Helg

Nu är det helg. I dag åker Oscar och jag till Töreboda för att hjälpa pappa lite med farmors lägenhet.
Sen får vi se vad som händer vi har inget särskilt inplanerat.

i går var det dags för barnen att gå runt och ringa på "bus eller godis"! Vi fick inget besök men ifall vi skulle få det i dag så har vi laddat en skål med godis. oscar tycker det är spännande och det första han sa i morse var " mamma i dag kommer det otäcka gubbar och ringer på". Stor tjejen var ute i går och knackade dörr. De var utklädda till häxa och dj-len. De var verkligen fina och hade jätte roligt.

Vad tycker ni om att gå och knacka dörr? Själv tycker jag det har gått lite till överdrift. Råkade ut för ett par barn som sa att vi kan ta pengar om du inte har godis! Det tycker jag är lite fräckt. Jag brukar ha godis eller faktiskt frukt frukten är inte alltid så populär men jag tycker det är bra.
För några årsedan när Oscar var nyfödd och det var Hallowen så lyckades barnen skrämma mig rejält. Jag hade totalt glömt av vad det var för dag och kl var nio på kvällen och kolmörkt ute. Det ringde på dörren och när jag öppnade hoppade en kille med scream mask fram och sa bu! Jag blev så rädd så jag skrek till och sprang ned i källaren:) De måste haft jätte roligt åt mig.

Ha en bra dag
ting.

Fredag

Så var det fredag igen. Veckorna går verkligen fort. I dag har jag knappt hunnit med att andas (skämt å sido självklart har jag det) . Höll på med skolarbetet hela förmiddagen, sen kom mamma till lunch. Efter lunchen hjälpte hon mig med skolarbetet och sen hämtade vi barnen på dagis. På hem vägen kom två kompisar till oscar och Matilda. De följde med in och fikade och lekte. Sen gick Matilda med hem till sin kompis och Oscar var ute och cyklade, Amanda var hos sin kompis. Själv var jag ute och höll koll på Oscar och kompisar när de cyklade. Efter ett tag kom matilda ut och gallskrek, hon hade klämt sin tumme. Samtidigt kom Amanda och vill ha hjälp med sin cykel. Efter att ha tröstat matilda och hjälpt Amanda gick jag in och tog tag i berget med tvätt som skulle vikas in. precis när jag gjort det kom barnen in och var hungriga så i kväll fick de tomte gröt.. Nu har Amanda sin kompis här och Oscar är med dem lite. Matilda sitter i skrivandets stund i mitt knä och Daniel sover på soffan vilket han gjort sen han kom hem.

Nästa lördag hade jag tänkt att åka till Ullared, mamma ska passa barnen men nu kan nog inte Daniel så vi får se kanske är det någon annan som vill åka med?

käner mig faktiskt lite trött, ska försöka hinna med en promenad när de små barnen lagt sig..
Ha en bra kväll.
kram

Renovering

Renoveringen i badrummet är i fullgång. lars och Daniel håller på att sätta upp tak och tidigare i dag var elektrikern här och fixade med el till badrummet samt att han bytte el- central så nu är vi av med proppskåpet.
När han höll på med elen så var vi utan ström några timmar på eftermiddagen så det var bara att tända massa ljus samt en fotogen lampa. Riktigt mysigt faktiskt..
Nej nu ska jag hänga lite tvätt
God natt allihop
kram


Skolarbete

Håller just nu på med 2 st skolarbeten eller ja egentligen 4 men jag har mitt fokus på 2 utav dem.

Standardvårdplaner

Omvårdnadsplan

Känns både tungt och roligt. Känns som att man kan läsa om det hur mycket som helst. Vad ska jag ta med och vad ska jag sålla bort? det är såna frågor jag brottas med ..

Ska även skriva ned mina mål för praktiken jag ska göra inom skolan nu de kommande 5 veckorna. De ska vara klara på måndag. Snart kommer de att bryta strömmen här hemma så då får jag läsa i stället för att skriva på datorn..

Min morbror Lars är här och hjälper till med badrummet i dag. Han är en klippa och har varit i stort sett hela min uppväxt. Bodde mer eller mindre hos honom en period i min ungdom. Alltid lika kul att träffa honom..

Oscar var så söt i morse. När matilda ropade mamma så gick han in till henne och sa " mamma ligger i sin säng kom ska jag hjälpa dig och Matilda vet du mamma ska följa oss till dagis i dag" så söt han är.
Ha en bra dag
tjing


Bilder







Så här ser det ut i vårat badrum just nu. Tror dock det kommer bli kanon när det är färdigt. I morgon ska taket sättas upp med spot light och sen kommer golvet att kaklas på måndag och tisdag nästa vecka..





och så här blev det nya bordet i köket..
Tjing

Uppdatering och lite annat

För att uppdatera lite. Ingen av barnen har än så länge blivit sjuka (peppar peppar ta i trä). Matilda hade dock ramlat och slagit sig på dagis i dag så hon fick en blåtira på ena kinden. Oscar är just nu med snickaren och tittar när han grejar i badrummet. han älskar när han får vara med och titta hur de gör, det är tur att de snickare som är här verkar tycka att det är lite kul att ha honom med.

