Frustrerad

Försökte precis se på en streamad inspelad föreläsning om förbättrings arbete eftersom jag ska försöka mig på ett sådant på min praktikplats.. Gick dock inte att se den så nu är jag väldigt frustrerad.. Insåg att jag nog får ge mig för i kväll och se om jag kan lösa det till i morgon..

Annars har dagen varit full rulle. Fick en positiv uppmuntran på jobbet i dag när. Så det känns skönt.
Annars saknar jag barnen lite man hinner inte se dem så mycket när man lämnar dem halv sju och hämtar halv fem.. så jag längtar tills i helgen faktiskt..

Nu ska jag in i duschen
Ha en bea kväll
kram

Engelska

så i dag har jag pratat engelska större delen av dagen. Hade en patient som bara kunde det språket så då får man bara prata på.. Har dock gått bra men jag är allt trött efter dessa 2 dagar. Smet en halv timme tidigare i dag och hämtade barnen sen tog vi hela familjen en promenad (Oscar cyklade givetvis) i det fina vädret.. Efter det blev det lite mannagryns gröt och sen gick jag och Daniel på föräldra möte medans mormor passade barnen.
Nu sover de och jag har hunnit träffa min klass kompis via nätet och nu ska jag upp och hjälpa  daniel med lite matte! Hoppas ni haft en bra dag!
Kram


Första dagen

Ja så har man avklarat första dagen på praktiken. Den är alltid den värsta och huvudvärk är standard efter en dag med så mycket nya saker. Är på en dagvårdsavdelning och det är ju inte alls det samma som kuvösen där jag arbetar i vanliga fall. Alla var trevliga och jag tror jag kommer att trivas bra.

Har precis stoppat barnen i säng och nu ska jag snart själv krypa ned i bingen och läsa en pocket bok..
sov gott
Kram

Fullspäckat schema

Hela helgen har gått i en rasande fart Har inte hunnit blogga. Rensat ur och slängt en del, varit med Oscar på ridskola för att direkt efter det åka på kräftskiva i floby. Som tur var kunde min kusin och hennes kille rycka in som barnvakter då Daniels lilla syrra blivit sjuk. I dag har jag åkt med pappa till farmors lägenhet i morse och direkt när jag kom hem följde jag med oscar på simskola. Efter det kom en kompis till Oscar och lekte och hela familjen var ute och gjorde i ordninge trädgården för vintern. Sen har jag lagat at, tvättat lagt barnen och nu ska jag upp och hjälpa Daniel med matten innan jag hoppar in i duschen. I morgon börjar min praktik. ska bli kul
Go natt
kram

Regn och rusk

Sitter nu i min källare och hör hur det blåser och regnar! Har precis lämnat barnen på dagis och ska strax ta mig an min d-uppsats. det börjar nu bli riktigt höst väder ute, så där ruggigt och kallt. En sak som är lite bra med det är att man får kura i hop sig i soffan med lite tända ljus, vilket jag tycker är mysigt.

I går testade Matilda mitt tålamod. Vid kvällsmaten satt hon vid bordet men gick därifrån och sa att hon inte ville ha. Ska mamma ta bort din mat då? frågade jag. Nej sa hon jag vill ha och så satte hon sig men när jag ställde fram maten s¨å ville hon inte ha! Då tog jag bort den. Gissa om hon blev arg för då skulle hon plötsligt ha den igen. Stod dock på mig så i går fick hon lägga sig utan mat. Hon skrek i en timme innan hon slutade. Jag höjde bara rösten en gång då jag sa till henne. Kvällen slutade dock mysigt med högläsning för båda barnen om Snorre säl. Tänk egentligen vilket ansvar man har som förälder. Måste dock poängtera att jag älskar att vara mamma för de ger mig så mycket tillbaka. Nej det är väl dags att ta mig an skolarbetet nu.
Ting å länge!

"Mamma jag älskar dig"

Gissa om det värmde när jag hämtade barnen på dagis i går och Matilda kommer springande mot mig, ger mig en bamse kram och säge " mamma jag älskar dig". Hon har blivit så söt, Undrar hon över något och man förklarar hur det är säger hon " Ja ha" jag kan inte låta bli att le varje gång.. 

I dag cyklade vi till dagis eftersom det är Oscars favorit sak att göra just nu och han har faktiskt blivit jätte duktig.
I går var vi och stor handlade efter att jag hämtat barnen. Det blev mat men även lite kläder till barnen.

1 par vinter skor till Oscar av märket friends ( Hoppas att de är bra nu)
1 vinter overall till Oscar också av märket friends
Mössa och vantar till Matilda
1 par tunna tummvantar till Osacar
1 par vinter stövlar till Matilda.

