vi har och så berättade vi vad som hände och varför vi firar jul.

Nog om detta till slut kom tomten och i år var det Emelies kille som fick dra sitt strå till stacken, han gjorde det jätte bra! Alla klappar delades ut på 5 min så det blev lite rörigt men barnen älskade det och vilka fina saker de fick:)

Givetvis glömde vi ta några kort så det kan jag inte bjuda på men jag tackar alla som firade jul med oss för att ni ville komma! sen tackar jag återigen för allt fint ni fixat  till barnen! Kläder, leksaker mm.Tack så hemskt mycket..
Ha en under bra juldag
kramis från mig och min familj


Hipp Hipp Hurra

I dag av (alla dagar) fyller min älskling 32 år. Vi uppvaktade honom med ett litet paket i morse och en dajmtårta till förmiddags kaffet. Det stora paketet får han i morgon när övrig släkt är med. Stort grattis min älskling på din dag:)
kram

Jag lever men har inte haft tid!

Har inte haft tid att blogga de sista dgarna. Har hållt på från kl 06-23:30 varje dag med d-uppsats, julpyssel, pulka åkning med mera. Här kommer lite bilder.


Marsipanfigurer vi gjorde under vår julpysselhelg.


Pulka åkning på billingen




Grillade korv ute i kylan gjorde vi också..



En egen liten trollskog var det någon som gjort där vi grillade:)



ha en bra kväll allihop
Kram


Sirapslimpa

(bild tagen från www.matklubben.se )

I eftermiddag har barnen och jag bakat 4 st siraps limpor och de ser nästan ut som på bilden ovan.
Min mormor  bakade alltid siraps limpor till jul och det var det bästa jag visste. Tyvärr vet jag inte hennes recept men jag provade ett recept från matklubben.se på sirapslimpor från skärgården så får vi se hur de smakar.

Annars så har det varit en dag som alla andra med D-uppsats. Sitter hela dagarna och sliter vårat hår eftersom vi ännu inte förstått hur vi ska analysera våra svar och hela arbetet ska vara klart helt den 6 januari, Var inte långt i från tårarna i dag faktiskt känns som att vi aldrig kommer hinna och jag vill ju inte gärna vänta med att gå upp med den heller..

Barnen mår bra och jag kan bara tacka för att de finns i mitt liv. de får mig att må så bra. Matilda kom och viskade i mitt öra i dag "mamma jag har saknat dig". Då blir hela jag varm.

Daniel fick en positiv nyhet i dag som jag hoppas på, vill inte tala om vad riktigt än men det var i alla fall en väldigt positiv sak.
Hur har er dag varit då?
Kramisar från mig


Tävling

Min svägerska har en tävling på sion blogg där man kan vinna snap-on (hårförlängning).
Så klicka här http://www.zara82.blogg.se/  klicka er vidare till inlägget " tävlingen" och var med och tävla ni med!
Kram


Vit Jul????

Äntligen har det kommit snö! NU undrar jag och hoppas att vi får ha den kvar över jul så att deet blir en vit jul. Vad tror ni?

Snö lyktan jag och Oscar gjorde som lös hela kvällen

Snölyktan Oscar och jag gjorde som lös hela kvällen.



Här drar oscar Matilda på bobben! De älskar att åka pulka och bobb. Så i går blev det en runda runt byn och nu på morgonen fick jag dra bobben och pulkan till dagis. Hoppas det kommer lite mer snö så vi kan ta en dag i pulka backen.
Kram


Faktor analys och indataområde?

Tar nu en kaffe paus från faktaanalys, indataområde mm. Sliter mitt hår för att förstå allt det här. Vår handledare i D-uppsatsen säger glatt ja men har ni bara gjort er faktor analys så har ni ju resultatet! Jag in snabbt och tittar i programmet exell och hittar under dataanalys faktiskt just faktor analys. Glad i hågen försöker jag skriva indata men icke sa nicke får hela tiden upp felmeddelanden. Vad gör jag för fel??? har nu mailat arbetet till Daniels kompis som är betydligt bättre på exell än vad jag är och hoppas på att han kan hjälpa oss!
Ja så ser min morgon ut! lite rörig va?