Vi har nu fått upp det nya bordet och stolarna. Ska ta kort och lägga upp senare i veckan jag lovar..
I dag var min sista dag på dagvården, kändes lite trist faktiskt, men kanske om jag har lite flyt att jag får gå in dit och hjälpa till när det behövs.
Hade medarbetar samtal med chefen på mitt vanliga arbete i dag och det kändes bra. Jag gillar henne som chef hon är tydlig och rak sånt tycker jag om..
Annars flyter livet på sin gilla gång, ska ut och gå lite i kväll igen fast i dag får jag förhoppningsvis sällskap av Monica..
Ha en bra onsdags kväll
Tjing

Slutbedömning

Hade slutbedömning i dag. Gick jätte bra faktiskt så nu är alla papprena iväg skickade till skolan och dags för mig att börja förbereda mig på att vara sköterska i skolans värld. Jag ser framemot det är faktiskt lite nyfiken på hur det är att vara skolsköterska..

Annars har dagen rullat på. har bakat dumle kakor som jag tänkte bjuda alla på i morgon då det i princip är min sista dag på praktiken. Hoppas de blir omtyckta. Sen har vi i dag ätit tomte gröt till kvällsmat. Barnen verkligen älskar det..

På posten kom korten i dag som barna tagit på dagis! De blev verkligen jätte bra. Det var extra roligt att man kunde välja att få några svart vita, jag älskar svart vita kort..
i kväll ska jag fila lite på mina skoluppgofter när barnen lagt sig..
Vad ska ni göra en tisdagkväll som denna?
Tjing

På väg att bli sjuk?

Oscar klagar lite över ont i halsen. Är han på väg att bli sjuk? Hoppas inte det. Det kändes dock lite bättre sa han efter en kopp te med mjölk och honung. Matilda är lite snuvig men ingen feber och pigg, som sagt så hoppas jag de håller sig friska...

Daniel lagade en underbar potatisgratäng i går och det som blev över åt vi till middag i dag. Han är duktig på att laga mat synd bara att det inte blir så ofta. Nu har han pracis åkt i väg för att skriva matte prov och jag håller alla tummarna, dessutom fick han en lyckospark av oss var innan han åkte..

Annars har jag haft en toppen bra dag faktiskt. Har varit med om mycket nytt på praktiken så det känns kul. I morgon är det dags för slutbedömning men jag är faktiskt inte nervös. Har redan varit på dagvården  i 5 veckor det är inte sant vad fort det går..

En annan glad sak som hände i dag var mitt lönebesked som kom. Då våran löneförhandling blev klar senare så får vi den retroaktivt nu från och med april och det gjorde några kronor.. Så jag behöver inte ha dåligt samvete över min shopping runda i går!

Har varit dålig på att ladda upp bilder det sista. ska försöka bättra mig lite senare i veckan..
Hoppas ni alla haft en bra dag
Tjing så länge

Shopping


High boot
( Bild tagen från www.dinsko.se)


Dessa stövlar har jag precis inhandlat åt mig själv. sen blev det även svart jacka från cassels, ett vitt linne & 2st  ansiktsmasker. Så i dag har jag sannerligen unnat mig...Det var riktigt skönt att få en timme och strosa runt i affären utan att behöva bekymmra mig för vart barnen tog vägen eller att de ska riva ned något. Så nu känner jag mig på topp igen.

Daniel ligger på soffan och sover, Oscar leker med Gabriel och Matilda ser på tv. själv ska jag snart göra lite lunch
Kram  

Ni har väl ställt tillbaka klockan?

Söndag morgon och i natt skulle klockan ställas tillbaka en timme. Själv gjorde jag det i morse.
Minns en gång när jag var liten och syrran och jag var hos pappa den söndagen som klockan skulle ställas om. Vi missade söndagsskolan för pappa hade råkat ställa om klockan åt fel håll.. I dag skarattar jag åt minnet men jag kommer ihåg hur ledsen jag blev över att missa söndagsskolan. Så jag hoppsa ni alla har ställt tillbaka och inte fram klockan.

Vi hade en riktigt mysig kväll. Grann barnen var här och åt fattiga riddare och sen blev det lite mys med varsin liten popcorn skål framför en ny film. en lyckad kväll.

I dag på morgonen har barnen och jag dammsugit, vilket behövdes efter att de ätiti popcorn:)
Håller även på att tvätta alla lakan, kuddar och täcken och om en liten stund kommer en kompis till Oscar.
Daniel har jag nyss väckt men han var inte hemma förrän strax efter ett heller så han behövde nog sova lite..

Ha en bra söndag ellihop.
tjing så länge,

Ensam hemma kväll

I kväll ska älsklingen ut med grabbarna så jag får en ensam lördag kväll med barnen. Har köpt två nya filmer till dem som vi ska mysa med i kväll.

