Huvudvärk

I dag har jag en sprängande huvudvärk. Hoppas den släpper snart!
Var på stan på förmiddagen och shoppade 2 par skor var till barnen, strumpor och fingervantar till Oscar ( han har vuxit ur alla sina sockar), mat och sist men inte minst så blev det en ny mobil till mig!
En NOKIA. Eftersom jag brukar lägga upp mina bilder från mobilen här så kan det ta ett tag innan jag lärt mig hur jag gör med den nya telefonen..

I dag är det kungens födelsedag informerade Oscar stolt om vid matbordet;) Han är så go min lille man.
Ska ni iväg på någon eld i dag?
Daniel och Oscar går nog ned till elden här nere vid fotbollsplan själv vet jag inte om jag orkar med denna huvudvärdk och den börjar ju inte förrän kl 21;30 och för mig är det lite sent..

Vi har haft en väldigt lugn dag i dag rent ut sagt har vi inte gjort mer än handlat! Skönt med sådana dagar också
Ha det gott allihop
kram


Ridskola

2 Kvällar i veckan är jag på ridskolan. Det är verkligen härligt att se barnen med hästarna. Oscar har verkligen blivit så duktig. I dag red han helt själv på en stor fjording. Filmade lite med mobilen, hoppas kunna lägga upp den här sen. Ni är välkomna att komma till ridskolan och titta om ni vill. Han rider onsdagar kl 16:45.

kram


Vad?

Har inte så mycket att skriva om. Livet rullar på med jobb och barn. Ska gå på 2 nätter nu och ska snart krypa ned i bingen för att sova lite. Har lämnat barnen på dagis och tagit en Power walk.
Datorerna fungerar nu D fick igång både den gamla och den nya! Han är duktig, vad gjorde  jag utan honom:)

I dag är det ju tisdag och då ska jag till stallet med stora tjejen och efter det blir det brått hem och duscha för att gå på utvecklingssamtal för Matilda och direkt efter det bär det av till sjukhuset för att jobba!
Ha en bra dag
kram


Vilken dag

Har jobbat hela dagen och i morse var jag bara så trött! Jag brukar inte vara det. Jobbet rullade på och det var att göra i stort sett non stop. Kom hem och var med barnen medans Daniel kämpade med våra datorer! TROR NI INTE ATT DEN VI KÖPTE I GÅR KRASCHADE OCKSÅ. det är helt otroligt! Något mjukvaru fel sa de när D var inne i affären, ring supporten men denna är jun stängd på helgerna! Så gissa hur hans humör var i dag:(

Matilda har verkligen testat och retat Oscar som bara den i dag. Sen när vi skulle borsta tänderna fick hon ett hysteriskt utbrott och bara stod och vråla! Hon måste ha varit över trött för så har hon aldrig gjort!

När jag skulle läsa godnatt sagan så fick jag ingen luft helt plötsligt och en strålande värk i ryggen! Till slut kunde jag ta ett andetag men det riktigt kändes som tusen nålar i ryggen. Låg helt lugnt med barnen brevid mig och försökte verka opåverkad men jag fick nästan lite panik! Efter cirka 5 min släppte det då säger Matilda min gullunge Mår du inte bra mamma du måste ha lite medicin !

Ja  barn är härliga. Vet inte vad detta var men jag kanske ska börja vara lite mer rädd om mig själv.

Hoppas eran dag varit bra
kram


Lördag= Jobbat

Hur har er lördag varit då?

Själv började jag jobba kl 07 i morse och jobbade sen till kl 15.

VI har en hel del på jobbet men det funkar.

Efter jobbet åkte vi och inhandlade en ny dator eftersom våran andra havererade i går:)

Känns bra det blev en bärbar 15 tum. Daniel håller på och fixar med den nu. Barnmen har precis somnat och själv ska jag snart nanna kudden jag med eftersom jag börjar jobba kl 07:00 i morgon igen.

Skorna jag beställde via nätet passade inte i hälen så det blir att skicka dem i retur men det var värt ett försök.