En härlig sak är i allafall att det faktiskt snöar ute:) Kanske kan vi bege oss ut i pulka backen snart.
Kram


Måndag

Så var det måndag och jag känner mig helt överkörd, slut. Var inne på jobbet och kollade om jag kunde få lite mer semester så att jag kunde vara ledig veckan innan våran resa till Teneriffa och förmodligen gick det bra hela veckan utom 1 tur så den får jag väl jobba då!
Har alltid haft teorin om "att det ordnar sig" men nu känner jag mig faktiskt nere ordentligt. Så det kan hända att min blogg lust minskar lite eller tvärtom jag vet inte vi får väl se.
Nej nu ska jag inte gnälla mer utan hämta mina underbara barn. Det är tur att jag har dem:)
kram på er alla

Lite mera

hittade även en bild på Matilda



Bild från när vi var på lusse firande på hennes avdelninpå dagis.


I dag är det ju Lucia. Har dock inte tittat på någon Lucia än tidigare år har jag gått upp och tittat på tv:n men i år har jag inte ens tittat vilken tid det är. Ska gå ut och gå lite snart tänkte ta Matilda i vagnen och gå till kyrkogården och tända ljuset på mormor och morfars grav och sen gå en runda runt omkring i bygden.

Oscar sov ju hos sin farfar i natt, har saknat honom massor men han kommer hem framåt lunch. Kl 14 i dag är vi bjudna till ett par vänner på lite glögg, det ska bli kul.
Ha en bra dag allihop 
kram  


För mig själv!

Den 23 december kl 09, har jag bokat in något bara för mig själv. Något som jag fick i födelsedagspresent av min kära man men inte tagit mig tid till förrän nu! Så vad är det då? Jo det här


Spa
(Bild tagen från www.billingehus.se)

En klassisk ansiktsbehandling a 50 min på just billingehus. Ska verkligen bli skönt!
Kram  


Bandyskola

Som tidigare nämnt var jag med Oscar på bandyskolan i går. Han var så duktig gjorde köttbullen. Han springer met på skridskorna men emellanåt glider han fram. Alla barnen kämpade på. De är på isen i en heltimme så de är verkligen duktiga:)



Många vurpor blev det men han tog sig upp själv.

Det var många barn på isen är förvanad över att det inte blev mera krockar.

Tjing


Ny dag igen

I går kväll var grannen och hans pojk över. oscar och han lekte jätte bra hela kvällen ända tills de skulle gå hem och då var kl 21:30.

I dag ska jag med Oscar på bandy skolan. Ska bli spännande eftersom jag aldrig varit med förut. Efter det så ska vi Skjutsa Oscar till farfar där han ska sova över i natt. Han är så stolt över det och frågar hela tiden när vi ska åka till farfar. Sen får vi väl se vad dagen bjuder på för spä'nnande men i kväll tänker jag i alla fall slå in alla julklapparna..
Kram så länge

Fredag

I morse var vi uppe tidigt eftersom de hade Lucia på Oscars dagis kl 06:45. Oscar valde länge mellan att vara tomte eller stjärngosse men tomten vann.



Detta var det enda kort jag vågade lägga ut på bloggen eftersom jag inte vet om alla de andra föräldrarna vill att deras barn ligger ute på min blogg. Daniel tog nämligen på hela gruppen men inget på bara Oscar,
De var i alla fall jätte duktiga och sjung för glada livet. Så det blev en bra start på dagen.

Efter lusse firandet bar det av hem och räkna statistik till det svartnade för ögonen, men nu tar jag paus ifrån det tills i morgon.

daniel badar nu med barnen efter att vi ätit taccos. I dag fick jag hjälp av Oscar han dukade fram allting och gjorde det så fint. Han är verkligen duktig..
Ha en bra kväll nu
tjing


Trött

Är jätte trött i dag. kan baro på att jag sovit dåligt i natt. Matilda hade ont i tungan (förkylninsblåsor på tungan) så hon hade svårt att sova. Hon hade ingen feber och ville bestämt gå till dagis så det fick hon göra även om jag först tyckte att hon kanske skulle vara hemma eftersom hon sovit så dåligt. Jag sa till fröknarna att de fick ringa om de såg på henne att hon inte orkar. Mitt huvudet dunkar och känns tungt. Håller på med statistiken i vår D-uppsats och det tar på krafterna, finns det verkligen folk som tycker det är roligt?