Så nu har jag nästan bara en vinterjacka + byxa kvar till Oscar. Känns skönt. Ska nog också inverstra i ett par fodrade gummi stövlar var till barnen då de kan ha dem länge i det svenska vintervädret som är.
Nej nu måste jag ordna en del saker i skolan.
Tjing

Tradera

Nu har även jag upptäckt tradera! I dag vann jag en rosa lego overall till Matilda där som jag tror blir suprbra. Har även lagt ut en del kläder till försäljning, känns riktigt kul faktiskt, att jag inte provat det tidigare.
Annars har jag suttit med D-uppsats i dag och på lunchen passade jag på att baka en limpa som jag hoppas ska smaka!
Börjar känna att jag kommer igen lite efter allt som hänt sista tiden. Så ni ska se att jag snart blir mitt vanliga jag igen!
Oscar hade ju ingen feber på hela dagen i går så han är på dagis i dag och så hoppas jag att febern inte återkommer..
Ja så har väl min dag varit..
Hur har er varit?
Tjing

Fonus

I dag var pappa jag och min syster på begravnings byrån Fonus. jag hade med mig Oscar efter som han var sjuk. De var verkligen så trevliga på fonus. En av dem som jobbade där tog med Oscar och lekte med honom under hela tiden vi pratade om begravningen. Det är mycket att tänka på och det är väldigt känslomässigt. Känns dock som att det blev bra till slut. Pappa hade en så söt dikt som han hittat och som ska vara med i dödsannonsen.
Oscars kommentar efteråt var "Jag glömde fråga vad han hette" Så de hade nog väldigt roligt.

Efter att ha hämtat Matilda på dagis, plockat in tvätt, dammsugit och plockat ur husvagnen efter våran helg på Hökensås. Så lagade jag en jätte god soppa vars recept jag fått av min svägerska. Till det bakade jag lätt bakade bröd. Daniel hann dock inte hem till kvälls maten så han missade det goda. Nu sitter barnen och tittar på karlsson på taket och jag dricker en kopp kaffe. Känner mig rätt trött och utmattad faktiskt.
Hoppas ni haft en bra dag
Tjing



Deppig

Känner mig lite nere. Kanske inte så konstigt med tanke på att farmor gick bort i går men det känns som allt bubblar inom mig och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är mer.
Har precis lagt barnen, de är så himla goa , och Daniel är i skolan.! Jag hoppas Oscar mår bättre i morgon, han fick jätte hög feber nu i kväll igen.
Sov gott allihop
tjing


Hökensås


Ska väl skriva om lite roliga saker som hänt i helgen också. I fredags åkte vi ut med husvagnen till Hökensås. Oscar han slängde sisg på cykeln med en gåång och gick knappt av den under hela helgen. Svärfar bjöd oss alla på middag på kvällen på restaurangen de har vid campingen. Barnen åt korv och hamburgare själv åt jag en super god pasta kyckling med sås vad Daniel åt kommer jag int i håg. Barnen skötte sig jätte bra på restaurangen. På lördagen gick vi i väg för att fiska. Oscar klev rakt ned i sumpen så han var dyngsur och full av svart illa luktande goja. Han blev jätte rädd, trode han skulle drunkna stackarn. Inga extra kläder hade vi heller med oss men som tur var var farfar och Carina snälla och gick hela vägen tillbaka och hämtade kläder och skor till honom medans jag torkade av honom med tvättlappar. Sen fick han låna en tröja av Matilda tills de kom tillbaka. Allt kompenserades sen avatt han fktiskt fick en regnbåge (tror jag det var). Både Oscar och Matilda var mäkta imponerade när farfar slog ihjäl den och tog bort fiskkroken, själv höll jag på att spy. Matilda skulle mata stackars fisken med sin smörgås. Sen bar det av hemmåt för att grilla och självklart grillade vi även fisken! Ganska god faktiskt.

På söndagen var det dax för Oscar att börja simskolan igen. Mormor och Bo var med honom och jag mötte upp dem vid badhuset då han prompt ville att jag skulle vara med. Han var jätte duktig min lilla kille. Efter ca20 min frös han så han var alldeles blå om läpparna så då fick han komma upp och vira in sig i en handduk. Han tyckte faktsitk det var roligt i går. När vi väl kom hem så tog jag en temp på honom eftersom jag tyckte att han var lite varm och mycket riktigt 39,2 i temp Så det blev alvedon och glass. I natt steg tempen trots alvedon och Ipren till 40,3. Så i dag är det bara jag och Oscar hemma. Matilda ville gå till dagis och eftersom inte hon är sjuk så fick hon gå.. lite mysigt att vara själv med Oscar också!