Annars ska vi snart i väg till ridskolan, i dag ska  hela familjen med.
På förmiddagen var vi förbi en gammal kompis som blev pappa för 6 veckor sedan. en otroligt söt liten tjej med massa mörkt hår fick de. Det känns så länge sedan Oscar och MAtilda var så små.
Insåg när jag kom in hemma hos dem att jag inte varit hemma hos dem på ja 3 år. de har renoverat hela lägenheten sedan jag var där sist.. jag är verkligen dålig på att hålla kontakten. Visst har vi varit i deras sommar stuga ett par gånger men jag får skämmas över att jag inte hälsar på oftare..
Det var i alla fall roligt att de mådde bra hela familjen och nu hoppas jag att vi kanske kan ses lite oftare..

Tjing så länge

Standard vårdplaner i vården

Jag håller på att titta på standard vårdplaner i vården. Hittills har jag nästan bara sett fördelar med dem. Anser att det är nödvändigt med införande av dem speciellt nu när det är besparingar inom vården och personalen får hoppa mellan olika avdelningar. En standard vårdplan i sådana lägen skulle kvalitet säkra vården samt vara ett toppen verktyg för oss som arbetar.

Vad anser ni? Tyck till...

Annars har jag fått en knöl på armen efter vaccinationen. Den ömmar lite men inget som känns jätte mycket.
Har även beställt en julklapp till min kära mamma. Kan naturligtvis inte tala om vad det är men jag hoppas hon kommer tycka om det..

Nu till en tråkigare sak att tala om.. För ett tag sen skrev jag om min vikt och att jag skulle gå ned i vikt..
Än en gång har det falerat. jag har inte gått upp men heller inte gått ned. Dålig karaktär? Ja kanske. Det händer väldigt mycket i mitt liv och efter att jag gått en kurs i kognetiv beteende vetenskap så vet jag att jag äter när jag är stressad eller irriterad över saker som jag inte kan styra. Jag är fullt medveten om att min stora fälla är Ost smörgåsar. De är ju så lätta att göra i ordning när man har bråttom..

Så nu lämnar jag det lite och försöker ta tag i det från ett annat håll... Jag har inte gett upp utan jag ska komma ned i vikt. Min syster ska ha en stor eloge hon har tappat 12 kilo och är nu jätte fin och helt lagom i mina ögon.
Jag ska försöka ha henne som mål figur. Hon har också mycket omkring sig men har lyckats ändå.

Jag är väldigt dålig på att prioritera mig själv och det är nr ett som jag ska jobba med. Jag har så lätt för att ge efter på sådant som är viktigt för mig om det är någon annan som behöver något.. ett exempel är träningen. När jag går dit mår hela jag bra och jag älskar träningen. Ändå avbokar jag den ganska lätt om t ex Daniel tycker att jag ska göra det en annan dag för det passar honom bättre.. Jag menar inte att man aldrig ska kompromissa men jag får nog stå på mig lite mer så att alla förstår att det är viktigt för mig.. 
Oj det blev ett långt inlägg.. Nu ska jag snaart ha seminarium på nätet 
Tjing så länge
kram  

Paket på posten

Idag har jag hämtat två paket som jag väntat på. Det ena var ett par temobyxor till Matilda som jag budat hem på tradera. de var verkligen supersnygga och passade perfekt fick dem för 150 kr så det var helt ok.

Det andra var doppresenter som jag beställt till Vilda och Älvin. Jag var lite nyfiken på hur de blev men jag är verkligen nöjd och hoppas givetvis att de kommer tycka om dem.

Upptäckte till min förskräckelse att jag inte har en enda BH kvar som är hel! Hur kan det ha blivit så? Fick därför i panik åka och inhandla lite men vad dyra de var! 179 kr styck! Svindyrt tycker jag. Jag brukar köpa mina på ulla red för 85-100 kr styck så det är ju lite skillnad..

Annars har jag nu äntligen kommit igång med skoluppgifterna så nu hoppas jag de blir bra!
Ska fortsätta i morgon bitti.
För er som undrar så känner jag fortfarande inget efter vaccinationen så jag håller tummarna att jag ska slippa några biverkningar:)
ska snart krypa ned i sängen. Oscar är fortfarande vaken eftersom han somnade tio minuter i bilen i eftermiddags och då kan han inte somna på kvällen. Fast jag tycker det är rätt mysigt för såna kvällar brukar han få sova hela natten inne hos Daniel och mig. Han är så mysig att snosa på!
Sov gott allihop så hörs vi i morgon
Kram


Vaccinerad

I dag blev jag också vaccinerad mot svin influensan. Då jag aldrig haft ont av sprutor gick det bra och än så länge känner jag inget i armen så kanske jag slipper svullnad och ömhet.

Annars har jag haft en riktigt bra dag i dag. Har inte skrattat så mycket som jag gjort i dag på länge mycket tack vare mina härkiga arbetskollegor på praktiken. Behöver jag säga att jag trivs?
Har nu bara nästa vecka kvar sen ska jag ut på praktik i skolan. Känns nästan lite vemodigt men jag kommer nog att trivas i skolan  med.

