SISTA DAGEN

I dag var sista dagen på min Bvc placering. Känns faktiskt riktigt tråkigt. Alla som arbetade där var så goa och fick mig att känna mig så välkommen. Det var också väldigt roligt arbete även om det var oerhört mycket. Slut bedömningen gick jätte bra så jag är nöjd. Nu är det valborg och faktum är att jag för första gången sedan januari inte har något skolarbete att göra över helgen så jag ska bara vara ledig.. Ska bli jätte jätte skönt.

I morgon bitti åker vi i väg med vår husvagn till Örebro där vi bara ska vara. Vi ska bada och leka med barnen det ska verkligen bli skönt. Ett par kompisar som har barn i samma ålder ska också åka med så det blir toppen.
Nej ha nu en jätte bra valborgsmässoafton allihop!
kram

Gick bra!

Löne samtalet gick jätte bra i dag. Vet inte än hur mycket det blir i pengar men min chef var i alla fall väldigt positiv och bra på alla sätt. Det känna skönt.

Har däremot haft en enorm huvud värk i dag! Gick hem en timme tidigare faktiskt. Tror det hänger i hop med att jag stressat en del och varit dålig på att dricka vatten, det har mest blivit kaffe! Har däremot fortsatt i nyttighetens tecken. Kl 05:20 var skorna på och jag gick mina 3 km. Njöt faktiskt av att bara få vara själv och lyssna på music, sjunga med men framför allt av alla fina vitsippor.i dag mötte jag dessutom en kille som också gick en morgon runda så jag är inte ensam om att vara knäpp och gå ut så tidigt.

Barnen somnade tidigt i kväll. Halv åtta sov de båda två! Daniel har kört slut på dem nej då, de var så duktiga i dag och hjälpte pappa göra i ordning i landet mm. I morgon ska jag vara hemma och gissa vad jag ska göra! Läsa Engelska artiklar! Det känns som jag inte gör något annat nu för tiden. 

Nu ska jag snart träffa min klasskompis på nätet. Ha en bra kväll allihop
kram

Vilken dag!

I dag har varit en super rörig och stressig dag allting har känns rörigt både skolan och på praktiken hände mycket som inte var planerat. Patienter som inte har bokat tid bara dyker upp och tror man har all tid i värleden för dem och utanför står nästa patient som har bokat tid och stampar. lite stressande och irriterande. Fick i dag göra 8 mån kontroll helt själv även Boel test (var jätte kul). Gjorde även 3 treårskontroller helt själv samt en 4 årskontroll. Känns jätte kul och jag älskar verkligen att träffa alla dessa fantastiska barn. Ska bli tråkigt att sluta denna praktiken jag har trivts som fisken i vattnet.

På väg hem handlade jag kläder mest till Oscar faktiskt han har inga sommar kläder så i dag fick han

1 keps
1 solhatt
3 st shorts
1 t-shirt
1- par badbyxor
1 härligt mjuk fleece tröja.

Matilda fick lite hon med men hon har en del sommar och vårkläder .

1 keps
1solhatt
hårspännen.

Ställde mig på vågen i går och ja det är aldrig kul, men nu jädrar ska här hända saker. Började dagen i dag med en 3 kilometer lång promenad kl 05:50 innan frukosten. Sen blev det filmjölk med äppelklyftor och havrefras. Mallan mål blev 1 äpple och vindruvor, lunch en naturdiets påse och en morot, mellan mål 1 päron middag lax med ris och sallad. känns jätte bra.

Håll nu tummarna för mig för i morgon har jag lönesamtal kl 07:00!
Sov gott kram

Aspö gård

I dag åkte hela familjen till Aspö gård på förmiddagen. Oscar hade med sig sin kompis Maria som bor på samma gata som oss. Det är verligen fint på Aspö. Barnen kan titta på olika djur som kor, grisar hönor, kaniner och höns. Det finns också en hinder bana med balansövningar. Vädret var toppen men jag hade inte med fika vilket var en miss efter som cafet där är stängt på lördagar, så vi åt vi lunch på Max istället på vägen hem.





ja hit lär vi åka fler gånger!
Ha en bra lördag kväll kram

Överraskning

Gissa om barnen blev glada i går när deras pappa kom hem med en överraskning! Så här såg det ut i dag



Ja visst har de en snäll pappa! Naturligtvis köpte han en med skyddsnät vi vill ju inte att de ska göra sig illa!
Här kommer ett annat kort på en tuff tjej som jag tycker är så härligt.