lite bilder









Sista andetaget

I går 2 min över halv tolv så tog min farmor sitt sista andetag. Pappa ringde mig kl 08:00 och sa att han suttit hos farmor sedan kl 2 på natten. Jag sa att jag kommer så fort jag kan. Det tog lite tid då vi var i hökensås men det gick snabbt att få ihop hisvagnen. Kl 11:20 kom jag in till farmor. Pappa satt i en stol vid säng gaveln och hade tv:n på. Jag tog farmors hand smekte henne på kinden och pannan sen satte jag mig där och höll henne i handen. Till slut drog hon sitt sista andetag och jag vände mig till pappa och sa " jag tror det är slut nu".Jag är glad att jag hann fram samtidigt var det bland det värsta jag varit med om. Vi satt kvar en stund och tog fram de kläder vi tror att hon ville ha. Sen åkte vi till hennes bror och kusin. Efter det åkte vi ut och åt lite. Allt kändes så tomt men ändå skönt. Skönt för nu vet vi att hon inte har ont längre men tomt för nu finns hon inte längre!
Gråten kommer och går. Jag hoppas att jag kan minnas alla bra stunder med henne och att bilden av det sista andetaget bleknar!

Bråttom

Hinner inte skriva så mycket. Vi har ett möte kl 13. Varit hos farmor i dag och jag kan bara säga att jag hoppas att de flesta slipper bli liggandes så! Mina tårar rann när de kom för att fukta hennes mun! Fy!
Ska i väg med husvagnen i helgen så då kommer jag inte kunna blogga.
Ha en bra helg allihop
kram

Orkar bara inte

Ja en ny dag! Känner mig helt slut i skallen. Just nu är det så oerhört mycket som händer i mitt liv. Mycket funderingar mm. Känner mig irriterad för jämnan och totalt misslyckad. det går säkert över när det lugnar sig lite och jag får en chans att hämta mig.. Men just nu skulle jag vilja rymma och bara få krypa in i en varm famn. bara få känna mig lugn, säker och ja bara vara..

Har sedan kl 08:30 suttit och matat in 200 mailadresser som vi ska göra ett utskick till i vår D-uppsats. Samtidigt har jag skuld känslor för att jag inte åker till farmor. Vikten har jag inte ens orkat tänka på de senaste dagarna.
Är glad att jag tar mig igenom dagen!
Ja vad ska man säga så är mitt liv just nu...
hoppas ni har det bättre
tjing

Smörgås

sitter nu framför datorn med en smörgås (som fick bli min lunch i dag). har varit hos farmor hela för middagen och nu är det dags för plugget kl 14.

Oscar är för go. Numera (sen han fick sin cykel) cyjkar vi till dagis och han är bara för duktig. I morse slängde han sig upp på cykeln och säger" är du redo för att köra mamma kör efter mig bara"
han kämpar och kämpar och han börjar hitta balansen riktigt bra!

Ha en bra dag
Tjing

Usch vilken dag

Detta har varit en av de jobbigaste. Åkte med pappa till farmor och där satt vi från kl 09:40-15:30. hon sov i stort sett hela tiden tittade upp någon gång. Andetagen blir tyngre och tyngre. Pappa sitter och väntar på att det ska ta slut. Ser på honom att han är rädd och ledsen..
Ja det var min dag
Ha det


Kalas igen

Så nu har vi  haft kalas igen. Denna gången var det släkten som kom och firade. först blev det smörgås med olika pålägg och sen blev det tårta!

Vilka presenter han har fått vår lilla kille! Tror dock att skörde tröskan var svår att slå i popularitet men han blev givetvis jätte glad över de andra presentera också, så vad fick han då?

1 cykel
1 klocka
Kläder
Dinosarier av alla de slag
Polis helikopter
Tjuv och polis (spel)
Vilda djur (data spel)
Gormiti gubbar
Andra gubbar (kan inte namnen)
En båt
Skörde tröska
Ett spel till 
2 st böcker
+ lite annat som jag knappt hunnit se själv än.









Nu var barnen helt slut efter allt kalasande och faktiskt jag med. 
Sov gott 
Kram  

Tårar

Pappa ringde precis. De har nu bett honom stanna kvar hos farmor då hon nu inte har så lång tid kvar. Fast jag har vetat länge att hon är så sjuk och jag såg på henne i går när jag var där att hon snart inte orkar mera så känns det. Tårarna rinner och jag hoppas nu att det för farmors skull går fort. Tänker även på pappa som får sitta där ensam och bara vänta. Jag sa att han får ringa men det kändes nästan dumt.
I bland känns livets gång för j-vligt så är det bara.

Hurra Hurra Hurra!!