Hörs  snart igen

kram


Hos mamma

Barnen sitter nu i soffan och ser på tv med mormor. Jag tar en stund framför datorn. I dag har varit en horibel dag på förmiddagen med en massa testningar av barnen hemma på morgonen!Sen kom mamma och hämtade Oscar och Matilda och jag slappade ltie i stället för att åka till stan.

Hos tandläkaren gick det jätte bra.Matilda satte sig i stolen direkt och gapade så stort hon kunde!
20 tänder hade hon och allt såg bra ut.
Sen fick hon en plansch med en massa djur på med klistermärken till som hon får sätta på ett varje kväll om hon borstat tänderna. Minns ni dem? Hon var så stolt och jag med hon är en underbar unge.

Väl hos mormor fikade vi och sen var vi ute lite men hu vad det blåste kallt.

Ska väl snart åka hem till Daniel
kram


Dagens planer



I dag ska matilda till tandis! Mormor kommer och hämtar Oscar om en stund så ska jag och lillan mysa lite på stan innan tandis. efter tandläkaren så kommer vi också åka till mormor.
Vad ska ni göra i dag då?

Vikten höll sig så totalt har jag gått ned 4,6 kilo nu sedan jag började. Fast det känns segt och det är svårt de mornar jag är ledig då blir det gärna bara kaffe och ost macka i stället för gröt eller fil och sen följer den dåliga starten hela dagen på något sätt.
Men jag ger inte upp
kram


Oscar



Vår underbara kille:)

I dag sopade de gatorna här i Iglstorp och Oscar som är jätte intresserad av allt sprang ut och följde efter traktorn. då stannar han som kör och säger till Oscar att hoppa in. Gissa om det var en överlycklig kille som kom hem och talade om hur det går till att sopa gatorna
kram  


Före och efter



och efter blekning



Lite skillnad, även om jag ser rätt kul ut. Det är inte lätt att ta kort på sig själv med en gammal mobil telefon..
Jag är i alla fall nöjd och trivs med min nya färg. Mamma tyckte det var skönt att jag blev mig lik igen.

Annars rullar allt på. Jobbade kväll i går och ja vi hade att göra. halv nio satte jag mig och tog en Naturdiet shake. Då var jag helt slut och misten gick ur mig. Var hemma vid kvart i elva men kunde inte somna utan låg och läste en gammal Allas tidning.

I dag ska jag och  barnen ta en tur till Aspö gård här i stan och sen mäste vi handla det är slut på kaffet och youghurten här hemma och det är 2 superviktiga saker här i detta hushåll kan jag säga
På återseende
ha en bra dag.


Ronja, datorn, tv-spel och ont i benet

Sitter nu framför datorn, Matilda ser på Ronja och oscar spelar starwars. Matilda skrek i natt och var leden, tog in henne till oss där hon somnade om. Sen när hon vaknade klagade hon på att hon har ont i benet. Hon haltar lite och är väldigt gnällig så hon har nog ont. Kan dock inte se något på benet. När jag frågade henne om hon slagit säger säger hon" ja jag blev ju påkörd av en bil på tenerifffa och skrapade upp benet"
Vart får hon allt i från. Hon blev inte påkörd av en bil?

Vi får väl se om det släpper, kanske är det växtvärk!

Jobbade kväll i går och innan jobbet tog jag en härlig promenad på 40 min runt karstorpssjön i Skövde. Trots blåsten så njöt jag av alla fina vårtecken.
Speciellt en sak tyckte jag såg så härligt ut. På en parkbänk med utsikt över sjön satt ett äldre par (ca 75 år) och höll varandra i handen och verkade bara njuta av utsikten. Så önskar jag att jag och Daniel också kan sitta när vi blir gammla.

Väl på jobbet fick vi slita! Så mångsa barn som vi har inlagda nu har vi inte haft så länge jag arbetat där och fler är på g. Fast samtidigt som det är mycket är det roligt också!
Ha en bra dag
kram


Ljusare

Nu är jag ljusare i håret. Det var en utmaning för min frisör eftersom jag var väldigt mörk. Ska tillbaka på måndag och slinga en omgång till sen är jag blond igen. Känns skönt faktiskt. Har inget kort nu men ska försöka ta ett på tisdag så ni får se..
Ni kanske inte känner igen mig längre.