Ja barnen och Daniel är verkligen mitt allt vad vore jag utan dem!
Daniel är ute på svensexa i kväll. Jag hoppas de får en riktigt bra kväll, räknar dock med att han är bakfull halva dagen i morgon. Han är helt klart värd en helkväll med grabbarna har kanske inte sagt det så ofta som jag borde men jag är verkligen stolt över min man som lyckats plugga till logistikutvecklare samtidigt som han läst in matte A, svenska A och b samt engelska. Det är inte många som sklulle orka det.

Ska väl arbeta vidare med mina artiklar i kväll kanske inte världens roligaste fredaskväll men det känns ändå skönt att få sitta i lugn och ro med det lite. Ha en bra kväll nu ! Kram


Kompis

Det är så kul att min vän sen högstadiet som numera nor i USA läser min blogg och kommenterar emellanåt! Vi lärde känna varandra när hon kom till minklass i sjuan och höll sen i hop hela högstadiet och gymnasiet. Hon var och är fortfarande min bästa vän men nu är det ju lite längre avstånd mellan oss som gör att vi inte ses så ofta! Jag är superdålig på att åka och hälsa på henne. Senast jag gjorde det var på hennes bröllop och det är några årsedan. Som tur är kommer hon hem till Sverige ganska ofta och hälsar på så jag har fått träffa henne ganska ofta trots det långa avståndet. Hon finns ofta i mina tankar och jag saknar henne mycket. Hoppas du läser detta Zandra!


Annars lunkar allt på här! Har nu varit ute och sökt efter artiklar till min rapport jag ska skriva om smärtlindring vid vaccinationer det tar sån tid men jag tror jag hittade några jag kan använda mig av i alla fall!
Nu ska jag in i duschen ha en bra kväll och sov gott
kram

Tankar

Som jag skrivit om har vi tittat på en gård en liten bit bortanför där vi bor nu. Gissa om det snurrar i vårat huvud just nu. Vill vi bo så en bit utanför, vad kommer barnen att tycka om det, skulle vi trivas med mera med mera. Daniel och jag har dock alltid pratat om att vi vill bo på en liten gård en bit utanför samhället med lite skog och mark, kankse är det dags för oss att testa det ( om vi får det för rätt pris). Daniel ska åka och titta igen på onsdag kväll, tyvärr har jag praktik då så jag kan inte följa med men jag får väl skriva ned på en lapp till honom vad jag vill han ska kika extra på.


Möhippan i lördags var nog den snällaste jag har varit på, men den var väldigt trevlig. Kände inte så många av tjejerna som var med men de var supertrevliga allihopa. Så det blev en lugn och trevlig kväll med lite bubbelbad och sen god mat. Nej nu är det snart läggdags för min del, att vara ute på praktik tar på krafterna och i morgon har jag halvtids bedömning så håll tummarna för att den går bra.

Sa jag att jag tabbade mig på läkemedelstentan i fredags? På den tentan måste man ha 100% rätt och man får inte använda miniräknare. å man är rätt nervös när man skriver den men jag fick totalt hjärnsläpp och skrev att 15x 4 är 45 !!!!! Hallå det har jag väl ändå vetat i många år att det är 60!

Lördag morgon

Kl är inte mer än strax efter åtta men jag har ätit frukost, dammsugit och moppat golvet i köket. Visst är det härligt med morgontidiga barn man hinner med mycket. Nu slappar jag och barnen i soffan framför lillefot.
Jag sitter och fundrar på gården vi var och kikad på. Den var verkligen jätte mysig. Undrar bara om jag skulle trivas där på vintern med när det är mycket mörkare. Ja vi får väl se vad vi kommer fram till. I dag ska jag ut på lite partaj med några tjejer ska bli trevligt. Daniel ska ta med barnen till ridskolan och sen åka till sin mamma i Karlsborg och äta taccos.
Ha en bra lördag
kram

Tulpaner

http://www.lund.se/templates/Page2____81934.aspx

I dag när jag var hos min morbror och hälsade på visade han en tulpan som slagit ut i hans rabatt! Jag fullkommligt älskar dessa vackra blommor! Fick en sån härlig sommar känsla när jag såg det. Vi satt ute i hans trädgård och drack kaffe och som vanligt bjöd hans fru på goda kakor. Det var verkligen skönt de bor en bit ut och lite enskilt så jag bara njöt. Såg också en trana på åkern utanför deras. En härlig stund på en fredag eftermiddag!