I dag blir vår lilla kille 5 år! det är inte klokt vad fort tiden går! Jag vaknade fem i  sex i morse och smög ut och hämtade lite paket sen gick jag in och sjöng för min lille kille! Han blev jätte glad.
I de tre paketen han fick från oss nu på morgonen var det tre figurer från Walle`, ett spel och dt bästa utav allt enligt Oscar en skörde tröska. Hans min när han öppnade den var obetal bar. `" Precis en sån jag önskade mig jag älskar er".. Då blev jag helt varm i hjärtat. Han är så go!
Nu är han på förskolan och där ska han bjuda på glass i dag! Sen blir det kalas med släkten i eftermiddag..





ursäkta den dåliga kvaliten men det är taget med mobilen då batterierna var slut i kameran!
Tjing

Barnkalas

Så här såg det ut på kalaset







ett lyckat kalas med 11 helt fantastiska barn. Alla var så glada och förväntans fulla..

Många fina paket fick Oscar. det var gubbar,båtar, dinosarier, och lite data spel. efter korven gick vi ut och lekte kurra gumma och hej alla mina barn, vilket blev uppskattat....
Sen blev dt tårta och fiskedamm ja kort sagt ett lycket kalas.
Nu ska jag upp och hjälpa Daniel med matten
Hörs i morgon
Tjing

Överraskning

I går på vägen till ridskolan kom jag att tänka på Glenn och vad kul det vore om han var här.
När vi kom fram till ridskolan kom Satu (en mamma vi känner) och hälsa så glatt, men bakom henne kom Glenn! Gissa om jag blev glatt överraskad. Har verkligen saknat honom. Så i dag ska jag snart åka till min farmor och efter det ska jag ta en fika med Glenn och försöka ta igen så mycket tid som möjligt med honom. Vill ju vetá hur han och Ilka har det mm. Efter det blir det fort hem och förbereda för kalaset. Så så ser min dag ut..

Ha det gott
tjing

Mamma, kvinna, fru, hushållerska och barnsjuksköterska

Hur ska man hinna med allting? Man ska vara mamma, kvinna fru och man ska arbeta/plugga. Som mamma ska man alltid vara förstående, lugn, tillrättavisande, fixa med kalas, lekar, skjutsa och var med på barnens aktiviteter mm, som kvinna ska man vara smal, vältränad och givetvis kvinnlig. Som fru ska man även vara hushållerska det innebär att man ska tvätta, laga mat, baka, städa, stryka, ha koll på barnens kläder vad de behöver nytt och inte. Utöver detta ska man göra karriär och helst jobba heltid..

Undrar ur alla andra mammor och fruar hinner! Lite gnäll så här på lördags morgonen. Misstolka mig inte jag älskar min familj men ibland känner jag att jag vill komma bort lite, bara få vara. Varför är allt så stressat? Man hinner ju inte med!

Nu till något roligare!

I går var vi inne och beställde en resa till Teneriffa för hela familjen. en vecka av sol, bad, bamseklubb och djurpark. Vi ska bo i en två rumslägenhet med markterass. Ska verkligen bli skönt..
Nej nu ska vi städa lite (Daniel har redan börjat) inför helgens kalas!
Ha en bra dag
tjing


YES!!!!!

Gissa om jag gick ifrån tentan med ett leende i dag? Ja jag klarade den.
Ska nu fira det i kväll
Ha en bra kväll
Tjing


Omtentamens dag

I dag är det omtenta kl 13. Hann ju inte repetera så mycket i går men jag hoppas att det har fastnat lite ändå. Är nervös faktiskt.

Har lämnat Oscar på dagis och Daniel är hemma med Matilda nu på fm och vid lunch kommer mamma och tar henne då han måste in till jobbet en sväng. Hon mår väl ganska bra men har lite feber och ont i "snippan".  jag hoppas hon piggnar till. Hon har en reflux men bara grad 2 som tur är kanske är det det som gör att hon får uvi lite oftare. Sen har hon ju börjat gå utan blöja också och ibland så kan det gå lång tid innan hon kissar typ 8 timmar en dag, vilket är alldeles för länge. Hon dricker bra så jag vet inte. Vi får väl se..

I går satt jag och ritade fiskar och klippte ut som jag sen tänker häfta fast på ett blått lakan så vi får en fiskedamm på Oscars kalas.. Fiskarna är väl inte de vackraste jag sett men jag hoppas barnen tycker de duger i alla fall..

I eftermiddag är det dags för gympa igen. Ska bli skönt även om jag fortfarande känner av onsdagens pass i armarna. Vågen visade ett kilo nedåt på 4 dagar så det känner jag mig nöjd med. Det är väl bara att kämpa på antar jag..