I går flyttade vi ut pelagonerna i växthuset och pulade lite. Det var riktigt skönt. Sen grillade vi kyckling och potatis och åt detta ute på altanen. Så himla skönt att kunna njuta ute! Eller hur?

I dag är det lite svalare så vi ska försöka fixa golvet i stora tjejens rum. Ska bli kul när det är klart.
Ha en bra lördag allihop
kram


Arg, ledsen och förbannad

Är nu så himla arg, ledsen och förbannad på mig själv.
I tre dagar nu har jag inte brytt mig om vad jag stoppar i mig. Vågen kommer säkert visa plus ett kilo på måndag. Varför ska jag vara så j-vla dum mot mig själv?

Gick en kurs i kognitivbetteendeterapi för ett årsedan för att jag ville komma ned i vikt. Insåg att jag måste ändra mitt tanke sätt och det är inte helt lätt. Maten har alltid i hela mitt liv funnits där som en tröst eller som en glädje. Till och med min pappa sa till mig när jag var där för ett tag sen och vi pratade om min barndom " dig gick ju alltid att muta med mat". Han menade inget illa det vet jag men det visar ändå lite på att maten varit ett bekymmer hela mitt liv.

Vill verkligen inte att mina barn ska få det bekymmret det är väl därför jag är så arg på mig själv.
Nog om klagande nu jag får väl fokusera på de kilona jag gått ned och se till att det blir 17 kilo till. Jag vet att jag klarar det.

Kram


Mot frisören

Snart kommer mamma och passar barnen medans jag ska till frisören och fixa håret. Ska bli skönt att få ordning på burret:)

Annars har jag tvättat, städat och agerat medlare i syskongräl. En dag som alla andra!

Matilda var för rolig i går. Hon var ute och lekte med sin kompis när hon plötsligt drar ner byxor och trosor och kissar rakt ned på byxorna och i stövlarna. Sen kom kommentaren. "Mamma jag hade ingen snopp"
tror hon har sett hur Oscar kissar när vi är ute i skogen. Ja hon är för rolig..
Kram på er och ha en bra dag


Mösseberg













En härlig vårdag med mycket lek. Matilda hittade en kompis så de lekte hela tiden. Jätte trevlig familj verkade det vara. Mamman och jag tog en kaffe i solen medans barnen lekte:)

Hemma ig
en blev det kurra gömma ute och så här tuffa och goa är mina barn







Kort sagt en härlig dag
Hoppas eran dag också varit bra
kram


Utflykt

I dag är barnen och jag lediga och vad passar väl då bättre än en utflykt? Denna gången går den mot Mösseberg i Falköping, ett fantastiskt ställe:) Ska försöka ta lite bilder och visa.

I går blev ingen bra dag mat mässigt. Så nu hoppas jag att vikten stått stilla när jag väger mig nästa gång.
Ha en bra dag allihop..
kram


God morgon och god natt

För er är det väl god morgon men för mig  det snart god natt. har jobbat hela natten men ska snart nanna kudden.

Kram

 


Vår











Visst ser det härligt ut:)

Vi gick ut kl 08:30 i morse och började vårstäda i trädgården. Så nu är hela släpkärran full av löv, kvistar och jord moch trädgården i vårstädad. Känns skönt. Vi åt frukt och drack kaffe ute på soldäck för första gången i år en underbar känsla. Faktiskt så har vi varit ue hela dagen. Gick inte in förrän kl sju nu i kväll. Helt underbart..

