En arbetsdag

I dag blev jag utlånad till stora barnavdelningen på förmiddagen. Jätte kul att gå över dit trots att man jag känner mig mer än förvirrad eftersom man inte hittar sakerna och är ovan vid de större doserna som barnen ska ha där än på min hemavdelning där det bara rör sig om nyfödda/förtidigt födda barn.

Nu väntar jag på att min familj ska komma hem. Har längtat effter dem...
I kväll ska vi packa eftersom vi åker direkt till skåne, till Daniels syster med familj, när jag slutar jobbet i morgon.
Vi kommer hem på onsdag igen så vi blir inte borta så länge men det blir ändå en del saker som ska med.
Ska bli kul att komma dit det var ett bra tag sedan vi var där nu.

Hoppas ni hade en bra midsommar allihop:)
Tack fam Sjövall,Bark för en super trevlig midsommar i går!
Det gjorde ni bra allihop.

kram på er



En underbar dag



En fantastiskt härlig dag med sol hela dagen. Det var sill, köttbullar, omelett mm. Sen blev det jorgubbstårta och till sist grillade vi. Dans kring stången var det självklart också.







Min familj ärt kvar i Karlsborg så nu sitter jag hemma ensam i huset.  Börjar jobba kl 07 så det är därför. Känndes tråkigt att lämna alla när vi hade en sån härlig kväll men men så är det. Jag älskar min familj så och jag längtar tills de kommer hem i morgon.

Hoppas ni också haft en bra dag
kram


Midsommar,lek och tvätt

I dag var sista dagen på dagis för barnen. För Oscars del var det verkligen sista dagen på dagis eftersom han börjar skolan till hösten. För Matildas del så var det sista dagen på småbarns avdelningen för i höst börjar hon på syskonavdelningen. De hade midsommar firande på dagis i dag med dans och midsommar stång. Roligt hade de haft.

Har nu lagat lunch som i dag bestod av ugnstekt falukorv med hemmagjort potatismos. Efter att den intagirts så skjutsade jag Oscar till en kompis och nu står det en full tvätt korg och väntar på mig.

Hoppas ni har det bra i solen och värmen vem vet kanske har vi turen att få njuta av solen i morgon när vi dansar kring midsommarstången.

Vad ska ni hitta på på midsommar då?

Vi ska till karlsborg där mång i Daniels släkt är samlade. Barnen och barnen ska sova över där i husvagnen medans jag får åka hem på kvällen eftersom jag börjar jobba kl 7 på lördag morgon.

Kram till er allihop


Natt

Medans ni andra sover sitter jag på jobbet. Läser och kommenterar en händelseanalys, samt lite annat. Det är ganska lugnt än så länge det är det som är så fascinerande med detta jobbet. Ena stunden kan det var jätte lugnt och i nästa kan det vara full rulle.

Vaknade kl 15 i dag och intog lite fullkorns välling (mums) sen hämtade jag mina under bara barn och njöt av dem innan jag och Matilda åkte för att hämta stor tjejen som skulle till ridskolan i dag igen. I dag fick de gallopera för första gångne och alla var ltie spända men de klarade det galant, även om jag missade just när de galloperade eftersom en viss lite fröken prompt skulle gå på toa just då:)

I morgon är det Oscars tur att rida hoppas han inte tycker det är otäckt i morgon nu bara.
Oscar var hemma och lekte med sina vänner medans jag och lillan var med stor tjejen på ridskolan. Skönt med lite tid för bara Matilda också det blir itne så ofta.

Hoppas ni sover gott
kram på er


Ut i skogen









Så här såg det ut när vi var i skogen i dag. Direkt efter att vi hämtat barnen på dagis åkte vi ut och bara njöt i skogen. Vi lagade hamburgare med bröd och kokade kaffe på sprit köket. Några svampar hittade vi inte i dag men en härlig kväll blev det. Nu har barnen lagt sig fast jag gissar att Oscar inte somnat han kommer komma och gråta när jag ska åka till jobbet. Han vill inte att jag ska åka. Tur att det inte är så många mer nätter jag jobbar nu innan semestern tror bara det är 3 nätter kvar. Det är ju inte roligt när han blir så ledsen.

Hoppas ni också haft en bra dag.
kram



Svamp

Kantareller, matsvamp

I går var vi i karlsborg och passade då på att plocka kantareller. Hittade en hel del faktiskt så här ska njutas framöver. Daniel gör jätte goda gryter med kantareller i och sen är det ju supergott på varm smörgås..