Ha en bra dag och om ni vill kan ni väl hålla en tumme eller två för mig mellan kl 13-14:30 när jag skriver tentamen..
Tjing


Läkar besök

Så fick vi sitta mellan 11:30-14:30 på barnmottagningen. Urin prov lämnades samt, snabbsänka. Snabbsänkan var lite förhöjd och urinodlingen skulle in för odling vilket tar tills på lördag att få svar på. Hon fick Antibiotika som profylax och sen ska hon göra en DMSA- undersökning (njurscint) om ungefär en månad. Stackars min lilla teva. Febern har stigit under dagen så nu är den uppe i 39 grader. Hon var så otroligt duktig hos läkaren. Inga ledsna eller sura miner på hela tiden.

Så nu får jag försöka repetera till tentan i kväll när barnen somnat. det jag inte har lärt mig nu hinner jag inte lära mig till i morgon så det får bli som det blir.

När vi kom hem stod ett paket och väntade utanför dörren. Det var grejerna jag beställt till Oscars kalas vilken tur att det hann komma.

Hoppas er dag varit lite bättre
Tjing 

Uvi?

Ja så hade Matilda 38 graders feber i dag när hon vaknade. Hon har sagt vid flertal tillfällen att hon har ont i `´snippan`` så nu undrar vi om det är en Uvi (urinvägsinfektion) på gång. Väntar på att vårdcentralen ska ringa tillbaka så vi får höra om vi kan lämna ett kisse prov..

Annars var jag och åt jag middag ute med min goa syssling i går. En supergod kyckling/pasta sallad blev det på Pim´s. Vi hade verkligen roligt och jag fick mig en del skratt. Hon är så stark och så oerhört positiv. Kände mig på mycket bättre humör när jag kom hem på kvällen..
Hoppas ni får en bra dag
Tjing

Helt slut

Ja så var jag på ett medelpass i dag och nu är min kropp helt slut. Benen skakar och magen värker när jag andas:) Får jag inte en plattare mage av denna träningen vet jag inte hur det ska gå till..
Ha en bra kväll
Kram

Förberedelser

Ja så håller vi på att förbereda Oscars kalas. Han fyller ju på måndag men barnkalaset kommer gå av stapeln på Söndag. Inför det har jag inhandlat detta kitt från www.kalaslandet.se
.

1 st Spindelmannen duk i plast 137x234 cm
11 st Spindelmannen tallrikar i papp 23 cm
11 st Spindelmannen muggar i papp 26 cl
16 st Spindelmannen servetter 33x33 cm
11st Spindelmannen godispåsar
11 st svarta böjbara sugrör
8 små plastspindlar
1 st serpentin i silver
10 st Tårtljus i silver
10 st silver ballonger
6 st spindelnätsballonger

Hoppas bara att det kommer med posten senast på fredag. Inhandlade även en spindelmannens oblat som jag ska ha till tårtan. Korv har jag inhandlat så nu är det bara korvbröd och saker till tårtan kvar. Nästan alla som Oscar har bjudit kommer vilket är väldigt kul. Ska nu bara sätta mig och göra små fiskar som jag ska häfta fast på ett blått lakan som vi sen hänger upp så barnen får fiska! Jag hoppas på fint väder så kan vi leka kurra gömma ute mellan korven och tårtan. 

Sen på måndag blir det släktkalas. Där blir det nog smörgås och kaffe samt tårta givetvis. 
Presenten till Oscar inhandlades i går ska bara köpa några små saker i dag när jag ska till stan. 
Har även kommit i håg att maila SLA så han kommer med på en bild på måndag..
Det är inte klokt vad grejer det är att ordna med egentligen, men det är han värld min goa kille!

Annars har jag just gått igenom 2 gamla tentor och läst 2 kapitel i boken. Inväntar fortfarande ett mail angående vår enkät. Ska snart ta ett mellanmål och sen vankas det gympa kl 11 i dag.. 
Ja det var nog allt för nu 
Tjing  

Konstiga saker



Med hjälp av denna saken har jag i kväll gjort



ja rosa äpplemos. Saken (vet inte vad den heter) var super bra och gjorde så att jag inte behöver skala äpplena utan bara kärna ur dem, skära dem i små bitar och sen koka dem. Färgen fick moset av den fina röda färgen som skalet på äpplena hade.

Lite andra bilder





ha en bra kväll
Tjing


Strömavbrott

Så hände det! När jag satt i möte via nätet så försvann strömmen. Det var inte bara hos mig utan i hela igelstorp efter vad jag förstår.. Läste en halv timme och tog mig sen en skön promenad. Tänk vilken tur man har som kan gå utanför dörren och gå ut på vischan. Med bra musk som flödar i öronen, härligt väder och en fantastisk miljö kan man inte annat än att känna sig lyckligt skattad. när jag kom in igen var strömmen tillbaks.  