Mina två små godingar har nu somnat och jag väntar på att våran tredje goding ska komma hem från sin kompis! Kanske inte har sagt det men vi är kontakt familj åt en härlig liten tjej så hon är hos oss med jämna mellan rum. Hon kommer väl vilken minut som helst sen ska jag bara umgås lite med henne innan hon och jag också ska sova.
Känner mig rätt tom i huvudet efter tentan jag gjorde i efteriddags. Jag vet att jag missade ett tal så jag kommer att få göra om den men jag tänker inte sörja över det nu även om jag blev sur för det var ju ett rent slarv fel. Ja ja ha en bra fredag kväll
Kram

Morgon

.
Första hjälpen

(Bild tagen från http://www.redcross.se/)

Efter en faktiskt rolig kväll på praktiken i går så känns det lite bättre i dag. Kom en kille från rödakorset och utbildade oss i första hjälpan för barn. Jag har ju gått den förut men det var riktigt roligt. Han var super bra och skämtade med alla. Fick mig faktiskt rätt många skratt i går. Inte nog med det en gammal ungdomskompis till mig och hennes man som jag inte träffar så ofta var också med på utbildningen. Verkligen en lyckoträff
Fick avboka floatingen i dag (men jag ska snart boka en ny tid för det) då vi fick en tid att åka och titta på gården jag nämnt tidigare (tror jag). Så snart ska vi åka dit och se om det är något för oss.
Ha en bra dag kram

Stressad!



STRESS: Iform hjälper dig att bli fri från din stress
(bild tagen från www.iform.se)

Har så otroligt mycket kring mig just nu. Två nära släktingar till mig är väldigt sjuka, min svägerska riskerar att få barn förtidigt, tentamen på fredag och arbeten som ska in i skolan. Förutom det har jag ju praktik  och min älskade familj.
Ibland är det bara för mycket!

Jag försöker finnas för mina nära och kära för de betyder ju så otroligt mycket för mig och jag vill dem bara väl.
Mitt i allt detta sitter jag också och funderar över vad jag vill arbeta med i framtiden.Vill jag vara kvar på Neo? Jag älskar arbetet och mina arbetskamrater däremot säger min kropp att den inte tycker om att hoppa så med tiderna. Ja det är mycket att fundra på.

Igår kände jag att tiden med mina älskade barn har blivit lidande. Oscar och jag kom i stor gräl och det har vi inte gjort på länge. Matilda bara skriker och vill inte sova på kvällen. Kom hem från arbete och dagis vid kvart i sex och sen var det bara tjafs och gräl ända tills de somnade och efter det var det skolarbete som gällde! Så ska det inte behöva vara.

nej det blev ett väldigt rörigt inlägg det här men så känns det just nu RÖRIGT!!!
Ha en bra dag

Solig Påsk

Så underbart härligt det var i går. solen sken och det var riktigt sommar väder. Vi kom till Karlsbrg och där satt vi ute i trädgården och avnjöt en härlig påsk buffè. Efter maten fick barnen leta efter påsk ägg som var gömd ute i trädgården. Vilken lycka när de hittade dem. Det blev tips promenad och lite spel under kvällen. barnen fick även försenade julklappar från gammel mostrarna Anita och Mallan! De är verkligen gulliga. Barnen hade en fantastisk dag med påsk ägg och paket. Fantastsikt härligt. Vid halv tio var mina små änglar så trötta så då begav vi oss hemåt.
Så här härligt såg det ut:
         

                                
dsc02695

Glad Påsk

Så var det påsk afton. Barnen vaknade och frågade om påsk haren varit här. Oj oj oj jag hade inte gömt äggen än. Lurade dem och sa att jag skulle ner i källaren och plugga lite sen gömde jag påsk äggen och några böcker vi köpt till dem. Oj vad de blev glada- Först hittade de böckerna och var sitt kinder ägg, sen efter frukosten hittade de det stora påsk ägget! Matilda hoppade och skrek GODiS! Hon är en riktigt godis gris.