Det var ju kalas i Karlsborg i går för barnens faster Linn som nu är 17 år. Det firades med en stor jordgubbstårta och supergoda drömmar.

Barnens andra faster kom också till kalaset vilket var jätte skoj för vi ses inte så ofta. Oscar tyckte verkligen om att leka med sin kusin Ängla och givetvis att hjälpa till med de små Vilda och Älvin.

En annan bra sak som jag tjatat om (iallafall på jobbet) var att listerna i Matildas rum äntligen kom upp i går. 3 år har det tragit men nu är de på plats.

Nu ska jag sova lite eftersom jag ska jobba i natt
Ha en bra dag allihop
kram


En olycka

I dag när Oscar var hos en kompis några gator bort så var olyckan framme. Telefonen ringde här hemma och det var kompisens mamma som sa att Oscar och Sofie krockat rejält på studsmattan. Jag skyndade dit. de hade krockat med huvudet och Oscar får en rejäl svullnad på höger ögonbryn så han kan knappt blinka med Sofie gick det bra. Oscar följde med hem och vilade lite. Otur men jag är ändå glad att det inte blev värre.

Vet inte varför ni inte kan se bilden i föregående inlägg. Får se om jag kan lösa det.

Pappa ringde i morse och frågade om han kunde komma förbi med en tårta runt ett så det gjorde han en jätte god tårta med jordgubbar och choklad. Kul att han kikade förbi.

Vi har även hunnit gräva ur vid trappen där vi ska göra en liten altan. Funderar på om vi ska lägga grus men nu funderar Daniel på om vi inte ska göra ett trädäck istället så vi får se vad det blir av det.

Har även hunnit storhandla i dag och sen var det ju lite presenter som skulle inhandlas, till kusinerna Vilda, Älvin och en lite sak till deras stora syster. Eftersom det snart är slut på förskolan för Oscar och sommar uppehåll för Matilda så inhandlade vi lite till fröknarna också som en liten sommar present.

Nu ska vi ha lite lördags mys med barnen hoppas eran dag varit bra
kram


Helt underbar bild

Som jag tidigare nämnt var min jobbar kompis här häromdagen. Hon är superduktig på att ta kort. Har fått några kort av henne på mailen bland annat denna helt underbara bild



Matilda och jag. Tack igen Caroline. För er som är nyfikna på hennes kort kika in på länken carro där har hon en länk till hennes fotoblogg.

Ha en bra fredag..
kram  


Ny cykel



Så här söt är Matilda på sin nya cykel!
Det är inte klokt vad stora mina barn blir!


Att leka i vatten pölar är alltid lika kul.

Annars är jag trött men det får jag kanske vara. Ska jobba en natt til sen går jag på natt på måndag igen.
Ska hämta barnen strax så jag kan mysa med dem länge innan jag ska åka och jobba.
Oscar gillar inte när jag jobbar nätter. Gråter sig till söms de kvällar jag jobbar. Han får sova i min säng när jag inte är hemma för att han ska känna sig trygg min lilla gullunge.
Kram


Lugn natt

Än så länge en lugn natt. Rätt trött dock. Vaknade kl 11:30 i morse och somnade vid 08:15. Låg och drog mig till tjugo i två. Sen passade jag på att måla listerna till matildas rum innan jag hämtade henne på dagis. Eftersom Oscar var i väg på mulle läger var det bara jag och Matilda en stund. Riktigt härligt.

Sen kikade min jobbar kompis & hennes kille förbi. Vi drack kaffe och tjade skit på altanen i det härliga sommar vädret som var i dag. Hon fotade en massa också så det kommer bli spännande att se.

Oscar hade haft en jätte bra dag på mulle lägret. Han somnade på vägen hem med klubban i munnen. Han hade visst varit indian också för han hade gula och röda streck i pannan. skitig var han också så det heter duga men skitiga barn är friska barn eller?

Hoppas ni alla hade en bra dag.
kram


Ont i

Oscar sov ju hos mamma till i går. De hade haft det jätte bra dock har han ont i ett ben/höften. Han haltar när han går och är inte pigg på att springa. Blir det inte bättre ska jag ringa Bvc och höra om de har någon läkar tid.

Var jätte trevligt hos mammma i går. Hon bjöd på jordgubbs tårta och sen grillade vi på kvällen. Anders och Daniel tog med barnen ner till kanalen och fiskade. Oscar tyckte det var jätte kul och de fick lite fisk efter vad jag förstod. Vi fick även 2 st flytvästar av syrran och hennes kille till barnen. perfekt eftersom vi ska upp i fjällen och fiska i älvarna i sommar.

