Sjuk?

Matilda har varit lite gnällig hela morgonen och inte riktigt sig lik. Tog en temp som visade 37,9. Så det var bara att ringa dagis och säga att hon blir hemma i dag så får vi se vad det blir av det. Hoppas verkligen inte hon får feber i denna värmen. Just nu ligger hon och ser på askungen och Oscar sitter framför datorn och ser på NIcke nyfiken. Det är tur att det är lite sämre väder i dag. Det regnar inte men det är lite molnigt.

Ha en bra dag
kram

Varmt

I natt var det otroligt varmt.. Har ändå tagit ur täcket så att jag bara har påslakanet över mig men värmen var otrolig så någon vidare sömn blev det inte.. 

Var verkligen jätteroligt att mamma kom.. Jag hade flyttat ned ett av våra bord från altanen och ställt under björken och där var det riktigt skönt att sitta i skuggan. Vi fikade då jag hade gjort en rabarberkaka utav rabarberna jag fick av svärmohäromdagen och lite senare grillade vi. Sen bar det av till bassängen för ett avsvalkande kvällsdopp. Barnen älskar att bada och är inte ett dugg rädda för vatten. Har tyvärr inte tagit några kort de senaste dagarna ska försöka bättra mig...

Våra planer för semestern är lite förändrade så nu sitter vi och klurar på vad vi ska hitta på. Daniel och jag har ju bara två veckor tillsammans. Hade tänkt åka till stugan i berkvara men på grund av vissa omständigheter går inte det så nu måste vi tänka om... Ska vi ta husvagnen och åka i väg eller ska vi bara vara hemma och göra dagsutflykter.. Ja vi får se vad det blir. Skulle verkligen vija få till en kväll som jag och Daniel kan göra något själva typ åka en tur på götakanal det var inte i går vi gjorde något bara jag och Daniel men vi får se..
I dag ska barnen til dagis då jag arbetar kväll. Ska cykla både till och från jobbet i dag så det blir ca 3 mil.. Annars ska vi bara ta det lugnt tills det är dags att lämna på dagis.

Ledig

Ja i dag är jag ledig. Ska in och handla lite och sen bara njuta av det fina vädret. På eftermiddagen kommer min mamma hit det ska bli kul. Tyvärr är det inte så ofta som jag skulle vilja som vi hinner ses så det ska bli jättte kul att hon kommer i eftermiddag.

Cykelturen gick jätte bra. Tog bara 45 min i går så det var bättre tid än sist.. Ska nog cykla tis, ons och torsdag också jag behöver ju motionen..

Barnen hade badat i vättern i går och Oscar hade byggt sandslott md sin faster Linn.. Så de hade haft en bra kväll. De hade somnat i bilen när de hämtade mig på jobbet och vaknade inte när jag bar in dem, faktum är att de faktiskt sov till kl 07:25 i morse och det har nästan aldrig hänt. nej nu ska jag plocka in lite ren tvätt innan vi åker till affären.
Ha en bra dag
kram

Varmt och skönt!

Ja sommaren är här! Gud vilket härligt väder vi har. Tyvärr jobbar jag i helgen men det funkar rätt bra. I går efter jobbet grillade vi ihop med grannen på vår altan. Sen på kvällen tog vi barnen på cykeln och åkte i väg till bassängen (ca 3 km) här i från) för ett kvällsdopp! jätte könt var det. Kom inte hem förrän vid halv tio så då var det till att stoppa två trötta små barn i säng. Värmen tar på de små det märks.

i morse slappade vi framför en tecknad film med lite godis eftersom de inte fick sitt lördags godis i går! sen har vi bara setat på altanen och försökt uthärda att barnen testar oss hela tiden!!! Tror att värmen gör att de blir mer irriterade och trötta och på så sätt lite kinkiga.. sen åt vi stekt färskpotatis med kött och sallad till lunch mums. Nu har Daniel åkt till sin mamma med barnen för att bada eftersom de bor nära sjön. Själv ska jag packa ryggsäcken och sätta mig på cykel till jobbet..
Ha en bra dag allihop
kram

Sol och bad

Vilket fantastiskt väder. Så oerhört skönt att vara ledig i två dagar nät det är så här fint väder. Var och inköpte en barnpool i onsdags så att barnen ska kunna doppa sig lite när det är så varmt. Så här ser den ut.