Tiderna för seminariet som vi skulle haft i dag blev ändrade till i morgon så vi passade på att åka och storhandla utan barn. Det går lite fortare när man inte har två små godingar med..

Det är inte klokt men det är bara 2 månader kvar till jul. Har ni börjat handla julklappar? Jag har inte köpt en enda än. Vi har tänkt ta en resa till Ullared den 7 november tror jag det var så då tänkte jag passa på att inhandla lite julklappar. Jag älskar julen och tillhör dem som gärna julpysslar och bakar.. Hittade i dag små gipsfigurer (tomtar, stjärnor mm) + färg som jag köpte så att barnen ska få måla. Sen hoppas jag att min kusin och minsta svägerska kommer en helg och julstökar som de gjort de senaste åren. Det har ju änna blivit en tradition..

Hur har ni haft det denna regninga dag?
Kram


Min onsdag

I dag har jag gått bredvid Kerstin som är diabetes sköterska. Var verkligen jätte kul och väldigt givande. Hon tyckte jag skulle komma och gå bredvid en måndag vilket jag verkligen hoppas att jag får möjlighet till.

Daniel vaknade i morse med en arm som var som en fotboll där han fått vaccinationen mot influensan så nu kommer jag nog aldrig att få honom till att vaccinera sig mer.

Direkt efter jobbet i dag åkte jag till Töreboda där jag bytte en stol som inte var bra till det nya bordet vi köpte och sen träffade jag far min hemma hos farmor. Han hade plockat och hunnit med massor i dag. Förstår att han är trött, det är mycket som ska ordnas med när någom gått bort.

Hemkommen från Töreboda så pratade jag med barnen och sen har jag läst saga och stoppat om dem för natten.
Ja det var min onsdag det hur har eran varit då?
Tjing

Cell prov

Kom precis hem efter att ha varit och lämnat cell prov. Jag brukar inte ha ont av det, visst det är inget jag längtar efter men det brukar gå rätt bra. I dag var det en underläkare med för att lära sig och det har aldrig gjort så ont. Jag har hög smärt gräns men i dag fick jag be henne sluta för det gjorde verkligen jätte ont.
Har full förståelse för att hon behöver lära sig så hon fick försöka igen och med barnmorskans hjälp gick det mycket bättre..

Annars har min dag varit bra. Jag storm trivs på praktiken. det är verkligen något helt annat än på kuvösen. Jag får skoja och busa med barnen här det kan jag ju inte på kuvösen. Sen är det en helt annan utmaning här tycker jag då det inte alltid är så lätt att få barnen att gå med på att sätta den där nålen eller ta det där provet.
Jag får trixa och spela apa men det passar nog mig ganska bra:)

Har börjat lite grann med uppgifterna jag har och även om jag inte har helt klart för mig hur jag ska lägga upp det så tror jag att de är ganska roliga.

En uppgift är med hjälp av en metod som heter Guided Imagery hjälpa barnet att tänka på annat medans man sätter en nål eller så. Det är smärtlindrande och enligt flera studier blir barnen hjälpta av metoden. Jag tycker verkligen det är bra att det finns hjälp som inte bygger på mediciner för det får de i sig så  mycket ändå.

Har dock gjort denna uppgiften än eller snarare jag kom halv vägs med ett barn men sen fungerade det inte då hon inte ville. Så där får jag ta nya tag och se om det finns någon annan som vill drömma sig bort lite med min hjälp!
Nej nu ska jag snart hämta mina små änglar och ögonstenar..
Tjing så länge!



Oj oj oj

Vikja missförstånd det blir när man skriver. Förstår givetvis att den arga kommentaren som jag besvarade inte var illa menad. Jag vet att hon som skrev verkligen bryr sig om Daniel och menade väl. Jag menade heller inget illa med mitt svar utan bara att jag anser att Daniel får ta det ansvaret själv när det gäller hans hand. Jag påminner honom dagligen att inte röra sina fingrar så lite tjatar jag på honom ändå. Ja så tokigt det kan bli.
Hoppas nu att missförstånden är utredda..

Annars har dagen varit väldigt givande. Trivs riktigt bra på praktiken faktiskt..
nej nu ska jag hjälpa barnen in i duschen
Tjing så länge
Kram


Arga inlägg

Fick ett argt inlägg som jag tänker besvara.

Ja Daniel grejar lite men inte gör han saker som gör att han måste böja sina fingrar! Då jag är utbilad i vården har jag fler gånger än en sagt till honom vad det kan innebära om han böjer dem. Stolarna skruvade vi i hop tillsammans. Visst har vi kvar de gamla stolarna och visst har vi en extra toa och dusch men nu är det faktiskt så att sen Daniel skadade sin hand har han inte grejat något med det nya badrummet, bara stått bredvid och pratat med snickaren och vvs.aren, för vi har ju lejt bort arbetet...