En annan positiv sak är att jag lyckat gå ned lite till så totalt har jag nu gått ned 4,4 kg! hurra jag är på g.
Kram


Nät köp

Nu har jag beställt dessa skor

34170 »

Tänker ha dem på jobbet . Första gången jag beställer via nätet (skor alltså). Ska bli spännnde att se om de passar!
Håll tummarna för det:)

På tradera budade jag hem följande

NYA !!!! On the peak softshell Stl 122 ( Varm VårJacka )

Snygg vårjacka

Båda är till Oscar:..

ha en bra dag
kram


Min dag

I dag har vi varit lediga så efter frukosten spelade jag och Oscar tv-spel i 2 timmar medans matilda såg på Ronja röcar dotter. Efter det var det dags för frukt och sen gick vi ut med lite soper till sopstationen
Oscar cyklade



Matilda skulle promt köra vagnen som jag lastat full



När det väl var slängt så passade jag på att kratta upp det värsta i trädgården medans Matilda lekte i sandlådan och Oscar lekte med grann pojken. Sen var det lunch. Själv drack jag mitt pulver men barnen ville ha fiskbullar och makaroner vilket de fick. Sen hann jag plocka in tvätt, dammsuga, plocka undan lite vinterkläder och tvätta lite till innan svärmor kom för att passa barnen medans jag var hos tandläkaren.
Som tur var var det ingen skillnad sen jag var där för 2 år sedan förutom att priset stigit något fruktansvärt. Betalade i dag 917 kr för 31 minuter hos tandhyginist och för 2 år sedan gav jag bara 650 för samma genom gång! Det är inte klokt.

Väl hemme igen fick jag vända i dörren för att hämta min svägerska som inte kom hem då det inte gick några bussar. Sen lagade jag mat medans barnen lekte. Efter att ha plockat undan efter maten så drack vi lite kaffe och sen plockade jag upp i barnens rum. Tio över vi sju läste vi god natt saga och i dag blev det Mickel räv. När de somnat tjugo i åtta tog jag min halvtimmes promenad i regnet, men det var härligt och så här såg jag ut



Hoppas ingen blev rädd för mig! Jag ser ju lite morsk ut(haha) Det är tur att en tid hos frissan är beställd för nu är håret för bedrövligt.
Ha en bra kväll allihop
kram


Ridskola

I dag började Oscar rida igen. Han tycker verkligen det är kul men har lite svårt att koncetrera sig på vad ridfröken säger utan frågar hellre mig men det kommer väl.

Är verkligen kul med hästar. Lite feg är jag när det kommer till de stor hästarna men det släpper mer och mer.
Får väl se om jag börjar rida också kanske man vet aldrig:)

Hade Neo HLN i dag det gick väl ganska bra men jag var så himla trött. Har också haft en himla huvudvärk vilket jag i princip aldrig har så jag var inte på topp. En halvtimmes promenad har jag hunnit med i kväll också känns skönt..

 Läkar besöket gick bra och min lilla kille är nu 117 cm och väger 22,5 kilo, så snart kan jag inte kalla honom min lilla killa mer :(. Han fick även en spruta i dag och han sa verkligen inte ett pip! Han är inte direkt sprut rädd utan mer intresserad. 

Nu ska jag hoppa i bingen snart..
kram
 


Ännu en dag

I dag fick jag gå över til stora barn och jobba. Det var riktigt roligt.
Direkt efter jobbet var jag på ridskolan med stor tjejen och medans hon red läste jag igenom kompendiet för neonatal HLR. Ska gå Neo- HLR i morgon ska bli lite spännande.

I morgon ska även oscar på läkar undersökning och sen kvart i fem börjar han ridkolan igen. Så det blir ytterligare en dag på ridskolan i morgon:)

Har hållt dieten i dag och varit ute på en halvtimmes uppfriskande promenad. Känns skönt.
Nu ska jag krypa ned i bingen.
hörs i morgon och sov gott allihop
kram


Måndag= vägning

I dag när jag vägde mig så visade vågen på att jag stått still sen förra veckan. Känns lite depprimerande:(
Har inte helt hållt dieten så jag får skylla mig själv helt enkelt. Bara att ta nya tag. Syrran och jag ska på spinning på torsdag kväll ska bli kul:). Jag får väl inspireras av henne...