Alldeles lagom för barnen och med vädret som var i går var de nästan oavbrutet i poolen. Själv satt jag på soldäcket och skaffade mig en lagom solbränna!

i onsdags fick barnen varsitt paket på posten av deras faster! Var sitt jätte fint halsband som hon gjort! Hon är verkligen gullig och oerhört duktig. Så här såg de ut.

Barnen älskade dem och visst är de fina!

Annars har livet sin gilla gång här hemma. Var hos min syssling och hälsade på i går kväll. Jag blir så inspirerad när jag träffar henne. Hon är så energifull och en riktig glädje spridare. Så nu ska jag försöka se till att vi kan ses lite oftare än en gång i halv året som vi gjort sista tiden.

Bina har försvunnit så nu är vi äv med det bekymmret vilket känns skönt. I dag blir det bad och solning som gäller ska väl försöka klippa färdigt häcken också! Ha en härlig dag i solen.
kram

Sovit

Vaknade kl kvart i två och tog ur öronpropparna (får lite ont i öronen av dem) sen somnade jag om till kl tio i tre. Skönt det är det längsta jag har sovit när jag jobbat natt. I natt fick vi verkligen arbeta, 5 personal och tretto barn som ska skötas...Jag hade fullt upp och första gången jag satte mig på en stol var kvart i två i natt!! Har dock otroliga arbetskompisar så natten kändes aldrig jobbig utan allt flöt på. Önskar bara att jag kunde få lite mer självförtroende när det gäller mig själv. Alltid när jag ska göra saker jag inte gjort på länge på jobbet blir jag osäker.. Även om jag gjort det förut så kommern en rädsla för att göra fel så att barnet skulle drabbas! Det är det som är det värsta med yrket skulle jag göra fel drabbar det barnet på något sätt... Så jag är nojig med att dubbelkolla mig själv när jag drar upp mediciner, hämtar mat, kopplar apparater mm. I natt bad jag min arbetskompis flera gånger dubbelkolla mig. Känns som att det är svårare på natten då man framåt små timmarna är rejält trött.. Ja ja natten gick bra och jag älskar mitt jobb denna oron över att det ska bli fel är ju positiv på ett sätt så det är väl bara att kämpa på.

Ska alddeles strax hämta mina små gullungar!! Saknade dem i natt! Oscar hade inte somnat när jag gick och han blir alltid lite ledsen när jag går! Jag hoppas hans finger är bättre i dag..
Nu är jag och barnen lediga i 2 dagar! ska bli skönt. Kanske hittar vi på något skoj...
Ha en bra dag!

Klämt fingret

Vaknade kl 14:20 gick upp och satte på kaffe. Såg att Daniel ringt 4 gånger ,vilket jag inte hört eftersom jag har öronproppar i när jag sover efter att jag jobbat natt. Visade sig att de ringt från dagis och att Oscar klämt sitt finger i dörrren. Rusade dit och han var jätte ledsen. Fingret är svullet och blått och blir nog lite infekterar!! Han fick alvedon och glass när vi kom hem och så har vi satt på ett litet förband med allsollösning så att all skit ska komma ut.. Nu sitter han med ytterligare en glass framför tv:n och snart ska vi hämta Daniel på jobbet!

Tycker så syndd om honom! Vet hur ont det gör när det pulserar i fingret. Hoppas alvedonen tar bort lite av det onda!

Annars fick barnen lite lugnare morgon i dag då Daniels morbror med fru sov över här efteratt dera bilgått sönder och de skulle med halv tio tåget i dag. När jag kom hem i morse satt de och åt frukost med barnen och sen följde de barnen till dagis! Barnen tyckte det var jätte roligt.