Har just intagit en lunch bestående av rester från gårdagens middag samt jordgubbar och keso till desert( stavas?). Ska nu avnjuta en stor mugg kaffe innan jag ska plugga igen..
tjing


Tisdag morgon

Ännu en ny dag. I natt har jag knappt sovit efter kl 01:40 då Oscar kom in och la sig hos oss. Kunde inte somna utan låg och tänkte på en massa skit. kl 03:00 vaknade Matilda och behövde kissa vilket var jätte bra för hon sov faktiskt utan blöja i natt och döm om min förvåning när hon inte kissade ner sängen. Hon är duktig min lilla tjej. Sen la jag mig med matilda i Oscar säng för att få lite mer plats, då började hon sjunga ekorrn satt i granen. Jätte gulligt men inte kl 03:00 på natten. Kl 06:30 kom Oscar in till oss och skulle leka. Gissa om jag kände mig mör då!

Oscar är gullig i alla fall. Han sätter på kaffe till mig och går oftast ut och hämtar tidningen också. Så han är omtänksam.

Nu ska jag snart öppna böckerna inför tentan igen. Väntar också på lite mail från handledare och några andra personer som ska kika på vår frågenkät.

Har en skön tränings värk i dag och i kväll har jag tänkt gå och träna ett Core-pass på friskis och svettis. Ska bli skönt. Kan väl säga att jag nu börjat mitt nya liv vad det gäller mat och rörelse. Har gjort det många gånger men denna gången är det allvar. Hörde en person säga att en halvtimmes promenad om dagen och 3 timmars träning i veckan ska kroppen ha och kan man inte lägga ner den tiden så lär man få lägga den tiden på att gå till vådcentralen sen när kroppen inte mår bra. Han har rätt. Det är bara jag som kan bestämma över hur jag ska må. Kommer säkert att få några bakslag denna gången med men jag tänker inte ge mig nu. Vore väl skamligt om jag ska vara 32 år och gå omkring med en sån övervikt jag har. Jag  vill inte se ut som en fotomodell men jag vill ha en stark och fungerande kropp.

I går blev det Fisk i tomatsås med spenat och potatis till middag. Super gott var det och ganska lätt att göra. Daniel är ingen fisk männsika så han var väl måttligt förtjust men här får man äta vad som bjuds. 

Ja så har jag väl gnällt färdigt för nu 
Tjing  


Lunch gympa

Klicka för att se filmen
(Bild tagen från www.friskisochsvettis.se )


Ja i dag har jag varit på gympa på lunchen! Super skönt var det och jag gillar verkligen friskis och svettis.
Kommer förmodligen ha träningsverk i morgon.
Nu ska jag ta en kycklingsallad med ägg och nötter i bland annat.
Tjing




Ny vecka

Så var det måndag igen och en ny vecka. sitter just nu med D-uppsatsen och inväntar mail från alla olika håll. Ska väl försöka läsa lite också till tentan på fredag men jag har ingen lust det känns så tungt.

Annars känner jag mig faktiskt rejält ur spår. Känner mig irriterad och missnöjd. Vet inte riktigt varför kanske är det lite mycket just nu. Får väl se om det släpper!

Romansen på förskolan är så härlig. I dag kom tjejen springande till fönstret och vinkade när hon fick se Oscar komma. Oscar skrattade och vinkade tillbaka. Sen sprang han in och det där med att han inte vill att jag ska gå det fanns inte i dag. Jag kunde inte låta bli att skratta faktiskt tycker det är så gulligt.

Matilda hade otur och ramlade nerför köksstolen i morse, fick hörnet på stolen rätt i sidan så ett blåmärke lär det nog bli. Hon har varit allmänt kinkig någon dag nu och ska helst sitta på mig hela tiden, hoppas hon inte blir sjuk nu bara min lilla tjej..

ja något mer var det inte just nu
Tjing.

Allt möjligt

Ja så i dag vaknade min lilla gulliga tjej 05:50. Sen är det full rulle direkt. Inte konstigt att jag slocknar vid halv tio på kvällarna. Hinner dock med rätt mycket när man går upp så tidigt.
I går efter ridningen hade barnen var sin kompis här fram till kl 19 och efter det blev det lite lördags mys med en film och godis. kl 20 vill dock barnen gå och lägga sig så halv nio sov de. De är härliga.