Stackars Oscar lyckades springa in i ett dörrhandtag på badet i går. det tog en millimeterfrån ögat. Nu har han en blåtira, det ser lite hemskt ut. 

I går var vi hos syrran och käkade. Det var riktigt trevligt. kvällen till ära körde Daniel så jag tog lite vin till maten. De bjöd på grillad kyckling och klyftpotatis.. Super gott.
Tack syster yster!

Utanför här hemma faller snöflingorna ned igen. Känns mindre kul nu när man verkligen hade vårkänslor i går. Tror dock inte att de kommer att lägga sig.

Hur har ni det då?
Kram


Vår

Äntligen är våren här:) Vilket kanon väder det har varit i helgen.
I dag har vi varit på äventyrsbadete här i stan i 3 timmar med ett par kompisar och deras barn. var riktigt roligt. Nu är dock barnen helt utslagna, matilda sover som en stock och går inte att väcka så hon får väl slumra lite till. Ikväll ska vi till min syster med familj, ska bli riktigt roligt det var ju ett tag sen sist.

Funderar på att köpa nya jobbar skor, mina börjar bli helt slut, har ju haft dem några år nu. 
Vad tror ni om dessa?

34170 »

Bild tagen från jobi.se 

Tycker de ser sköna ut men är lite tveksam till att köpa skor via nätet. 
Ska fundera lite.

Ha en bra dag 
kram så länge  


GLAD PÅSK




Påsk afton i dag:)
Barnen vaknade halv sju och sprang upp och letade efter påskäggen som påskharen varit här och lämnat i natt! 3 st hittade de och gissa om de blev glada!

De fick godis, pengar, klänning/tröja och var sin leksak. De tog glatt med sig godiset ned och satte sig och tittade på Ronja rövar dotter! Själv slumrade jag och Daniel om till kl 08:00. Vilket var skönt.
Jobbade ju kväll i går och vi hade att göra kan man säga jag var så trött när jag åkte därifrån halv elva (en halvtimme efter jag egentligen slutar) att jag bara ville lägga mig i en säng och dö en stund.

I dag gjorde Daniel frukost och sen har vi varit ute hela förmiddagen. barnen och jag tog en cykeltur och Daniel har bytt däck på bilen, kärran och grejat med växthuset. Nu har jag förberett vårat påskbord som vi ska äta kl 13 och efter det ska vi åka till Daniels farmor en stund.. 

ha en riktigt bra påsk afton
Kram


Långfredag

I dag är det lång fredag och vi har grejat här hemma. Daniel har fixat växthuset och jag har städat, tvättat och plockat i ordning i barnens garderober. barnen var hos grann barnen och lekte båda två så vi hade lite tid att fixa saker utan att barnen är där och hjälper till:) Nu har jag precis tagit en härlig dusch och laddar inför ett arbetspass mellan 14:30-22:00.  

Hur ser er långfredag ut då?
kram


Påskfest

I dag var det påskfest på dagis.
Barnen fick vara utklädda om de ville och det ville så klart mina barn:)
Så här fina blev de







Tror de var lite trötta (kl var bara 07:00 när bilderna togs) men påskfesten hade varit bra på dagis och det är huvud saken. Tycker de är så söta, de flesta barnen hade tagit av sig sina kläder efter ett tag men Matilda hade minsann haft dem hela dagen hon älskade att vara påsk kärring.

Har annars jobbat i dag och det var fullt ös hela dagen. Satt 5 min på rasten och slängde i mig min shake! Sen var det bara att handla lite på hemvägen och laga mat när jag kom hem. Efter maten gick vi ut lite så att barnen fick cykla lite. Matilda var jätte glad över att cykla på sin 3 hjuling. I morgon jobbar jag kväll men sen är jag ledig... 
I dag ringde de från ridskolan så nu ska Oscar börja ridningen igen på onsdagar kl 16:45 blir det, som han har längtat..

Så här såg han ut när han var med Amanda i tisdags på ridskolan



Visst är han för skön!

Nej nu ska jag vila min rumpa lite i soffan
Ha en bra kväll
kram


RSS 2.0