I går var våran häck observerad av halva igelstorp.. Vi har fått en svärm bin i häcken. Tusentals bin är det som hänger i en klase. Daniel gick upp och pratade med en farbror här i byn som har haft bi kupor och han tog på sig sin dräkt och kom för att hämta dem.. Helt otroligt. Barnen tycte det var jätte spännande när han kom i sin dräkt (ser ju ut som en rymd dräkt) Han och hans fru var jätte gulliga och förklarade för barnen och oss vuxna varför bina kommit hit. Det är tydligen ett bisammhälle som varit för trångt så då letar drottningen efter ett nytt ställe att ha sitt bo på. Innan de åker äter bina upp sig så att de står sig i tre dagar sen åker de och drottnignen sätter sig någonstans (i detta fallet i våran häck) och väntar på att de bin som är spejare ska hitta ett nytt lämpligt ställe för dem att bygga sitt samhälle. det är bara några bin som är spejare de andra vaktar drottningen där hon sitter därav alla bin som surrar runt vår häck. En bidrottning lägger upp till 2000 ägg per dygn det ni! farbrorn skakade ned drottningen i någon form av burk och lät den stå tills bina krypit in i den då de följer efter drottningen. Såg i dag att det var bin kvar men de ska tydligen försvinna om 2-3 dagar..
Var lite kul att ära sig lite om bin. Vi har tur som har en så snäll farbror här i byn!

Nej dags att hämta Daniel. ha en bra dag i solen.

Måndag igen!

Så är det måndag morgon igen. I natt har vi sovit alla fyra i sängen efter kl 02.. Trångt men mysigt. Håller just nu på att tvätta lite. Hur många maskiner man än tvättar finns det alltid tvätt kvar.
I dag är barnen lediga till kl elva då jag lämnar dem på dagis för att sova några timmar! Ska arbeta två nätter på raken nu och eftersom vi inte har sovande nätter när vi arbetar så måste jag vila några timmar på dagen för att orka!
Ser ut att bli ganska fint väder i dag vore skönt om sommaren kom nu, har verkligen längtat efter den.

Ska väl snart ta tag i att börja läsa till mina två omtentamina jag har i vecka 34 men än har jag inte orkat! Var såå trött på skolan det sista så jag får väl ge det några dagar till innan jag öppnar böckerna igen. Daniel har däremot verkligen blivit sugen på att läsa! I dag skriver han prov i religion och så går han en tre poängs kurs på högskolan! är verkligen roligt att det går så bra för honom att läsa. Är verkligen stolt över honom. 

Oscar är en riktig liten arbets myra. I går när vi klippte gräset kom han med sin tramptraktor och lastade på alla avklippta kvistar och körde i väg till släpet där han lastade av. Han är verkligen duktig! Gissa om han blev glad i morse när han fick en tjuga för att ha arbetat så bra! Det första han savar " Tack det ska jag lägga i min spargris". så det gjorde vi.. 

Matilda har börjat intressera sig för att gå på toaletten och försöka kissa. Så nu tar hon fram pallen och sätter sig på toaletten och försöker sen torkar hon sig och säger att nu är jag klar mamma! Hon gör allt detta själv man får inte hjälpa henne då hon är i "jag kan själv perioden"..

Ja det är roligt med barn. Väntar nu med spänning på att Daniels syster ska få sina tvillingar! Kanske blir det i dag vem vet...
Ha en bra dag
kram

Hällregn

Svensk sommar med hällregn! När vi äntligen tog itu med att klippa häcken kom hällregnet när vi hunnit klippa hälften.. det fullkomligt öste ner! hela familjen tog skydd i växthuset som var närmast tills det värsta gått över sen sprang vi in.
Här kommer lit bilder från i går när vi var och åt glass vid kanalen.Var jätte skönt att bli bjudna på lunch i går! Tack för det mamma och Bo.  Var även hos farmor med en midsommar bukett.. Var riktigt skönt att träffa henne faktiskt!
ha en bra dag
kram

Midsommar

Barnen och jag började midsommar med att gå ut och plocka blommer.Så här fina buketter fick vi ihop! Vi var också uppe på kyrkogården och satte en liknande bukett på min mormor och morfars grav! Till lunch kom Daniels syster Linn, hans mamma + man samt hans morbror och fru. Lunchen avnjöt vi på altanen under tak då regnet föll här över igelstorp. Sen bar det av till Björstorpsbadet där vi klädde midsommar stång och dansade kring den. Det fanns också  lite lotterier och så ordnade de ett ankrace. Barnen vann godis och en vattenpistol och svärmor en pelagon. Fika korg hade vi också med oss så det blev picknick i det gröna, som tur var kikade solen fram och regnet höll upp!