I går var min syster hemma och hade världens huvud värk. Hoppas du mår bättre i dag syster yster och var rädd om dig. Du vet att du betyder allt för oss:)
Nej tillbaks till statistiken
Tjing

???

Kom inte på någon rubrik faktiskt så därför frågetecknen.

har i dag inhandlat en present/julklapp till Daniel (han fyller dagen innan julafton). oscar gick direkt till en kompis efter dagis i dag så han har inte varit hemma än men kommer väl snart. Matilda myser framför tv:n och jag passar på att blogga lite:)
Har precis satt in en potatis gratäng som vi ska ha till middag i dag. Daniel ligger i badet.

Tack mamma för lunchen och skjutsen i dag:) Var jätte kul att träffas lite själva..
Ha en bra kväll allihop
kramisar

God morgon allihop

Vilken härlig morgon. Vaknade vid 06:05 av att matilda kom in till oss och säger " god morgon mamma, är det tidig morgon nu? ". Givetvis kan man inte bli annat än glad. Väckte Oscar försiktigt och kliade/masserade honom på ryggen lite. Sen bryggde jag kaffe, tände ljus och åt lite frukost medans barnen öppnade sina choklad kalendrar. efter att ha lämnat de små grynen på dagis så njöt jag av den härligt kyliga luften på vägen hem. Nu ska jag kika på min uppsats igen och se om det går lättare i dag.
Vad ska ni göra för kul i dag då?
Kramisar:)

Lättare sagt än gjort

Håller nu på med D-uppsatsen för fult. Ska sammanställa svaren vi fått på vår enkät som vi skickat ut tidigare i höst, detta är lättare sagt än gjort och nu har vi kört fast lite så vi ska nu invänta svar från vår handledare.
Inget kul


Bogsering av bil

Kl 15 ringde far min och sa att hans bil stannat så jag fick komma och bogsera honom. Sagt och gjoer så tog jag gamla bettan (volvo 440) och mötte upp honom där han stod vid vägkanten. Dock hittade vi inte vart vi skulle fästa bogser linan och när vi väl insåg vart det var så hittade vi inte kroken vi var tvungna att skruva dit innan vi kunde fästa linan. Efter lite ord och skratt hittade vi kroken och kunde fästa linan. Vid detta laget var jag svart efter att ha legat på marken. sen körde vi. 2 gånger lossnade linan men det klarade vi, ljuset på pappas bil slocknade så det fick vi köra utan. Sen hittade vi inte riktigt till verkstan så vi var tvungna att vända bilen eftersom vi trodde vi kört för långt. Efter ett samtal visade det sig dockl att vi varit på rätt håll så det var bara att vända tillbaka bilarna igen. Detta på en liten grusväg så det var inte helt lätt. Där stod jag mitt i vägen, med bilar som kom från båda hållen och ville förbi då ringer Daniel och är stressad över att han inte hittar vad Matilda ska ha på sig. Sen hade kaffet jag satt på runnit ut över hela köksbänken. Kan det bli bättre?
Till slut kom vi i alla fall fram till verkstan och jag fick skjutsa hem pappa. Trots detta lyckades jag hinna precis till dagis kl 17 då lucia firandet började dock var jag skitig:)

Det var jätte mysigt på dagis och barnen är så söta. Tyvärr hade vi glömt kameran så jag kan inte bjuda på några bilder.
Nu ska jag fortsätta med D-uppsatsen.
Kramis
             Ps Vad pappa ville resonera med mig om fick jag aldrig veta i dag DS

Neddragningar inom vården!

Har så svårt att förstå detta men det ska skäras ned inom vården hela tiden. Fattar inte politikerna som sitter på sina höga hästar att det drabbar patienterna. Blir bara så arg.
Våra avtal har gått ut på jobbet och det innebär att vi nu inte får någon nattkvotering längre. Vi ska arbeta natt, dag, kvällar och helger allt på en vecka.

Hur många inom andra yrken än vården är det som arbetar tillexempel 1 natttur 2 dagturer och så en lördag kväll på en vecka? Kan ni förstå att det sliter på kroppen både fysiskt och psykiskt. Får vi någon lön då för att vi gör detta? Nej inte om man jämför med tillexempel industrin om har skifttillägg och mycket mer ob .