Ha en bra dag
kram


GRATTIS

Grattis mamma! I dag är din dag.
Hoppas den blir toppen.


Helgen har varit fullt upp. I går var Oscar på kalas hos sin kompis Johan. De hade haft det jättebra och när vi kom för att hämta honom fick alla barnen åka med i en vagn efter 4-hjulingen och titta på fåren. Oscar han njöt i fulla drag, kankse kommer han nu vilja åka dit och leka. Direkt efter att vi hämtat upp Oscar for vi till min syster och firade hennes dotter Moa som fyllt 8 år. Barnen lekte och hade jätteroligt hela kvällen men vid halv nio bar det hemmåt, Oscar följde med mamma hem då han skulle sova där i natt. I dag ska vi till mamma i eftermiddag och fira henne. Hoppas Oscar hjälper henne under dagen.

Matilda saknade sin storebror när hon vaknade i morse. Hon ville inte att han skulle vara hos mormor utan vi skulle hämta honom direkt.

I går visade jag Daniel att jag minsann också kan skruva ihop möbler:) Satte ihop skrivbordet vi köpte för ett tag sen till barnrummet och det blev riktigt bra.

Nu ligger vi tre (Matilda, Daniel och jag) i soffan och ser på Musse Pigg. 
Ha en bra dag.
kram  


Åt fanders med




kalorierna för en dag. I dag när jag hämtat barnen på dagis åkte vi till max och mumsade i oss denna underbara glass. Chefen ringde på eftermiddagen och frågade om jag ville vara komp ledig i nat och självklart ville jag det.
oscar blev utslängd genom fönstret i dag på dagis ( de firade av alla 6 åringar) och så fick de varsin guldmedalj som var en choklad peng. de hade haft jätte roligt. 

har gått ned 6,3 kg nu sen jag började och jag har bestämt att till juni nästa år ska jag ha gått ned 16 kilo till. I dag var en dag somjag bara ville fira och mysa och det måste man ju få göra någongång.  

Har varit och inhandlat presenter till Oscars kompis, min syster dotter, min mamma och till min svägerska i dag. Hoppas de tycker om dem.

lite mer bilder



Matilda i stallet med en liten hund.



Jag på väg hem från jobbet, hemska solglasögon va?



Oscar och Matilda som plockade dessa till mig



liljekonvaljer de vackraste blommorna jag vet.



Matilda sitter och pärlar på altanen.

Ha en bra kväll
kram


För 3 årsedan



I dag är det precis 3 årsedan Daniel ochj jag gifte oss. Tänk vad tiden går.

kram


Magknip

I natt på jobbet fick jag magknip och kände mig allmänt illa mående. Eftrer ett tag gick smärtan ut i ryggen. Då det var lugnt på jobbet tyckte mina kära arbtskamrater att jag kunde åka hem. Först ville jag inte men sen gjorde det rejält ont så vid halv fem gav jag upp och åkte hem.

Väl hemma så tog jag två alvedon och försökte somna. Trodde först det kunde vara urinvägsinfektion så att jag skulle åka till vc i dag men nu känner jag inget så det skiter jag allt i. Runt kl sju så släppte värken och jag somnade och sov till halv ett. Nu känner jag inget, så man undrar lite vad det var för något skumt.

Har dock världens bästa arbetskollegor måste jag säga:)

Har slappat lite framför tv:n och ska snart hämta barnen. I dag ska Oscar rida.
I går var det stora tjejen som red. oscar brukar ju följa med men i går ville han vara hemma och leka med grannpoklen så jag tog med Matilda i stället. Hon charmade alla i stallet och fick låna en jätte söt liten hund att gå runt med i koppel. Rätt var det var när jag stod och hjälpte Amanda kom det något springande in i mitt ben. Det var en väldigt röd gråten Oscar. Gissa om jag blev förvånad. Han hade ändrat sig när jag åkt och försökt springa ikapp bilen. När han såg att bilen svängt ut på stora vägen hade han satt sig i gräset och bara storgråtit. Daniel var inne så han hade inte märkt detta. Som tur var var det ett par grannar en bit bort som sett honom och bar hem honom till Daniel som lugnt körde ut honom till stallet. Stackars min lilla kille.