Sen blev det jordgubbstårta och till sist grillade vi och åt jordgubbar och glass till efterrätt. Som ni förstår blev det mycket mat så i dag är magen svullen vill jag lova. Mellan regnskurarna tog vi en promenad runt igelstorp och tog även en dans kring midsommar stången på barnens dagis! Kubb hann vi också med. Vid tio när barnen somnat började vi på Skövde spelet, ett riktigt roligt spel som påminner lite om monopol. Tyvärr orkade vi inte spela klart så det får bli en annan dag.. För att summera hela dagen hade vi en riktigt trevlig midsommar! Hoppas att ni också hade det.

I dag är vi bjudna till mamma på lunch, ska bli skönt att slippa göra mat i dag!
Ha en bra dag kram


Dagen innan midsommar

Har nyss vaknat. Daniel ringde och väckte mig halv två och frågade om jag kunde hämta barnen tidigare eftersom det inte är så många kvar på dagis! Visst ska jag göra det. Måste bara få vakna till lite, sover så himla dåligt när jag arbetat natt. Somnade åtta vaknade första gången tio somnade som tur var om men vaknade igen halv tolv men den gången somnade jag int eom förrän halv ett så jag är lite vrång sövd. Jag har där emot längtat efter mina barn i natt! Det är så härligt att få vakna intill dem och få en morgon kram!

pappa var snäll och skjutsade mig ill och från arbetet. Fick även en sommar stol som han inte hade någon användning av! känns rätt bra nu! Var hos pappa själv i nästan två timmar i går innan arbetet och vi har nog inte pratat så mycket som vi gjorde i går utan att bli irriterade på flera år! Förstår att han är orolig för min farmor som är sjuk! Hon har fått galoperande cancer så hon har inte så lång tid kvar! Känner ingen människa som kämpar så in i vassen som hon gör! Hon är 86 år och klarar sig helt själv. Har ingen hemhjälp trots att hon är ¨så sjuk! Jag ringer till henne flera gånger i veckan och vi pratar om allt och inget! Vissa dagar mår hon bättre och vissa sämre! Hon säger alltid att det är tur jag har mina böcker! Hon läser nästan hela tiden. Ska försöka ta mig samman och åka till henne snart,

nej nu ska jag upp och göra mig i ordning och hämta barnen
ha en bra dag
kram


onsdag

Så var det redan onsdag! Kvällen gick fort på jobbet i går det var ganska lugnt men jag blev kontakt för ett barn och då tar man sig alltid ann det lite extra. Gick min promenad i går det var verkligen skönt. Pinnade på rätt fort faktiskt så den rundan som i vanliga fall tar en timme tog i går 46 min! Kändes bra var riktigt svettig när jag kom in. I natt ska jag jobba hela natten hoppas det blir hyfsat lugnt utan något akut. Sen är jag ledig till på söndag då jag arbetar dag, så jag hade tur som blev ledig midsommar!

Min far ställer upp ytterligare en gång faktiskt.. Ska få låna antingen hans bil eller moped så jag kommer till och från jobbet i natt. Spännande om det blir mopeden efter som jag aldrig i hela mitt liv kört moped men det är väl bara att lära sig (hahaha).
Kram


Trött men glad

Har varit oerhört trött sista tiden! kanske beror det på att jag som sagt alltid har mycket omkring mig och inte alltid är så bra på att prioritera mig själv! Fast jag lär mig. I dag ska jag ta en timmes promenad när jag lämnat barnen ska verkligen bli skönt att få gå och lyssna på music och bara vara. Sen ska jag arbeta kväll så jag är nog hemma vid halv elva och då sover min kära familj.

Här kommer lite bilder från helgen!Matilda med sin killkompisBarnen i sandlådan

Här kommer en bild på några saker jag är så glad över och oerhört stolt över också för den delenTrollet har Matilda gjort på förskolan och nyckelpigan har Oscar gjort. Visst är de fina!