Sen är han vuxen och får ta sitt eget ansvar själv har jag som sagt informerat honom om hur det kan gå men det är hans hand som är skadad och också han som känner av vad han kan och inte kan göra!!

Sen fick jag ju lite glada inlägg också!
Visst får ni komma och kika när badrummet är klart och jag ja det är nästan så att det får bli skumpa:)

Hoppas ni haft en bra dag  Själv ska jag nu dyka in i mina skoluppgifter..
kram

Vårat badrum

Arbetet med badrummet går framåt.











Låter bilderna tala för sig själv men så ser det ut i vårat nya badrum just nu
Tjing så länge

Syskon kärlek?

I dag har Matilda och Oscar varit på varandra hela tiden. Den ena retar den andra och så kommer det tårar och hårda ord. De har inte kunna vara i samma rum en minut utan att kivas. jag försöker verkligen att vara konsekvent och ha tålamod men såna här dagar är det rätt svårt. Hoppas verkligen det blir bättre i morgon.

De var dock i från varandra en liten stund när vi åkte till ridskolan som i dag var inställd då de hade teori vecka. Oscar och Amanda som följt med, nöjde sig dock med att titta på några hästar och sen åkte vi i väg till billingen och gick 2,5 km så att de fick springa av sig lite..

Daniel har skruvat i hop de nya stolarna men en av dem var skev så det kommer nog att ta några dagar innan vi får se det bordet och stolarna i köket, men den som väntar på något gott!
hur har er lördag varit då?
Tjing

Maten i ugnen

Har precis slängt in kyckling och klyft potatis i ugnen, till det blir det vinvinsås i dag. Ingen dålig lördags lunch va?
Annars har vi som vanligt stressat i dag, förstår inte men jag tycker att detr bara är stress nu för tiden. Längtar verkligen tills skolan är slut och jag ska jobba 80% ett tag. De två stora barnen är ute och leker av sig lite, Daniel skruvar i hop det nya bordet och stolarna och lilltjejen sover så nu har jag fem minuter i lugn och ro.

Efter maten ska vi till ridskolan som varje lördag och sen har vi inget bestämt faktiskt. Oscar ringde och frågade farfar i dag om han ville komma och titta när han rider men det hann han tyvärr inte och Oscar kom ned med en ledsen min över att ingen hinner komma och se när han rider.. Nej vad ska man säga alla har mycket att göra.

På förmiddagen var vi och inhandlade en vaxduk och bordsunderlägg till det nya bordet. Längtar verkligen tills vi fått ordning på det..

Renoveringen i badrummet rullar på. På måndag kommer de och ska gjuta golvet och sen börjar de kakla så i slutet av nästa vecka ska det vara färdig kaklat.. JIPPI
Nej nu ska ja upp och kolla maten
Hoppas ni har en bra lördag
tjing så länge

En dag på sjukhuset

Då Daniel inte får böja sina fingrar är det inte så lätt för honom att klä på barn som inte vill mm. Så i dag följde både Daniel och jag med Matilda till sjukhuset.

Hon var jätte redig min lilla teva. Att sätta på Emla salva var inga problem hon gick stolt och visade upp sina plåster som höll salvan på plats. Väl inkomna till sjukhuset (efter att ha stressat som bara den för att hinna dit) så följde hon glade ligen med Birgitta som hon heter som hade hand om Matilda. När hon lagt sig på britsen och de höll fast hennes arm då började hon skrika innan de ens stuckite henne. Hon blev så ledsen, hon som stack kom dock på att Matilda kunde ju få en rosa linda runt så hon inte såg att Pvk:n satt där och det hjälpte lite.. Sen gick vi ner till isotop röntgen där de sprutade in lite isotop. Efter det så var Birgitta gullig och skulle ta bort Pvk:n men då blev Matilda ledsen " det kommer blod " sa hon och skrek för fulla muggar. Tror hon var rädd för att det blödde. Birgitta fann sig snabbt och när den var borta fick Matilda 2 jätte fina ringar som hon stolt visade upp för alla. Sen var det bara att vänta i 3 timmar innan de skulle röntga.

Matilda roade sig för fulla muggar på lekterapin där fanns det massor av saker att göra.





som ni ser så blev hon jätte fin!

Sen fick vi äntligen komma ned och röntga henne och hon låg i princip helt still de 15 min undersökningen tog. Sen fick vi äntligen åka hem, eller ja vi var bara hemma och vände för sen åkte vi till en möbel affär i Töreboda och inhandlade detta..



    ( bild tagen från kontinentmobel.se)
Ett nytt köks bord med sex stolar. Ska bli jätte kul att få upp det i vårat kök..

Annars ligger barnen och Daniel nu och myser i soffan och jag sitter en stund framför datorn. Ska snart hämta våran andra lilla tjej också!
Hoppas eran fredag varit bra.
Tjing så länge.