Det är tur att man brinner för sitt yrke men frågan är hur länge kroppen orkar växla så med tiderna.
ja det var bara lite funderingar
Tjing

D-uppsats

Nu sitter jag med min D-uppsats och går igenom alla svar vi fick på webbenkäten vi skickat ut. Det är ganska kul faktiskt men väldigt mycket jobb. Vi ska ha handledning nu kl 14 och sen skulle min far komma hit kl 15 för han ville "resonera" lite, om vad vet jag inte men vi får väl se.
Kl 16 ska jag hämta barnen och kl 17 ska vi på lucia firande på Matildas avdelning med egen fika korg så det är full rulle i dag ( är det något annat nån gång?).

Verkar som att min kompis kommer hem i Januari ska verkligen bli kul att träffa henne, för det hoppas jag att vi sk afå till.

Ha en bra måndag
kramisar från mig

Med på dagis





I dagvar jag med Matilda i två timmar på dagis. Hon tyckte nog att det var lite konstigt att jag inte gick på en gång men hon vande sig vid att jag var kvar efter ett tag. Det var verkligen kul att vara med. Hon är så go min lilla teva.
kram


Mycket gjort på morgonen

I dag gick vi upp kl 07, barnen hade då varit vakna sedan kl 06:05 så jag kude inte be dem ligga och vänta längre. Så öppnades julkalendrar och frukost åts. Vi tände det andra ljuset och bara myste. Sen drog jag i gång och bakade tekakor och rågkakaor samt att jag har lagt havregrynen i blöt till havrekexen som jag får baka ut i kväll. Snart kommer mamma och Bo för att kika på vårat badrum och ta en kopp kaffe. Barnen har lekt så väldigt bra nu på morgonen men nu har jag satt dem framför tv:n så att de får lugna ner sig lite..

En arbetskamrat skrev på sin blogg om hur hon kom att tänka på sin fröken hon hade på lågstadiet och hur hon påverkat henne i olika saker. Tänk vad olika fröknar kan vara, min fröken på lågstadiet hette Solvig och hon var världens mysigaste. Hon började alltid dagen med att spela lite piano och hon var helt och hållet genom snäll. Henne saknade jag mycket när jag började mellanstadiet. På mellanstadiet hade vi två klass lärare. Åke och Ingela. Åke var jätte snäll fast samtidigt lite hård när det väl gällde och det var väl kanske bara bra. Ingela var lite hårdare tyckte jag men samtidigt så var det skönt att hon var bestämd. Henne hade vi i musik minns jag eftersom hon även ledde kören jag sjöng i på fritiden. Ja tänk vad lärare sätter sina spår och jag kommer nog aldrigatt glömma dem faktiskt. På högstadiet och gymnasiet hade man ju så många olika lärare men de flesta finns nog kvar i mitt minne.

Nej hopp nu ska jag sätta på kaffet.
KRAM


Lördag

I dag tog v det lite lugnt på morgonen. Sen var Oscar på bandy skolan en stund och efter det var det inplockning av tvätt och lite städning som gällde. Kl trevar vi bjudna till mamma för att barnen (mina och min systers9 skulle plocka fram alla tomtar som mormor har och hon har massor. Vi blev även bjudna på tomtegröt till kvällen. Tack mamma för en trevlig kväll:)

Fick faktiskt detta av mamma,



Julklklockor!
Gissa om jag bev glad. Har letat över allt efter såna. De har en speciell betydelse för mig. Minns så väl när jag var liten och vi satte en sån här klocka vid varje dörr och jag tyckte de var så fina:) Nu har jag satt upp 4 st här hemma. Tack mamma:)

Hittade även denna



som också är lite nostalgisk för mig. 12 år gammal var jag när jag virkade denna och gav till min mamma i julklapp! Mamma har hängt upp den varje år sedan dess.

nej nu ska jag och mannen se en film tror jag.
Kram


Dagen

Slutbedömningen gick bra i dag och nu är min VFU slut. efter praktiken var jag och inhandlade en svart tvättkorg till badrummet, blev riktigt bra. Sen var jag och barnen och fikade hos Monica där vi blevbjudna på en nybakad kladdkaka och pepparkaka. Super gott och riktigt trevligt att träffas:) Tack gumman!
Oscar var dock livrädd i börjag för deras goa hund Minitass. Fast precis innan vi skulle gå hem så vågade han till och med klappa henne lite...