Vi har hunnit måla lite ägg som vi ska ha med till Johan när vi åker till Karlsborg och sen städat! Oscar är så gullig han älskar att moppa golvet och  det får han gärna göra för mig. Annars ska vi in till stan en sväng innan det bär av till Karlsborg för att fira påsk med delar av Daniels släkt.


Farmor fyller år i dag! Min lilla farmor! Jag har ringt och gratulerat och hon var bortbjuden till en vännina på middag så jag hoppas hon får en riktigt bra dag! Ja så nu önskar jag och min familj er alla en riktigt GLAD PÅSK !

Lång fredag

Har nu suttit med ett skol arbete sedan kl 08:30 i morse men nu får det vara nog. Nu vill jag också vara ledig och gå ut och njuta av det fina vädret. Grannen satt ute och solade i bikini förut (lite kallt än tycker jag).
daniel och Oscar är på väg hem från flugebyn där de varit och tävlat i modellflyg. Hoppas de haft kul!
Ska upp och väcka lillan nu från sin tupplur och sätta på lite kaffe!
Tjing

Skärtorsdag och allt annat

I dag var det bara halv dag på praktiken men det räckte. Det är mycket att lära sig och många nya intryck. Är faktiskt rätt slut. Sen bar det av och handla liteinför Påsk. Köpte påskliljor som jag satte på min mormors och morfars grav. Saknar henne jätte mycket trots att nu gått tre år sedan hon gick bort. Hon var min trygghet och min stötte pelare i livet. Var man lite nere och åkte till henne gick man alltid därifrån med ett leende. Jag har så många roliga minnen av saker som vi gjort tillsammans och det är jag jätte glad för. Hon älskade mig för den jag var och hon avgudade Oscar (Matilda hann hon aldrig träffa) han fick en rosa nalle av henne i 1 års present och den ska han ha i sin säng varje natt när han ska sova!  Jag hoppas hon vet att jag saknar henne!

Pratade med min farmor i dag. Hon är sjuk i cancer som sprider sig väldigt fort, men hon lät ganska pigg och hon läser böcker hela tiden, det är väl lite av hennes terapi. Jag tror hon uppskatar varje dag som hon kan vara hemma och slippa sjukhuset. Ska försöka åka till henne i påsk om hon orkar med besök.

Usch det blev nästan bara ledsamheter på bloggen i dag men i morgon är en ny dag!
Ha en bra kväll

Hatar!

Finns det något jag hatar så är det att stryka skjortor! Tycker det är så tråkigt. har precis strykit tre stycken åt Daniel men det tog emot och jag blir lite grinig. Tycker han får lära sig det snart! Fast han gör mycket annat så jag får väl härda ut.

Påsk fina

Så här fina blev mina trollungar när de skulle vara påsk fina inför påsklunchen på dagis
   

Jag var ute i sista minuten kom i håg i går att de skulle klä ut sig i dag så vi tog vad vi hade hemma men jag tycker allt att det blev en jättefin påskgubbe och påskgumma!

Måndag kväll

Har just varit ute och tagit en välbehövlig promenad. Känner mig lite irriterad och trött. Irriterad på skolan för att vi har en uppgift som känns väldigt tung just nu! Tycker det räcker med praktiken.
Trött för att min lilla goa tjej fick världens utbrott i natt och bara vrålade " Vill inte Vill inte nej"  sen tog det en bra stund innan hon lugnade sig! Tycker så synd om henne. Jag tror inte hon var vaken utan skrek i sömnen. Sen är det jätte jobbigt att sitta brevid och inte kunna få henne lugn. Jag får inte hålla om henne och prata med henne går inte! Jag brukar sjunga blinka lilla stjärna och säga att allt är bra men för henne är det ju inte bra och inte kan hon få fram vad det är som inte är bra heller! Ska sägas också att hon även på dagtid börjat bli hysterisk i bland när hon inte får som hon vill. Hon skriker helt hysteriskt tills hon är helt slut. Det spelar ingen roll vad jag gör hon bara vrålar. Hoppas detta är ett utvecklings stadie som snart passerar.

Annats har allt sin gilla gång. Daniel har en kompis här så de bastar och tar en öl! Själv ska jag skriva lite på min rapport.
Sov gott !