Romansen på förskolan fortsätter.. När vi hämtade barnen i fredags så lekte Oscar med denna söta tjej. När vi gick sprang hon och vinkade i fönstret varpå Oscar ger henne en släng kyss. Visst är det gulligt. Vi får väl se hur länge det varar men jag är glad att han hittat någon han leker så bra med.

Om tio minuter kommer pappa och hämtar mig vi ska åka till farmor en sväng. Känns lite jobbigt men samtidigt så vet jag ju att det inte är långtid kvar och det är klart jag vill finnas där. Det är svårt det där att bli gammal någonstans tror jag att vi alla är lite rädda för att bli så gamla att inte kroppen orkar med, att bara bli liggandes i blöja och inte kunna gå upp själv. Som sagt det är inte lätt.

Nej ska väl gå upp och ta på mig.
Tjing

Ridlekis

I dag bar det av till ridlekis med Oscar igen. Han älskar verkligen att rida och krafsa hovarna på hästen. I dag fick vi hjälp av en tjej som hette Cornelia att leda hästen. Var verkligen roligt att kunna stå brevid och titta när han rider min lille kille.







På nedersta bilden sitter han och väntar på ridfröken...



Matilda på väg hem till farmor efter en promenad


Visst blev hom´n fin med alla halsband min lilla tjej!
Tjing

Nu är det beställt

Massagebadkar YH135135
     (bild tagen från www.spahornan.se)
Ett sådant här badkar har vi nu beställt till vårat nyrenoverade badrum. Oscar och Daniel håller i skrivandets stund på att riva ner två väggar!

Tjing

Tidig morgon

ja så var det lördag och här sitter jag nu kl 07:30. Barnen vaknade tjugo över sex. Har nu sett på film en stund med dem men nu blir det väl till att laga frukost.

Fredags kvällen var vi hos mamma där vi fick träffa lilla Rafael (Bo:s Barnbarn) för första gången. Han är bara 5 månader och en av de sötaste bebisar jag sett.

syster yster och jag  hann även med ett besök hos farmor på sjukhemmet. Det kändes hemskt men samtidigt så känner hon sig trygg där och det är huvudsaken.

nej nu kurrar magen.
Tjing så länge..


Ett inlägg till

Har länge funderat på att köpa kvalster skydd till sängen då Daniel är allergisk mot kvalster! Tittat lite nu på vad som finns och döm om min förskräckelse när jag ser att bara ett överdrag till våran bäddmadrass kostar 2099 kr
Sen till kommer örngott och täckes skydd. Det blir till att spara lite för jag kommer verkligen att köpa detta då jag vet att han behöver det men just nu har jag faktiskt inte 5000 att lägga på det!

Det var detta inlägget
Tjing

Spindlar och jag

Känner mig faktiskt lite stolt över mig själv i dag. När jag skulle ner i källaren i morse för att byta en propp som gått så ser jag en 10cm stor spindel framför mig. Tro det eller ej men jag fortsatte lugnt att byta propp och gick sen lugnt därifrån. Hade det varit för en vecka sen hade jag börjat gråta och springa därifrån. Så jag har börjat övervinna den rädslan även om jag ännu inte kan ta bort spindel så kan jag i alla fall se en utan att bli hysterisk...

Angående skolan så går det väl så där. Har just nu korvstopp i hjärnan. Tänk dig själv att du ska läsa ett kapitel i en bok på ca 20 sidor. Det är väl ingenting men när du måste slå upp ungefär vart tredje ord i en medicinsk ordbok för att förstå vad det står så tar det en himla tid och sen ska du komma i håg vad alla dessa ord innebär!
Sen i början av förra veckan har jag skrivit ett helt kollegie block fullt och läst 6 kapitel på engelska om lungans utveckling och gasutbyte mm. Det är inte det lättaste att förstå på svenska men vi fick litteratur om det på engelska så jag tycker att jag kämpat bra.. Tentan nästa vecka får gå som den går och jag blir inte ledsen om jag får göra om den för jag vet att jag har läst och läst, mer kan jag inte göra..

Mina barn är min stora tröst faktiskt. De får mig att le och skratta. Visst kan jag bli arg och irriterad på dem i bland men det finns inget bättre än när de kommer och kramar om mig.. de är mitt allt känns det som.
Nej nu ska jag hämta en mugg kaffe..
Tjing så länge

Fikat

Ja i dag kom en gammal barndomskompis över på fika!. Det var riktigt trevligt att sitta och bara snacka om allt och inget. Hon bor ju inte så långt härifrån men det blir ändå inte att vi ses så ofta.. Konstigt nog känns det alltid lättsamt när vi träffas och vi fick oss en del skratt åt en del gammla minnen från barndomen.
Nu hoppas jag att vi får tummen ur och kan träffas lite oftare än typ 1g/år som det varit det sista..