I går blev jag riktigt glad när telefonen ringde och det var min bästa kompis i Usa. Hon ville bara gratulera mig vilket var kul för jag fyller ju inte förrän om en månad men jag blev väldigt glad över att hon ringde men framför allt över att hon tänker på mig! Hon är inne och läser min blogg i bland och det gör att avståndet mellan oss inte känns så stort! För jag kan verkligen sakna henne här hemma!

Nej nu ska jag mysa lite med barnen framför tv:n innan tvätten ska plockas in!
Ha en bra dag
kram

Paket på posten

Ja i dag när vi kom hem fanns det två paket i brevlådan det ena var det halsband jag bestäält av Zara. Så himla fint. Är supernöjd. i det andra var det två böcker och en skiva till barnen från Anita och Mallan! Tack så hemskt mycket! Riktigt roligt att hämta posten i dag!
Argsint på morgonen

God morgon! I dag har jag varit riktigt argsint på morgonen! Bad min man göra frukost vid 7:30 tiden, barnen hade då varit uppe och lekt i 50 min. Ja jag ska säger han. Barnen stojar och stimmar kl 08:00 insåg jag att jag får göra frukosten själv. Jag ska göra frukosten säger Daniel men inte än nehej när då då??? Jag blev arg verför ska det jämt ske på hans villkor! Gick ut en promenad på 10 min för att lugna mig lite men beslutade mig för att nu får det vara slut på upppassandet här hemma! Gjorde frukost ill mig själv och barnen fick allt hjälpa till att duka om de villle ha frukost. Barnen var jätte dktiga plockade till och med in disk maskinen. Daniel däremot han vände sig om och har inte kommit upp än och nu är kl 09:30!!

Jag har inget tålamod på morgonen och jag blir stressad av att ligga kvar i sängen och höra barnen greja i köket. Får väl bara inse att vi är olika jag och Danoiel och sluta hoppas på en sovmorgon!

Var inne på min svägerskas blog och fick se att hon redan gjort färdigt halsbandet jag beställde i fredags! Såg verkligen jätte fint ut! Hon är duktig!

I går var vi hos en kompis och fikade samt grillade på kvällen riktigt trevligt. Bilder kommer lite senare!
I dag bär det av mot karlsborg. Ska fira min andra svägeska som ju fyller sexton år på tisdag och som gick ur nian i fredags!
Ha en bra dag
kram

HURRA HURRA HURRA

I dag är det min mammas födelsedag! Jag hoppas hennes dag blir bra trots det dåliga vädret. Jag och barnen var ju där en stund  går men jag glömde allt ge henne en bamse kram så den kommer nästa gång vi ses.

Resan till mamma gick jätte bra! Barnen var oehört snälla och lugna måste jag säga. Oscar talade om för konduktören att han skulle till sin mormor i Töreboda/ vassbacken så där måste tåget stanna.Han bara skrattade och sa att det får vi se till då! Han var så spänd inför denna tågresa så han somnade omedelbart nnär vi satte oss i bilen på väg hem till Skövde igen..

Jobbet gick bra i går, det var ganska lugnt faktiskt och pappsen kom och hämtade mig så hem kom jag också! Ja jag har det väldigt bra egentligen!
Ha en bra dag

Skolavslutning

Jag borde skämmas. Glömde helt av min systerdotters första skolavslutning i går! Jag hade tänkt att gå på den för är det något jag tycker är fint så är det skolavslutningar! Jag hoppas hon fick en fin skolavslutningoch att hon inte blev ledsen över att jag inte kom. Här regnar det i dag men jag håller tummarna för att det ska bli bättre väder under dagen så att de som tar studenten slipper regnet i alla fall. Oscar vaknade kvart i sex i morse och det första han sa var " när går tåget mamma". Gissa om han längtat efter denna lilla tåg resa! Ha en bra dag kram

En fantastisk dag

Denna dagen hr varit så fantastiskt härlig, jag och barnen har bara slappat (förutom bullbaket och tvätten). De har inte ens kivats en enda gång i dag! Såna här dagarär så mysiga. När Matilda sov efter lunchen satt Oscar i mitt knä på altanen och bara myste... ja jag riktigt känner att vi behövde en sådan här dag båd jag och barnen så jag är så himla nöjd.