Kompisar

Har precis kommit hem från en barndomskompis där vi varit och fikat! Vi bodde grannar när vi var små och våra föräldrar umgicks. Vi har inte mgåtts de senaste åren men sprungit på varandra på dagis då vi har barn som går på samma dagis. I dag fick jag tummen ur och ringde och hörde om de var hemma och det var de så vi åkte dit och fikade! Verkligen kul att träffas och tjata lite, så fick vi hennes goda blåbärspaj 8fantastisk god). Barnen lekteoch stod i så de hade jättekul! Hoppas verkligen vi kan ta en fika lite oftare! Ja det var denna helgen det!
Ha en bra kväll!

Söndag morgon

Det är inte klokt vad fort veckan går. I morse kom Oscar in kl 06:30 helt förstörd vad är det frågade jag! "Mamma vi glömde mitt lördags godis i går, jag fick inget"  Visst är han för god så så hä ser det ut i soffan en söndag morgon hos oss



Godis och filmen Bamse i trollskogen men bara lugn de har ätit en ordentlig frukost innan de fick godis!

En härlig dag!

Vilken otroligt härlig dag det har varit i dag! Har faktiskt grillat ute i dag och satt på altanen och åt helt otroligt.. Mamma och Bo kom förbi och åt med oss vilket var jätte kul det var ju ett tag sen vi hann umgås. De fick grillat kött med potatisgratäng och bröd + sallad och äpple/jordggubbs paj med vaniljsås till efterrätt!
Daniel har flygit gånger flera med sitt modell flygplan i dag. Förstår att han längtat efter det!
Ja i dag har vi verkligen varit ute hela dagen mellan kl 09:30- 20:15 vilken härlig dag!
Ha en bra kväll och sov gott

Klocka

Äntligen har jag köpt mig en klocka! Har inte haft någon på flera år men i går hittade jag en som jag trivs med så då slog jag till. Inte var den dyr heller 198 kr helt överkomligt pris tycker jag.



Annars var vi bara ute och njöt av det fina vädret i går eftermiddag. Hela kvarteret vaknade till och nästan alla grannar var ute och grejade. Oscar var hos grannpojkarna och hoppade studsmatta och Matilda sprang omkring och lekte med grann tjejen. Som tur är ser det ut att bli lika skönt väder i dag så vi ska snart gå ut nu

Ha en bra dag! 


Klippning

Å det var så skönt att få klippa sig. Hon jag går hos är superduktig och jag känner mig alltid nöjd när jag går därifrån.
Så här blev det!



Inte bästa kvalite på bilden då den är tagen med min webb kamera men ni ser ju på ett ungefär! Kortare är det i alla fall och det känns skönt

Härligt med vår

Det känns som om allting går mycket lättare nu när solen skiner och värmer. Alla man möter har ett stort leende på läpparna, visst är det härligt!

Kl är bara tjugo i åtta och jag är den enda som är vaken här hemma! Daniel är förkyld så han däckade kl 18:00 och Oscar somnade i soffan kl sju medans jag la Matilda! Så nu sitter jag och bara njuter av att få en stund för mig själv. Ska dock börja lite med den ena rapporten vi ska skriva i skolan!
I morgon ska jag göra något jag längtat efter länge! KLIPPA MIG.. Ska bli så skönt verkligen.
Ha en härlig kväll allihopa!

VÅR

Äntligen är våren här! Så skönt att känna solens strålar mot kinden när jag gick en promenad på lunchen i dag. Daniel och Oscar kom in med snödroppar efter sin lilla tur då de följde farmor och Linn till bussen. Visst är det härligt!

Praktiken börjar kännas riktigt bra nu! Det är alltid många nya intryck de första dagarna men nu börjar det släppa. är som sagt på en barnavårdscentral och ja det är spännande och roligt! Många fina barn att titta på och busa lite med men även göra kontroller på och det som är minst roligt är att ge dem vaccination när de är 18 månader de blir ju så ledsna!
Tycker jag har lärt mig massor bara på dessa tre dagarna så det ska bli kul att vara där i 5 veckor!

Matilda är fortfarande sjuk! Köpte hostmedicin i dagt så jag hoppas hon får sova i natt! I dag har farmor och Linn varit här och tagit hand om henne (Tur att de finns) och i morgon kommer Bo. Sen hoppas jag att hon ska vara piggare!
I dag när jag lagt henne satt jag och Oscar framför tv:n en stund och när vi kommer upp för att lägga honom då ligger Matilda och sten sover i hans säng! Gullunge.. Hörde aldrig att hon gick upp hon måste gått raka vägen in och lagt sig i hans säng!

RSS 2.0