Ha en bra dag
kram


Tjejsnack

I dag fick vi äntligen till en träff jag och Jessica. Jag åkte hem till henne eftersom hon hade tvätt tid. Blev bjuden på mat som var super gott och sen en kopp kaffe med en lite choklad bit till. Superskönt och trevligt att bara få sitta och snacka om allt och inget i lugn och ro.

Matilda är i sitt esse. Hon pratar hela tiden och tittar med sina stora ögon. Hon är så söt trots att Oscar klippte henne härom dagen. Min lilla prinsessa:) Hon börjar bli stor hon med nu och mer medveten om saker och ting. Underbart.

nej nu ska jag umgås med min man lite
Ha en bra kväll nu
Kram


Sommar, sommar, sommar

Underbart att sommaren är här:)
I helgen har vi bara njutit av vädret. Ja jag jobbade ju förstås lördag dag och söndag kväll men däremellan har vi njutit.

I går förmiddag var vi på mini zoo i tibro ett underbart ställe för barnen. Sen bjöd jag hela familjen på mat på Sibylla utanför sparhuset i Tibro och där hade de verkligen en supertrevlig personal. Glad och hjälpsam och lite skämtsam också. Så underbart att gå ut och äta och bli bemött på ett så fantastiskt sätt.

I dag har Oscar och jag redan bakat choklad muffins medans Matilda ser på tv. Oscar var ledsen häromdagen för han var minsann den enda som hade smörgås med sig när de går till mulle skogen, alla andra hade minsann bulle och kaka. Så nu på onsdag ska han få med sig choklad muffins..

Annars är det lugnt fast ändå mycket.
Hörs och syns snart
ha en bra dag
kram


8 år

I dag fyller mitt fadderbarn Moa 8 år.
Stor grattis kram från mig med familj. 


Annars så mår jag bättre i dag känner mig bara lite matt och öm i kroppen. Kl halv tolv i natt spydde lillan (som alla små barn gör) ned hela sin säng. Stackarn. Så nu är hon och jag hemma men Oscar fick gå till dagis eftersom han inte spytt sen i söndags kväll och äter bra nu och dessutom skulle de till skolan i dag och äta lunch. 

Vädret är kanon har letat fram en kort kjol och ett vitt linne som jag går i. Skönt att sommaren är här. 
kram  


Undrar

Har funderat på en sak. Det finns en dag för mamma, pappa och barn. Det är en gullig grej tycker jag även om jag hoppas att man givetvis inte behöver en särskild dag för att visa dem hur mycket man bryr sg om dem. Varför finns det då inte en dag för syskon?

Jag har en storasyster som betyder jätte mycket för mig. Vi ses inte allt för ofta men jag vet att hon alltid finns där. Hon tänker alltid på mig och min familj och är supergullig med mina barn. Vi var alltid ute ihop när vi var yngre och många minnen har det blivit från det. Givetvis hade vi våra syskonbråk vilka syskon har inte det? Vi är ganska olika men jag känner alltid att jag kan vara mig själv hemma hos henne.
älskar dig systeryster och är stolt över dig.
kram


Min familj



I söndags när jag mådde som sämst kom Oscar och räckte fram denna bukett till mig. Till dig mamma, sa han. Gissa om det värmde:) Min underbara familj hade varit och införskaffat dem.

Något morsdag firande blev det inte i år men jag tror min mamma vet hur mycket hon betyder för mig.

Hon är den som alltid kommer med goda råd.
Hon är den som alltid lyssnar
Hon är den som jag alltid kan lita på.
Hon är den som jag älskar över allt annat ( med min familj  så klart).
Hon är den som kämpade och gnetade när min syster och jag var små men som alltid fick i hop det till sist.
Kort sagt hon är den bästa mamma jag vet.
Jag älskar dig mamma.

kram


Det tar sig

Mår allt lite bättre i dag. Orkar i alla fall vara ur sängen.
Barnen är härliga. De har tempo fast de har varit magsjuka.

Har legat på golvet i Oscars rum och byggt i hop en stor borg till honom. De har varit fantastiska trots att de inte har varit bra. Daniel har tagit vård av barn för jag har verkligen varit golvad, vilket jag aldrig varit förut.
Skönt att vi ser en ljusning.

Matilda hon älskar att pärla nu så det gör hon glatt och Oscar han bygger med sitt lego eller spelar tv-spel.
Sommaren ser ut att ha kommit också och förhoppningsvis kan vi njuta av den i helgen när vi är helt friska igen. 

Det är egentligen inte klokt vad tiden går eller hur!
Hörs senare 
kram

 


Återkommer



när jag mår bättre.
kram


RSS 2.0