När vi kom hem plockade vi fram alla tomtarna. Så nu har vi tomtar lite varstans och en julkrubba på brudkistan i gillestugan. Vi ska väl snart ta och göra lite kvälls mat. Får se vad det blir i kväll..
Hoppas eran fredag varit bra..
Kramis


Mer Julstök







Kram


Födelsedags barn

I dag fyller min äldsta kusin år:) ett fyrfaldigt leve för honom. HURRA, HURRA, HURRA ,HURRA.
Det är inte så ofta jag träffar honom han bor med tjejen nere i skåne men jag hoppas jag hinner träffa honom lite i helgen efter som han kommer hit till far sin då.
Så Joel om du läser här så hoppas jag verkligen du får en bra födelsedag..
Kram


Jul apelsiner



I dag är jag kom hem så gjorde barnen och jag dessa som jag kallar julapelsiner. Det är nejlikor man saätter vid de röda banden och det doftar ljuvligt. Hängde dem sedan i köksfönstret. Denna tradition har jag fått efter min mamma, jag minns hur vi varje jul gjorde såna här apelsiner och ja jag tycker inte det blir jul utan denna doft.

Jag blev också lite inspirerad till att göra denna





en bordskrans med värme ljus i. Den har jag ställt på våran " Bar " nere i källaren. Blev rätt mysigt när man tände ljusen..



Annars har det varit full rulle i dag. I morgon är sista dagen på min praktik det känns faktiskt lite konstigt. Har trivts bra på skolan där jag är. Fast det ska också bli lite skönt att få fortsätta med d-uppsatsen.

kram


Ätit ute

Kom nyss hem efter att ha varit ute med min härliga syssling och ätit. Vi gick till Voda här i skövde vilketvar ett toppen ställe. Jag tog en Ciabatta med grilladkyckling och soltorkade tomater mm. Super gott var det och till efterrätt blev det en snicker kaka med kaffe. En jätte trevig kväll har det varit och precis vad jag behövde.

Min syssling och jag är lika gammla och vi lärde känna varandra på gymnasiet då vi hamnade i samma klass. Först visste vi inte att vi var släkt men det visade sig snart. Jag har alltid beundrat henne och hon är jätte härlig.
Hon har kämpat sig fram och verkligen lyckats. Vi ses inte så ofta men har ändå alltid lika trevligt när vi ses...
Är glad att vi lärde känna varandra där på gymnasiet:)


Annars har dagen bjudit på lite hälsosamtal med några elever mm. dagen började dock inte så lyckat då jag och barnen inte kom in i bilen i morse, den hade totalt frysit igen. Efter att ha kämpat en halvtimme fick jag ringa Daniel som fick komma hem med den andra bilen. Han lyckades still slut få upp bilen och tog sen den till sitt jobb. Jag blevbara 40 minuter sen men min handledare förstod precis eftersom hon också haft lite problem att komma in i sin bil på morgonen.

Ha en bra kväll
Kram


Morgonen

När Oscar vaknade i dag och kom ut ihallen där adventskalendern med paket hänger skriker han " Matilda tomten har kommit med paket i natt"  I paketet var det varsitt svett armband.) De blev jätte glada faktiskt.

Har vari trött i dag, börjar bli förklyld tror jag. Barnen ser just nu på Bolibompa och snart ska jag bänka mig bredvid dem för att se årets julkalander i tv.n. Hoppas den är bra i år.
Ha en bra kväll allihop
kram från mig


Dörrkrans





Så här såg det ut i vårat kök lite tidigare i dag. Jag hämtade barnen lite tidigare i dag och så gick vi ut och plockade lite Tallris. Sen gick vi hem och gjorde denna fina dörrkrans. Oscar har satt dit rönnbären (som vi plockade utanför barnens dagis) och Matilda såg till att det kom lite vitt glitter på. Så nu hoppas jag att alla som kommer och hälsar på känner sig varmt välkomna när de möts av denna krans hängande på dörren.
Kram


RSS 2.0