i morgon bitti tar jag och barnen busen in till stan för att sen åka vidare med tåg till min mamma som vi ska fira lite då hon snart fyller år! Oscar har verkligen längtat efter denna tågresa. Mamma plockar upp oss på stationen och sen är hon så himla snäll så hon skjutsar mig till jobbet kl  14:15 ( fick arbeta en extra tur i morgon men jag blir ledig på söndag i stället) och kör hem barnen och stannar hos dem tills Daniel kommer hem vid fyra fem tiden! det är tur vi har mormor!!! även min far ska ha en eloge som har lovat att hämta mig på Kss kl 22 i morgon kväll och skjutsa hem mig! Så tack vare allas hjälp blir jag nu ledig lördag och söndag i stället och det känns riktigt skönt.

Nu ska jag snart träffa min klass kompis över nätet. Ha en bra kväll
kram


BullbakSå här ser det ut i vårat kök nu! 100 nybakade bullar!och så här tuffa såg barnen ut i går på väg in till Kss

Ledig

Nu är jag ledig i tre dagar vilket ska bli så skönt..

Oscar fick i går ett brev från sin faster Linn där hon ritat en ko! Gulligt! Tack för det Oscar blev jätte glad!

Matilda var jätte duktig hos doktorn i går. Hon la sig på britsen och sa inte ett ljud när de tittade i öronen. Oscar stod brevid och var också helt tyst. De fick var sitt märke för att de varit så rediga. Öronen hade läkt fint så nu behöver vi inte åka dit igen.  Besöket gick jätte fort vi hade tid halv tio kom in femöverhalv och var klara tjugo i så det var kanon. På hemvägen kikade vi in till pappa och barnen fick lite glass. Pappa bjuder alltid barnen på godis eller glass! Sen lämnade jag barnen på dagis och gick hem och skrev på min projektplan i två timmar sen bar det av till jobbet. Var ganska lugnt på jobbet i går så det gick bra. Var hemma vid kvart över tio.

i dag ska vi bara ta det lugnt ska väl ta en promenad Oscar var sugen på att gå trean som vi kallar rundan och titta på korna så det blir det nog framåt dagen. Just nu tvättar vi och barnen ser på snövit.
I morgon ska jag och barnen på llite utflykt! Vi ska ta bussen in till stan och sen tåget till Töreboda där mamma hämtar oss. Oscar tycker det ska bli så kul att åka tåg!
Ha en bra dag
kram


Morgon

ja så är det morgon. Barnen vaknade vid tio i sex men som tur var låg de en stund i våran säng och läste bok. Sen blev det tomtegröt till frukost (som de älskar) och nu ser de på tecknad film. Vädret är kasst regn och rusk. Börjar vid 14 tiden i dag så vi ska ta det lite lugnt jag och barnen nu på morgonen halv tio måste vi dock åka då Matilda har en tid på öronmottagningen för kontroll efter hennes öroninflammation.
När jag slutar kl 22 i kväll ska det bli skönt att vara ledig i 3 hela dagar.
Ha en bra dag
Kram

Vad är det för en dag?Det är vår bröllopsdag!! I dag är det 2 år sedan som vi gifte oss i samband med Matildas dop. Det är inte klokt vad fort det går! Vi firade detta med att grilla kyckling med potatisgratäng och grönsallad. Sen blev det daimtårta till efterrätt! Många kramar och pussar blev det också.. 

Visst ser tårtan god ut! Jag lovar att den var det också!


Cyklade faktiskt till jobbet i morse med men det kändes i benen i dag (otränad som jag är). Hem åkte jag däremot bil Daniel plockade upp mig och cykeln efter jobbet. Är så trött i huvudet kanske beror på att jag i dag bara gått igenom olika apparater vi använder oss av på avdelningen och det är många apparater så jag hann inte med alla i dag men en hel del ialla fall. 
Ha en bra kväll!
Kram

Förlåt

Förlåt mamma att jag fick med dig på en bild. Har nu tagit bort den.
kram


Motion

Ja tro det eller ej men jag trampade hemmifrån 05:30 i morse med cykelhjälm och Mp 3 såklart. Var riktigt skönt med motion på morgonen. Vaknade till ordentligt när jag skulle duscha på jobbet, fick inget varmvatten så en iskall dusch fick det bli. Cykelturen hem gick lite snabbare träffade på en gammal vän efter halva vägen så då blev det tio minuters vila för att prata lite. Var riktigt kul att vara på jobbet igen även om jag kände mig lite förvirrad första timmarna men det släppte rätt snabbt.