Resa in till akuten

Det blev inget seminarium i dag i stället blev det en resa ut till akuten med Daniel som lyckades skada sig när han hjälpte snickrarna som ska göra vårat badrum. Skar sig illa rätt över leden. Väl inne på akuten så visade det sig att han gjort en repa i ledkapseln som sitter runt leden vilket gör att han nu inte får böja fingrarna på minst 1 vecka helst 2. Sen sydde de i hop med tre stygn. En stelkrampsspruta blev det också samt antibiotika i tio dagar.
Stackarn! Fast han var jätte redig trots sin sprut rädsla..
Tjing

Njurscint

I morgon ska Matilda in och göra en njurscint. Efter mycket funderarnde och tänkande från min sida så ska Daniel följa med henne till sjukhuset. Att jag funderat över det bror inte på att jag inte tror att han klarar det utan min egen känsla och orolig het som mamma. De ska till dagvården (där jag nu gör min praktik) så jag har talat om för hon som ska ha henne i morgon att pappa är med och att de ska vara extra snälla mot min lilla tjej. Jag sätter på Emla salva ( en bedövningssalva) hemma i morgon ungefär en timme innan de ska vara där så behöver de inte åka så tidigt. Sen hoppas jag att Daniel inte tycker det är för otäckt när de sätter sticker henne så han skrämmer henne. Jag vet att de som jobbar där är väldigt skickliga på att sätta nål men som mamma blir man allt lite pirrig när ens barn ska göra en undersökning eller ta prover.

Själv ska jag försöka komma igång med uppgifterna som jag ligger väldigt mycket efter med.
Tjing så länge..


Ännu en dag!

I dag var det väldigt rörigt en stund på praktiken. Jag har ju inte kommit in i deras rutiner när det gäller det administrativa så som remisser mm. Så jag kände mig rätt nollad. Som tur är är de väldigt gulliga allihopa som arbetar där så när jag sa att jag kände mig helt nollad när det gällde det så sa de att det är helt okej det gör vi med fast vi har varit här i x-antal år.. Det gjorde att jag kände mig lite bättre till mods.

Annars tycker jag verkligen det är roligt att få arbeta med barnen det blir ju verkligen helt annorlunda mot mitt arbete på kuvösen där man arbetar mest med föräldrarna. Jag har verkligen mycket att lära men jag tycker att det är roligt och det är kanske huvud saken..

I dag när jag kom hem var det en kille här och rev i badrummet. Så nu är det inget kvar där inne. Taket, golvet och väggarna är borta. Oscar tyckte förstås det var jätte kul att vara med och hjälpa till och som tur var var det en jätte trevlig snickare som tog sig an honom och lät honom vara med.
Matilda och jag satt och  degade under tiden vi gjorde en hel familj med spindlar..
Nu har de somnat och jag ska försöka att bara vara lite och fundera över mina uppgifter i skolan. Känns som att jag aldrig kommer att komma i gång med dem.
Hur har er dag varit då?
Tjing och god natt

Bra dag

I dag har jag haft en bra dag. Praktiken var verkligen rolig nu när jag fick börja ta egna patienter. Mitt bedömningen gick också bra, jag och min handledare var överrens på alla 21 punkterna så det kändes skönt.

I dag fick jag åka med Monica till jobbet då hon jobbade samma tid som jag. Kul att ha någon att tjata med på vägen..
hämtade barnen vid halv fem och sen gick vi hem för att ta upp all potatis ur landet (eller ja det gjorde Daniel och Oscar). Lagade sen stekt rödspätta med potatis och citron/dill sås till som blev jätte gott.

Oscar och matilda hade som vanligt ritat tecknar på dagis får med mig några varje dag hem så gissa om jag får byta ofta då jag sätter upp alla på kylskåpet.

Efter maten så åkte jag i väg på ett medelpass på friskis och svettis vilket kändes kanon skönt. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen umgås med gubben lite!!!
Hoppas ni haft en bra dag,,
Kram

Huvudvärk

Har haft en grym huvudvärk hela dagen. Börjde dagen med att sitta bredvid i telefonrådgivningen och jag fick även ta några samtal själv. Inte förrän kl 11 blev det frukost och då höll huvudet på att gå av..

Sen rullade det på med kollegial handledning vilket jag tycker är bra och planering inför morgon dagen då jag ska få ta egna patienter (önska mig lycka till) :)

efter hämtning på dagis kvart i fem så skyndade Oscar och jag mig att byta om och ut på jogging runda igen. Han är för go. Tog nog lite längre tid i dag för han var bara tvungen att stanna och mata korna. Kan ni tänka att huvdvärken försvann efter det, måste ha varit det fina vädret och luften.

Sen blev det mat och i dag stod kyckling+ananas i currysås med ris och kokta grönsaker på menyn.
Daniel har precis gett sig av till skolan och barnen har landat framför pluto på tv:n.
Så har min dag sett ut.

imorgon har jag halvtids bedömning så håll tummarna för det..