Annars har jag försökt plugga men det känns som att minhjärna skriker `´ Stopp jag är fullmatad`` så i dag har det blivit ytterst lite repetion och mer kollat på våran D-uppsats. Ibland undrar jag om jag någonson kommer att få in allt och lära mig det som krävs för att jag ska bli barnsjuksköterska det öär differentialdiagnoser, vilka virus och bakterier som orsakar vad, provsvar som jag ska kunna tolka och ha en hint om vad det kan vara och tyda på, ja det känns som om jag läser till läkare... Vi får väl se om inte annat får jag väl göra om tentan en gång till.

Tjingeling

Gymnastik

I går bar det av till ett bas pass på friskis och svettis. Då jag bara har kört spinning det sista så kände jag att jag behövde variera mig. Passet var bra och det kändes skönt att få röra hela kroppen.. Ska nu bara gå på gympa en månad och sen köra kombinerat spinning och gympa! Kanske får jag bort lite av mitt kärring fläsk :)

I går beställde jag hem grejer till Oscars femårskalas. Det blir ett tema med spindel mannen så jag beställde stora spindelmannen paketet på www.kalaslandet.se . Hoppas det blir bra nu. Tycker alltid det är svårt med barn kalas. Vilka ska man bjuda, vad ska man ha för lekar mm. Denna gången fick Oscar tala om vilka han ville bjuda och så gick vi och delade ut inbjudningskorten då de flesta bor här i området.

Sen blir det korv med bröd och tårta på kalaset. Lite fiskedamm med mera så jag hoppas det ska bli ett kul kalas och att Oscar känner sig glad över det..
Nej nu ska jag sätta på kaffet en gammal kompis kommer över en stund på lite fika sen är det böckerna som gäller igen
Tjing så länge

Besök hos logopeden

Har varit hos logopeden med Oscar i dag då han spänner käken när han pratar. Han var verkligen duktig och kunde jätte mycket saker. det var ordförståelse och där kunde han saker som barn ska kunna när de är sju, så han är smart. Sen var det talet och språket. Han pratar bra och kan alla ord men han spänner sin käke när han pratar och gnisslar tänder när han sover. Ska nu få en del avslappningsövningar att göra med honom lite varje dag, får se hur han är med på det.

Var riktigt skönt att bara få vara lite med bara Oscar. Efter besöket tog vi en fika och Oscar fick en glass för han var verkligen superduktiig min lilla kille. Märkte i dag att han faktiskt börjar bli stor och det sved lite i mitt hjärta för han är ju min lilla kille känns både roligt och sorgligt att han börjar bli stor...

Nej nu ska jag plugga lite inför omtentan nästa fredag.
Tjing så länge!


Lunch

Nu har jag tagit lunch. Mitt huvud känns som att det är på väg att sprängas nu med all kunskap jag sitter och försöker pränta in. D- uppsats skrivandet går framåt, nu har vi skickat enkäten vi utformat för testning till 4 personer så nu inväntar vi ett godkännande och kommentarer från dem innan vi kan skicka ut den på riktigt. Känns allt lite pirrigt.

Bråkar också med f-kassan om utbetalning av min föräldrapenning jag har sökt i juli månad. Har bara 149 kr kvar denna månaden så de skulle verkligen behövas nu kan man säga men de tycks ju kunna ta all tid i världen på sig. Skickade in ansökan om de dagarna i början av juni så man tycker ju att jag borde fått dem i slutet av augusti i alla fall..

I går fick vi äntligen tag på dem som ska komma och renovera vårat badrum. De ska komma och besiktigta i morgon så nu hoppas jag de dyker upp.

Nej nu ska jag ta en stor mugg kaffe och sätta mig framför böckerna igen
Tjingeling

5 år i dag

Ja i dag är det Oscars och Matildas kusins födelsedag. 5 år blir hon lilla tjejen. Tycker det kändes som i går Zara berättdade att hon väntade henne. Det är som sagt inte klokt vad tiden rullarpå.. Jag hoppas hon får en jätte bra födelsedag med många fina presenter. 
kram  




Farmor

Ja i går flyttade farmor in på sjukhemmet. Pappa hjälpte henne. Det var tur att hon fick komma dit för i går morse när jag pratade med henne så var det riktigt illa. Fick det nya nummret till henne av pappa och blev riktgt glad när jag pratade med henne i dag, Hon var så nöjd, hade till och med ätit lite. Så nu hoppas jag att hon får all den hjälp och trygghet hon behöver den sista tiden i livet.

Nej nu kallar mina böcker och snart har jag en träff med klasskompisen på nätet.
Tjing så länge

RSS 2.0