När jag kom hem så var Oscar jätte ledsen han och grabbarna bus på gatan hade blivit lite osams men han lugnade sig efter ett tag och hjälpte mig med maten. I dag stod biff och potatis mos på menyn med en grönsallad.
Nu är jag rätt trött har faktiskt lite huvudvärk också! Har kanske druckit lite för lite i dag får allt bättra mig med det!
Skulle gjort lite skolarbete nu men jag vet inte om jag orkar!
Ha en bra kväll
Kram

Kalas hela dagen

Ja ha så har det varit ytterligare en dag med bara kakor och godis! Får nu börja skärpa till det med det. Hos Robert och Veronika blev vi ju bjudna på fika och hos min morbror blev det självklart tårta. Som tur är blir det en vanlig vecka igen.
Undrar ni hur det gick med min vikt efter min diet? Ja jag har gått upp ett kilo av de 2,8 jag gick ned. Så nu blir det nya tag igen. I morgon ska jag cykla till jobbet (1,5 mil) om det inte ösregnar när jag vaknar! Det är en början så får vi se vart det barkar av..

Lite bilder från dagen..
Ha en bra kväll
Kram


Ny dag

ja så var det en ny dag igen! Vi hade riktigt trevligt i går kväll. Grillade korv och hamburgare hemma hos svärfar. Oscar vattnade allt som fanns med vatten slangen och sen klippte han gräset.  Daniels syster och lille Melvin kom förbi också. Hans favorit var tydligen klass med strössel och kola sås så det fick alla barnen vilket även gjorde Matilda glad för hon älskar också glass. Var hemma vid tio så det blev e rätt lugn kväll!

Läste på min svägerskas blogg att hon hade haft mycket förvärkar nu i natt och på morgonen ska bli spännande att se om hennes små tvillingar beslutat sig för att komma ut i den stora världen i dag  eller snart i allafall! Jag håller verkligen alla tummar för henne och bebisarna!

Annars ska vi hälsa på hos Robert och Veronika nu vid to och sen bäär det av till min morbror Christer som ska fira sin födelse dag i dag. Kommer i håg när jag var lite då kallade vi alltid honom för ordningsredan. Han såg lite sträng ut med mitt sitt mörka skägg så jag vågade inte säga emot honom när han sa till mig. Hans fru Lilian ha målat nästan alla våra tavlor här hemma jätte duktig.Ska bli kul att träffa dem i dag.

Ha en bra dag
kram

Tvätt

Cylinda Mangel Mangel automat
      (bild från www.tretti.se)

Nu är det tvättat och klart. Har manglat alla lakanen vilket känns så skönt. Det blir mycket mer plats i linneskåpet när man manglat. Har en liknande den på bilden men en grön från 50-60-talet som min pappa hittade på en aktion. Är verkligen glad att den fortfarande funkar men som jag säger det var bättre kvalite på sakerna förr!

Matilda sover lunch nu och mina killar har åkt till bil tema för att shoppa!
Ha en fortsatt bra dag

lördag morgon

God morgon Sverige!!

vajande_flagga.jpg


Ja det är ju Sveriges nationaldag i dag så grattis hela svenska folket!

Vi ska inte fira så mycket i dag. Vaknade vid sex när barnen ville upp. Åt en härlig frukost med barnen och sen storsrädade jag och Oscar i källaren medans Matilda såg på bamse och Daniel sov.
Efter det har jag tvättat och manglat skickat in begäran om F- ledighet två veckor i sommar och nu ska jag snart hoppa in i duschen! Ska nämna också¨att det bara var 3 st i klassen som klarade tentan i går!!!