Tjing så länge

Jogging runda

i kväll var Oscar och jag ute och joggade. Vi joggade 3 km. Han var jätte duktig och det var inte mycket vi gick. Han var så stolt när vi lommade i väg. " mamma jag har faktiskt aldrig varit ute och joggat förut " sa han..
han är verkligen för go min lilla pojk.

annars har dagen burit av i ett tempo som varit alldeles för högt.
Daniel och Oscar körde i väg och ställde in husvagnen direkt efter frukosten medans Matilda och jag städade hela övervåningen. Sen tvättade jag och lagade ett par byxor medans Daniel och Oscar rev ned väggarna i badrummet.. Sen var det lunch och i dag stod broccoli gratäng på menyn. Efter det fick vi lite främmat och kl 15 åkte jag med Oscar till simskolan. På hemvägen handlade vi och sen var det dags för kvällsmat. Daneil har även hunnit ta ned taket i badrummet. JA ni ser vad vi har hunnit med i dag
Hur har ni haft det?
Kram


Dagarna som varit

I fredags begravdes min farmor. En begravning är alltid jobbig. Började gråta när vi gick in i kyrkan och slutade inte förrän vi kom in i församlingshemmet efteråt. Det var dock väldigt fint. Pappa hade ordnat någon som spelade trumpet och det var så fint. kändes ändå skönt att få ett avslut. Det var första gången jag såg min pappa gråta. Vi hade en präst som var jätte bra och det gjorde mycket.

Det känns på något sätt lite overkligt när man står utanför kyrkan och de hissar ned kistan. Tills man går fram och lägger ned en sista blomma.
Efter begravningen mötte Glenn upp här hemma hos mig och det var verkligen skönt att få en bamse kram och få prata lite. Han är min bästa vän och ett stort stöd.

Sen lämnade vi Matilda till Linn på bussen till Karlsborg då hon skulle sova hos farmor. Oscar, daniel och jag hade en myskväll med tända ljus, en film och lite godis.
I går morse åkte vi tre till scandinavium i Göteborg för att se Walking with Dinosours. En helt fantastisk föreställning. Oscar satt med ögon stopra som tefat och tittade. Tyvärr ade vi ingen kamera då vi inte införskaffat nya batterier till den. 
Efterföreställningen gick vi ut och åt. Hittade ett litet mysigt ställe som hade jätte god mat.
Sen bar det av hemmåt igen för att hämta upp lill tjejen som hade haft det jätte bra hos farmor..
Tjing


snurrig dag

I dag har jag mest sprungit runt och inte gjort något vettigt. Pratade en stund med en arbetskompis om en av mina uppgifter i skolan och jag tror det börjar klarna lite i alla fall. Sen var jag och lämnade tillbaka en bok som jag var typ 3 månader sen med:) Efter det var jag och bokade tid för en dag då jag ska gå bredvid diabetesköterskan på barn vilket jag verkligen ser fram emot. Sen bokade jag plats på vandrar hemmet i falun efter som jag ska dit den 10 jan och vara borta nästan hela veckan. Åkte hem och frossade i 3 frallor med ost( vet att det inte är nyttigt men i dag kunde jag inte låta bli) vilket blev min lunch. Fick även hem overallen jag budat hem på tradera till Oscar, den var i kanon skick:)
Nu ska jag in i möte med skolan via nätet där jag ska prata om ett patient fall så önska mig lycka till....,.

Tjing så länge

Höstfest

I dag var det höst fest på dagis. Direkt efter jibbet/praktiken åkte jag hem och gjorde i ordning lite fika att ta med till höst festen och sen gick vi till dagis för att hämta barnen och vara med på höst fest. det blev lite grillad korv och en tips promenad. Riktigt trevligt. Barnen tyckte det var jätte spännande:)
Kul att träffa andra föräldrar och tjata lite fast det blåste väldigt kallt.

Annars är det full rulle på praktiken och mitt huvud är helt fullt eller tomt beroende på hur man ser det. Dock är det kul och hade vi inte haft uppgifterna som måste göras hade det varit riktigt trevligt men nu börjar jag känna lite panik inför uppgifterna..

Hur har er dag varit då?
Jag hoppas den varit bra.
Tjing så länge
kram

Hosta

I natt hade Matilda världens hosta. Hon vaknade av att hon hostade efter ca en halvtimme fick honlite host medicin och sen sov hon som en stock. I morse var hon pigg och glad igen men lite snuvig. Hon har varit på dagis hela dagen och nu hoppas jag att hon håller sig så att hon inte blir sjuk.

Annars har jag varit på studie dag i dag En väldigt intressant sådan då de kom och pratade från socialtjänsten. det är ju inte så lätt att veta hur man ska göra i såna fall. Dessutom kom det en tjej från Malmö som var specialist på kommunikation i akuta situationer och pratade om vad man ska tänka på, vad man ska säga mm . Kort sagt en intressant och bra dag..
I morgon blir det praktiken igen
Hoppas ni haft en bra dag
Tjing så länge
Kram

Kul

Kul med så många kommentarer. Det är alltid kul att läsa dem.
Angående tradera så har jag faktiskt sålt en del där också inte bara handlat. Känns som en rolig grej. Den senaste overallen jag budade hem gav jag 432 kr +frakt för så det var helt ok tycker jag eftersom den verkligen såg fin ut och jag vet att Fix är ett bra märke.