Vi har planerat att åken en sväng till mini zoo i Tibro och se på djuren och sen ska vi till daniels pappa och grilla i kväll!
Kalaset i går var trevligt den som hade roligast var nog Oscar. Han fick låna sin kusins eldrivna traktor och körde hela kvällen, i bland tog han paus och snickrade lite... Han är så go och han älskar verkligen att köra traktorn...
ha en bra dag
Kram


Hemma igen

Var så skönt att komma hem! Tågresan var ett stress moment efter som jag hade två byten med 10 min på mig att byta och mitt tåg var försenat hela vägen men jag kom hem efter många om och men. Gissa om det var skönt att få krama om min man och mina barn! Oscar sov hos oss i natt och jag njöt av att få hålla om honom lite. Matilda vaknade kvart i fem så då låg hon hos mig och myste en stund sen gick hon och jag upp.. Har verkligen saknat min familj denna veckan.

I dag ska vi till min syster då hennes dotter fyllde sju år i veckan så nu är det kalas.
Var och gjorde tentan i dag men som jag visste klarade jag den inte vilket inte är konstigt då jag ej hunnit läsa ett smack, men jag var inte många poäng från G så det kändes bra ändå

Ha en bra dag
Kram

Hemfärd

I dag är det torsdag vilket innebär sista dagen här i Falun! Vi börjar med metodövningar och lite information om ett nytt data programm skolan ska använda sig av i höst. Sen  går mitt tåg hem kl 16:27 och så når jag Skövde 20:30. Ska bli så skönt att komma hem. Henrik är snäll och hämtar mig på stationen!
Skickade vykort till barnen som de hade fått i går jag hoppas de blev glada. Oscar fick ett med  en stor älg på och Matilda ett med två katter på. Saknar dem! Pratade med Daniel i går och Matilda var inte riktigt pigg så jag hoppas hon inte blir sjuk nu!
Nej nu lockar min frukost bricka! Eftersom jag faktiskt varit lat så har jag förbeställt frukost varje morgon här på vandrarhemmet. En bricka full med Juice, ägg kaviar, marmelad 4 st smurgåsar, fil, sylt, flingor te och Kaffe. Känns nästan som hotellfrukost!
Ha en bra dag.
Kram

Tidig morgon

Kl var bara 05:40 när jag vaknade i dag. Man sover inte lika bra här som hemma i sin egen säng.
Kvällen i går var riktigt trevlig vi åt taccos som jag och en klass kompis gjort i ordning, drack lite vin och fick många goa skratt. Sen avslutade vi kvällen med att se House på tv:n. Jag hade som tur var faktiskt sett förra avsnittet så jag hängde med annars har jag inte hunnit se på tv i vår. Ja nu är det bara en natt kvar sen i morgon styr jag kosan hemmåt. Ska bli så skönt att hålla om barnen och Daniel också!
Ha en bra dag
kram

Opponering

Nu är försvar och opponering avklarat! Gick riktigt bra så nu ska vi fira med lite vin och taccos här på fängelset!
Ha en bra kväll
kram

Morgon

I dag har det fina vädret lämnat oss och det är regn här i Falun. Känns faktiskt ganska skönt med lite svalare väder. Ska snart ner och äta frukost och sen till skolan och opponera och försvara så håll tummarna för mig!
Ha en bra dag kram

Ångest

Fy vilken ångest. I morgon ska vi försvara våran projektplan och opponera på en annan.. På onsdag har vi opponering av ett annat arbete och på fredag är det tentamen! För första gången någonsin under mina studier har jag inte hunnit läsa till tentamen! Projektplanen och det andra arbetet har tagit all tid. Får väl bara inse att jag inte kommer att klara tentan på fredag utan får göra den vecka 34 i sommar. Men det är inte utan att jag har en väldig ångest över detta.

Ringde hem förut och det gjorde inte det lättare precis! Oscar gråter och säger " mamma jag vill att du ska komma hem jag älskar dig! Jag började nästan gråta jag med ! Ja denna dagen har varit pest. Tur att min klass kompis finns och vi har faktiskt delat på ett glas vin och tagit lite popcorn.
Nu ska jag hoppa in i duschemn 
kram  

RSS 2.0