Nej nu ska jag förbereda lite inför morgon dagen och sen hjälpa Daniel med lite matte.
Sov gott allihop
Kram

Overall

Klicka för att visa Megabild! FIX VINTEROVERALLSTL 116 OCH FIX MÖSSA

Har precis budat hem denna fina overall på tradera till Oscar! Nu hoppas jag den passar
Tjing

Lite bilder



Dukat för middag i lördags.



Min lilla pojk börjar bli stor



min lilla tjej










Planterat

I dag åkte Oscar och jag in och inhandlade lite ljung som vi sen planterade. Roligt med lite fint på utsidan av huset. Blev lite paff när jag såg att de redan börjat med skylta och tagit fram julsaker. det är ju inte klokt egentligen. De kommer fram tidigare och tidigare i affärerna. Jag tillhör den gruppen som älskar jul och julpyssel men att redan börja känns verkligen för tidigt. Vad tycker ni?

När vi var och handlade hittade jag även en handväska till mig. Den jag hade var trasig så det passade perfekt.
Nu ska jag snart i väg och lämna Matilda då jag ska till kyrkan i eftermiddag och daniel ska med Oscar till simskolan.
Ha en bra söndag
tjing






Lördag kväll

Ja nu har snart lördags kvällen gått. I dag red Oscar helt själv på en stor fjording hela ridlektionen. Jag fick stå i mitten hos ridfröken och titta på och han klarade det galant. Han travade och styrde hästen igenom banan som om gjort som om han aldrig gjort annat. Gissa om jag var stolt..

Efter ridlekis kom svärmor med familj och vi åt en god middag med fruktsallad+ keso till efterrätt. Sen blev det spelet tjuv och polis samt råttfällan kort sagt har vi haft en toppen kväll. Nu ska vi snart lägga barnen och sen ska Daniel och jag umgås själva lite.

i morgon ska jag till kyrkan på eftermiddagen så Daniel följer med Oscar till simningen medans Matilda får vara hos mormor en stund.

Vann just den här på tradera!

on the peak Vinter / skid jacka  stl XL

Nu hoppas jag bara att den passar.

Ha en bra kväll
Tjing

Härlig eftermiddag

I går hämtade jag barnen kl tre. Vi tog en cykeltur bort till lekplatsen i andra änden i byn där vi lekte (till och med jag åkte rutsch kana och trampade runt på cyklarna). Vi hade verkligen roligt. Vid kvart över fyra kom vi hem och här fortsatte leken i form av kurragömma en stund. Sen grävde Oscar i landet och Matilda var i sandlådan, jag plockade upp alla röttna äpplen och plommon och Daniel sågade ved. Vädret var kyligt men helt fantastiskt.
Sen blev det blomkålsgratäng till middag med äpplepaj och grädde till efterrätt.
Kan man ha en härligare eftermiddag?

I dag ska vi in till stan nu på förmiddagen och inhandla lite kläder till barnen innan Oscar ska på ridlekis.
Vad ska ni göra i dag?
Ha en bra dag
Tjing

Allt och inget

Ja i dag har jag gjort allt och inget, Så mycket med förbättrings arbetet blev det inte men jag har i alla fall läst lite om det. Får ta mer tag i det nästa vecka. Har däremot fått i väg påminnelse brevet om våran undersökning som vi gör i D uppsatsen och det tog 3 timmar innan jag fick ordning på allt.
Har även budat lite på tradera, så får vi se om det går vägen.

Tvättar gör jag och har faktiskt plockat i ordning i barnens garderob som såg ut som om det varit en storm i.
Ska snart hämta barnen och i kväll ska vi ha en riktig myskväll med film och godis till de små för min del blir det lite popcorn. Ska bli så skönt att få ligga och mysa i soffan med dem. Känns som vi inte hunnit det  på länge..
Kanske tar vi en tripp in till stan för att titta på vinter kläder till barnen lite mössor, vantar och jacka+byxor till Oscar.
Hoppas ni haft en bra fredag,
Tjing och kram

Kallt!

Vad kallt det var i dag. Frost och tunn is på vatten pölarna. Brr!
Vi cyklade till dagis i dag och barnen såg fram emot fredags myset som de ska ha där i dag.
När vi kom fram såg jag att Oscar inte hade sina överdrags byxor där så det var bara att cykla hem och hämta dem för dem måsta han ju ha när det är så kallt ute. Ska åka och titta på jacka till honom i helgen.

Själv ska jag ägna mig åt ett förbättrings arbete eller snarare läsa på om hur man gör det.
Annars är det full rulle som vanligt. praktiken går bra och jag känner att jag trivs ganska bra. Jag har mycket att lära men jag känner att jag behärskar det mesta. I går var jag med under en gastroskopi där patienten var sövd. Läkaren som gjorde undersökningen förklarade jätte bra så det var jätte intressant.
Ja det känns som att jag börjar hitta tillbaka till mig själv lite,
Kram


RSS 2.0